Scudo Sports

Avrupa seyahati için bisiklet önerisi lazım

Tepki
1
Merhabalar
Ben bisikletle Avrupa turu düşünüyorum.İlk rotam Danimarka olacak.Sonraki yıl ise İsviçre ardından İskoçya şeklinde düşünüyorum.(Sırası değişebilir)
Sedona 711 V bisikleti ile yani bir dağ bisikleti ile Danimarka gibi dümdüz bir ülkede de 15-20 günlük bir seyahati tamamlayabilir miyim? Çünkü sonraki rotalar yüksekliği fazla olan ülkeler,dolayısıyla 2 farklı(1 şehir-yol 1 dağ bisikleti)bisiklet almak istemiyorum.Ne yapmam gerekir? Veya önerebileceğiniz bir model var mı bu 3 farklı ülkede de maks 30 gün civarı seyahati tamamlayabileceğim? En iyi seçenek hangi bisiklet olabilir benim için? Bütçem maksimum 1500lira

Teşekkürler

Scudo
Şuan üç tercihin arasında kaldım.Bu üç ülke için hangisi en iyi tercih olur?
Sedona 711 V
Sedona 341
Merida Ride 8816
Beni en rahat şekilde hangisi götürür? 20-30 gün boyunca

bence tur bisikletlerine bakın siz trek in tur bisikletleri iyidir bir inceleyein derim

Merida Ride 8816 Tur bisikleti sanırım.Onun hakkında ne düşünürsünüz?

Trek'in sitesine girdim.Daha acemiyim de yol&yarışa mı bakıcam yoksa şehir&hybride mi? tur hangisi oluyor? çünkü ayrı bir tur bisikleti başlığı göremedim.

tur bisikletleri genelde 700c olur.daha bilgili olan arkadaslar var onlardan bilgi alabilirsin tur bisikletlerinin zirvesi surly long haul truckerdir.bir bak kafanda birşey ler oluşur en azından

Peki Merida bu ülkelerde beni rahat bir şekilde gezdirir mi? Sonuçta Danimarka alçak,diğer ülkeler oraya oranla yüksek.Tabi gideceğim yol %95 hep asfalt yol olucak.Ülkelerdeki ulusal bisiklet rotaları yani.Birde Meridayı aldıktan sonra değiştirmem gereken parçalar var mı? Lastik olur,sele olur vs?

Teşekkürler

@Onur Kara

Böyle bir seyahate hazırlanıyorsan forumda bu konuda daha önce açılmış konuları defalarca okumalısın. Başlık açıp alacağın cevaplarla bu seyahatini planlarsan zor durumda kalırsın.

bence de hybrid bir bisiklet almalısın..ben carraro 225 kullanıyorum ve gayet de mutluyum..kesinlikle tavsiye ederim..fiyat olarak da çok uygun..kesinlikle trek ler cok kaliteli fakat fiyat olarak yüksekler..carraro 225 in fiayatı 900 tl civarı incele derim..

Alabileceğin en ucuz en dandik bisikleti al. 100 tlden fazla para verme hatta ikinci el olsun. Daha sonra batı Avrupa turunda bisiklet çöpe at. Git kendine bu iş ayıracağın bütçe ile en kral bisikleti al. o bisiklet ile yurda dönersin. Avrupaya gidiyorum diyorsun yani bisikletin menbaına. Hatta gelirken birde bana getir parasını peşin vereceğim.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@cenkduran

Peki inceleyeceğim başlıkları teşekkürler :)

@dora

Peki Merida8816 mı Carraro225 mi daha iyi olur bu seyahatler için? Almışken iyi alayım istiyorum.Hangisi daha iyidir? Bir de biri şehir biri tur bisikleti onu da değerlendirmek gerekir mi?

@mehmetsunu
çok mantıklı bir fikir olmuş :)
yurtdışında çok daha ucuza bisiklet bulabilirsin türkiyeye göre

@mehmetsunu

Hiç akıllıca değil. Bilmediğin bir yerde bisiklet almak hiç kolay değil.

Merida 8816 bakıyorum da pedal : no diyor sitesinde.ne anlama geliyor bu? kusura bakmayın acemiyim daha :)

Merida 8816 alacağım gibi ama Carraro 225 önerisi de geldi.Bu ülkeler için,uzun süre boyunca(20-30 günlük) hangisi iyi olur?

Gidip denemeniz lazim.. kullanmayanlar marka onerisi disinda bir sey diyemez. Ayrica carraro denedim acilarindan pek memnun kalmadim..

Tur bisikletin de on masa olmali bnce. Akici bir jant seti( kendimiz de ekleyebiliz) olmali. Mesela kron tourer ucuz. Kadro iyi,uzerine rulmanli gobek alinir ise neden olmasin? Gidip gorup deneyin lutfen

Geri