Scudo Sports

Avrupa yakası dizisinde bisiklet...

cihan aksoy

Hayallerini erteleme
Tepki
443
İsim
Cihan Aksoy
Başlangıç
1970—71
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba,

Genelde zevkle izlediğim Avrupa yakası dizisinin bu haftaki bölümünde bisiklet konusunun da bulunması önce çok hoşuma gitti...

Konu ilerledikçe bir reklam filmi çekiminde bile olsa bisikletin çöp kutusuna atılması ve bunun defalarca gösterilmesi açıkca içimi parçaladı.

Kendi adıma protesto ediyorum.Böyle mi sevdireceğiz bisikleti?:mad:

Scudo
Aynı bölümü bende izledim, özellikle reklam filmi çekilen kısımda yapılan hareketler, bisikleti yerlere atmalar, üstünde ziplamaları beni bayaga sinirlendirdi. :mad:

Sanki oradaki benim bisikletimmiş gibi hissettim. Yaklaşık 30 senedir her türlü bisikleti kullandım. Hatta her parçasını depoda biriktiririm, günün birinde bir arkadaşıma lazım olur, düşüncesiyle.

• Beğen
Tepkiler: Mert Kabtan
Sizlere katılmamla birlikte bildiğiniz üzere Burhan karakterinin rol icabı aykırı ve yanlışı vurgulayan bir karakter olması üstünde çok durulmamasını gerektirir

Ayrıca Dizinin ilk kısımlarında Bisiklet sevgisini de kısmen vermişti,

İstanbulun Tepeleri tıraşlansın ,Hollanda gibi olsun istekleri gerçekten komik ti :D

@volkii

Haklısın tabii dediğim gibi benim de çok severek izlediğim belki de tek dizidir TV.de . Ama gene de bisikletin öyle atılmasına içim razı olamadı bir türlü.

• Beğen
Tepkiler: Volkan Bilirli
@volkii

Burhan karakteri, yahut farklı bir karakter olması farketmez. Önemli olan bisiklete davranış şekliyle verilen mesajdır. Özellikle çocuklara etkisini bir düşünün. Bence Burhan karakterinin davranışıyla, daha kabul edilebilir mantıklı bir karakterin davranışı, olumsuz etki açısından farketmez.

Çöpe atılması gerçekten de kötü bir durum...

bisikletleri atmayalım atanları uyaralım

@cihan aksoy

Hassasiyetnizi anlıyorum ama volkii arkadaşımızın dediği gibi burhan karakterinin rollü gereği vurgusu o şekilde onun dışında reklamın iyisi kötüsü olmaz :)

@pedaltutkunu

Reklamın iyisi, kötüsü olur !

O zaman şöyle davranmamız gerekir, Burhan karakteri dizide sigara içebilir, o sahneler mozaik ve efekt uygulanamaz. Fakat diger karakterler sigara içemez, çünkü mozaik efekti uygulanır.

Sizin ve burada bazı arkadaşların belirtiği gibi: "Burhan karakteri bisiklete kötü davranabilir, çünkü dizideki karakteri buna müsaittir" tezini savunmasını kabul etmem.

• Beğen
Tepkiler: cihan aksoy
@PALA

Hocam biz yaşlarda daha alıngan mı oluyoruz nedir:) .Genç arkadaşlar hoşgörülü bakıyorlar sanki.Teşekkürler.

@cihan aksoy

Galiba, belkide :)
Bu durumdan şimdilik şikayetim yok
Saygılar

:D

Dün ki bölüm bayağı güldürdü ,

Dursun karakteri çok çok iyi di,

Bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum inanın :D

Ne palavralar atıyordu ,inanılacak gibi değil :D

Üstteki son mesaja teşekkür ediyorum çünkü çok önce açılmış ve gözümden kaçmış bir konuyu görmemi sağladı. Bisikletin çöpe atılması konusunda birşeyler yazayım dedim.

Elbette ben de bisiklet severim ama ülke olarak ya bisikletle hiç alakamız yok ya da tam tersi duygusal bağ içerisine giriyoruz. :D Keşke binmeyi de istenmiyorsa beğenilmiyorsa gerekeni yapmayı da kabullenebilsek. Daha normal olabilrmiş gibi geldi.

• Beğen
Tepkiler: Volkan Bilirli
@cihan aksoy

Keşke bisiklet uzerine olumlu bir etki olsaydı.Bunu yapımcılarına yazmak hatırlatmak gerekir.Eminim ki Birse hn.bu istegi dikkate alır.Deneyelim derim,arkadaslar meil gondersinler kırmadan yalnız.Biraz samimi ve dostane olursa bu metot bisiklete katkı koyar.
Onemli dizi ve filmlerin toplum uzerindeki etkileri cok fazla.Eskiden dogal bisiklet kullanan genclerin ve insanların gorundugu dogal senaryolu filmler vardi.Şimdi yerini vurdu kırdılı siddet aldı.Love stor vs gibi.
Dizi olur ise dahada etkili olur,....Bizler isteyelim bunları bir sekilde yapımcılara talebimiz olarak bildirelim.Selamlar bisikletsever dostlar....

@cihan aksoy

Bisikletin Gelismis çagdas ulkelerdeki kullanım seviyesine geldiğini gormek istiyoruz.:) Helede bayanların temiz giysileri ile yollarımızdan bisikletle gorunmeleri az şeymi.Bayan diyorum o uç noktada ondan.O seviyeye geldimi zaten her sey kolaylaşır.Bayanlarımız pazarlara gidemiyor o kötü küfürlerin sövmelerin pislik icindeki yerlerin,oldugu ülkemde.Ahhh kardeşim.Eğitim.Ama nasıl?Bir bilgisayar masasının ayagı ne asamalardan geciyor ahsap ayak olmak için ama bizim insanımız ana rahmine konuyor birde doguyor ve dogallıgı ile hiç bir işleme tabi tutulmada İstanbula konuyorlar.:) Ormndan kesilmiş ağaç govdesi gibi.Yakacak odun yapsanız bile biçer parcalar bir yere yerleştirirsiniz.Sokaklarımızdaki o boyacılık yapan,tinerci olan,hırsızlıgı gaspı meslek edinene cocuklar anasının seyinden cıkıpta unutulanlar deyi :) lmi?opuyorum bsiklet severdostlarımız.

Geri