Scudo Sports

"Avrasya Bisiklet Gezisi" 29 Nisan 2012 / Pazar günü

Kayıt ücretleri, yarış sonrası Spor A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Hollanda Konsolosluğu
tarafından belirlenecek bir tarihte TESYEV'e (Türkiye Engelliler Spor Yardım ve
Eğitim Vakfı) bağışlanacaktır

Scudo
@YASARHBO

nasıl yani iki tarafın belirlediği bir tarihde...yani işin unutulacağı bir tarihdemi.mesela 2 sene sonramı...4 gün önce gelen haberde de omirilik felçlileri derneğine yardımda bulunacağız demişlerdi..bunlar sadece laf salataları arkadaşlar.para toplamayı haklı gibi göstermeye çalışıyorlar.ondan öncede t-shirt ve kumanya vereceğiz dediler.ne kadar kalıcak da ne kadar bağış yapacaksın.bide lütfen kimseye salak muamelesi yapılmasın..birileri çıkıyor felsefe yapıyor ordan burdan kısarsın 20 lirayı verirsin,büyük para değil,para daha iyiymiş de elit kesim gelirmiş falan diye.ne demek elit kesim gelir.ne demek her ipini koparan gelemez böylece.bu söylemleri konuşurken aynaya bakalım önce.ayrımdan vazgeçin.çocukça düşüncelere sahip olanlar sizlersiniz.istediğiniz yerinizle de gülebilirsiniz.derdimiz 20 lira değil.bunu sokun o beyinlerinizin içine.adı üzerinde spor A.Ş. ... yani anonim şirketi.yani ticari amaçla kurulan bir yapı.bu amaçda olan bir kurum gelecek sene ne yapacak.halk turu 30 lira.sektör canlanınca polisler bisikletlilere ceza yazıp yeni bir gelir kapısı yaratacaklar.sizde bakakalacaksınız aval aval.dernek neden köprü geçişlerinde para almıyor.babalarının hayrınamı.desteği bisikletçilerden değil tanıtım ve reklamlardan kazanmaya bakarsın.sponsorlar ne işe yarıyor.best fm ve bir tane daha radyo kanalı spnsorları.sadece duyurumu yapıyorlar.onlardan alsınlar destekleri...ama bu işde bisikletliler derneğinden destek geleceğini sanmıyorum.dernek protesto ederse haziran aylarında yapılan halka açık köprü geçişleri turlarına izin vermezler birdaha.
spor a.ş.=belediye=valilik=devlet....dernek kafa tutarsa hadi bak işine derler olur biter.bu yüzden dernek de bence bu işe sessiz kalmak zorunda olacak...hadi çıkın yine şurdan kesin toplayın 20 lira olmayan gelmesin,ipinin koparan gelmesin.elit kesim gelsin diyin.kalitenizi belli edin...sürü olayına devam edin...

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
20 TL ye elit kesim olunuyorsa süper :) ben 40 tl vereyim beni sırtlarında taşısınlar o zaman :) yapmayın gözünüzü seveyim , komik ve çocukça.
bağış olayı için enver beye katılıyorum , o paranın bağış yapılacağını bilsem katılmasam bile öderim ama nafile o kadar insan ağırladık , zarar ettik olayı ( az çok biliyorum ) olacağına %99 eminim.

saygılar.

@mesuttbt
burada sayısı az da olsa aklı başında ileriyi görebilen dostlar olduğunu bilmek ayrı bir sevindiriyor beni... teşekkür ederim..

Para konusundaki hassasiyetinizi,yarışın yada turun son kısmının da trafiğe kapalı olması için gayret gösterseydiniz belki bi ilerleme kaydedilmişti...Bedava istiyorsan git haziran'ı bekle,bu organizasyon ekstra daha önce olmayan bir şey.Gelecek yıl da yapılırsa şartları ve kuralları daha esnek ve daha mantıklı hale gelebilir.İlk kez yapılan her bir şeye çemkirildiği için devamı gelmiyor zaten hiç bir şeyin.

@M Kerem Demirel

senin hassasiyetini anlıyorum yalnız bu yarışta yarışa dahil olmayanlara dikkat etmek lazım mazallah yol vermeme durumunda kaza olabilir,, şimdi bu belediyenin işi değil bu ülkede spor bakanlığı yerel tüm amatör performans gruplar ile face den direk temas kuracak ve istanbulda eksik olan amatör performans gruplarının çok var olması lazım, mesela maltepe örgütleneceksiniz ,bunlar hep masraf face den örgütleneceksiniz,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,evet bu anlayış olsa çok iyi olurdu, bu tarz bisiklet sürme tarzında gelişmeler gruplar sayesinde ilerler,,, çok haklı olduğun konu trafiğe hızla girilirse orda sakatlık olur yalnız bu konuda ısrar etmeyi düşünüyorum yetkililerden trafiğin kapatılmasını isteyeceğim ne kadar protestoda bulunsam orda o gün dostlarım olacak,,

@enver avcı

ben imzamı çaktım vay tekirdağ fatihi geliyor özkan kanka,,

Bu turu bu geziyi protesto edenler zaten forumda başka bir başlık altında toplanmışlar. Tepkimizi ortaya koyacağız derken sürekli sığ eleştirilerle bu tura katılmayı planlayanları ne diye taciz edip duruyorsunuz. Çok basit ve net. "Beğenmeyen, gitmez..." organizasyonun kendisini, şeklini yöntemini eleştirmek isteyenler için ise diğer konu hazır orada duruyor. Kim kimi ne kadar tanır bilmem, önemsediğimi de söyleyemem. Derin bir anlam yüklemeden doğrudan söyleyeyim. Gitmiyorsanız gitmeyin ben dahil pek çoğu için ne kadar kayda değer bir konudur?? Ancak Katılmak isteyenlere bir "koyun olmayın" tatavasıdır gidiyor...Bunu yapmayın.Bu eleştrilerinize cevap verilmeye başlandı mı kim koyun kim koç birbirine karışır. Sonrada forum forum olmaktan çıkar başka birşeye dönüşür...

@Ferhat Fırat

ferhat kardeşim pazar gelse senle bi tanışalım ,,,,bu topiğin başındaki adamda protestoya geliyor bu topiği açan ,,

Sapla saman birbirine karışıyor. Boykot başlığı farklı konumdaysa,yaqzılmış bir kaç yorumun aslen oraya yazılması gerekirdi. bu organizasyona katılan arkadaşlara keyifli ve dikkatli sürüşler dilerim.Trafiğe açık alanda extra dikkatli olun.

"Avrasya Bisiklet Gezisi" ne sadece elestirel bakan arkadaslar icin bir resim ekliyorum. Resimde, 5 yas alti, 15, 17, 19 yas alti ve büyüklerin farkli kategorilerde yaristigini görüyoruz. Herkesin kendi yas grubu ile bisiklet kullanmasi daha zevkli olmaz mi? Bu sene 18 yas üstü olur, seneye belki farkli bir düzenleme yapilabilir.

Mümtaz Gezen'in tiyatroya gitmeyen gencligi elestirdigi bir konusmasinda, "hepsinin elinde son model cep telefonlari, bilgisayarlar, IPad'ler var ama tiyatroya para bulamiyorlar, bu nasil mantik" dedigi gibi, 20 TL nin bu kadar konu edilmesini bence bir kez daha düsünelim.

Pazar günü herkese bol eglenceler.

https://p.twimg.com/AYWcdW-CEAAPszz.jpg:large

(resmi maalesef daha kücük gönderemedim.)

barbaros bulvarından aşağı doğru inerken tek üst geçit olan köprü sapağının hemen yanında sait çiftçi polikliniği var.saat 12 de kolumuza siyah kurdelalarımızı takarak toplanıyoruz arkadaşlar...spor a.ş. nasıl kıvıracağını şaşırdı.şimdi de toplanan paranın engelli sporcular derneğine bağışlanacağını söylüyorlar...bu kadar mı eline yüzüne bulaştırılır bir yalan...o gün dua etsinler de orada basın olmasın.yoksa rezil olacaklar...alınan para için birde şöyle bir tez uyarlamışlar hemen.para alınmasının diğer sebebi de para alınmasa 500 kişi gelicem deyipde 200 kişi gelirse bastırılacak olan t-shirtler ellerinde kalırmış ve diğer hazırlıklar boşa gidermiş.ne hazırlığı??? bastırmayın o 1 liralık t-shirtleri.isteyen varmı.yemek ne verecekler.kumanya verceğiz demişler.2 top kek bir küçük karton markası belli olmayan meyva suyu.ne o kebap mı bekliyorsunuz yoksa :D:D ne demiştik.siyah kurdelaları hazır edin sesimizi duyuralım.oyuna gelmeyelim,spora gidelim...

Esim ve kizim "Avrasya Bisiklet Gezisi"nden, mesafe kisa da olsa, guzel bir havada, bogaz köprüsünden bisikletle gecebildikleri icin cok memnundular. Umarim diger katilan arkadaslarda memnun kalmislardir. Saygilar.

Naçizane hazırladığım videoyu sıcağı sıcağına sizinle paylaşmak isterim.
(link)
Güzel bir organizasyondu..
Selamlar..

Evet; Güzel bir gün, güzel bir hava ve bisikletle geçilebilecek dünyanın en güzel manzaralarından biri.... Gerçekten heryönüyle güzeldi. Gelip protesto eden arkadaşlarda vardı. Demokratik bir ülkede özgürce tavırlarını ortaya koydular eminim onlar içinde güzel olmuştur.

Ancak birşey kafama takıldı.. Gerçek yarışın hemen arkasından bizlere geçiş için izin verildiğinde birde baktım ki protesto eden arkadaşlar benden önce geçiyorlar köprüden.. Yani protesto ettikleri organizasyonun parkurundan... Tabi 20 lira vermeden bunu yapabilmenin haklı gururuyla. Sanıyorum bu da protestonun bir parçasıydı ve ben anlamadım..

Sonuç olarak herkes için güzeldi sanırım...

@Ferhat Fırat

Diğer başlıkta da aynısını belirttiğim için laf yedim :) Burada asıp kesen il temsilcisi arkadaş,usul usul organizasyonun her bir kısmına katılmış.E protestonun başını çekenler böyleyse gerisi nasıl olsun...

ferhat ve demirel arkadaşlarım demokratik bi ortamda protesto yapıldı,,,evet 200 kişi olmaz ise dedi başkan (dernek başkanı eski bisiklet şampiyonu) protesto olmayacak dedi nitekim olmadı ben o kadar radikal değilim geçenleri protesto etmeye gelmedim ama insanları eleştirme hakkım var özellikle bu halkı ,bedava bisiklet denince ve bedava köprü denince ,dernek geçen sene yaptı ,herkez orda, protestolara duyarsız olunursa yarın öbürsügün bisiklet yollarıda beklemeyin, niyemi şöyle dernek bisiklet yolları için tur düzenledi 3000 kişi bile yoktu insanları harekete geçirmek için onlara cazip bi şeyler vermek lazım mesala bedava forma gibi ,,evet insanlar alıştırılmış bedava kumanyaya vs vs demirel arkadaşım enver iyi bi insandır onu yakınen tanısan öyle olmadığını görürsün evet bazen sert yazar tabiatı öyle doğrudan yanadır ama dürüst bi insandır enver dost geçecem dedi hani dedim geçmeyecektik dedim hiç geçmedim ben dedi onunla orda arkadaşlığımı bitirecektim başkan araca yöneldi ve tek kaldım seçeneğim ise bana tek başıma vapurla dönmek idi ve kendi kendime bisikleti kapayım dedim ilk 20 ye gireyim dedim ama finalde hayal kırıklığı oldu bisiklet yoktu 15 inci oldum diğer arkadaşlarımda orda idi ilk ona girdiler korsan hasan enver hocam yetkin özkan kanka,,evet bana iyi bi ders oldu ben artık donkişotluk yapmam burda ama derneğe saygımdam ötürü protesto turu yaparsa katılırım ,,sonuçta protesto edenler ile protesto etmeyenler birlikte geçtiler bence en güzeli buydu,,ferhat arkadaşım ben 500 kişinin en arkasından 5 metre geriden başladım işe sonra başa geldim ,şu an forumsan çıkıyorum cevaplarınız olursa seve seve yazarım nasılsa sele üstündeyiz farklıda binsek,,

Her ne kadar protesto etmek amacıyla katıldıysamda çektiğim videoları paylaşmak istedim.

Halk sürüşünün startı ve ilk toplu çıkış anı

(link)

(link)

You tube sitesinden dolayı videolar açılmazsa ikaz edin, görüntüleri farklı bir siteye atabilirim.

@M Kerem Demirel

yazman iyi ama okuman zayıf herhalde.onuda bizzat anlatmaktan zevk duyarım istersen..organizasyonun her bir kısmına katılmış derken neye dayanarak bunu söylüyorsun.senin gibi yandaş birilerinin çıkıp da bunlardan bahsedeceğine emindim ama kendinden bu kadar emin gibi görünen birinin yazmasını beklemiyordum.köpprüye girdim orada karşıma ne çıkacağını bilmiyordum.evet en fazla polis çıkacaktı karşıma diyecekti ki katılımcı forman yok numaran yok geri dön.eyvallah dönerim.ama olur ya hani bir hata yapıp da spor a.ş. kendi adamlarından birini bir sivili diker de dur bakalım deseydi ne olurdu merak ediyorum.öyle bir hata yapmamışlar yada akıllarına gelmemiş.seneye bakarız.ben oraya kuzu kuzu gidip para vererek değil hakkım olduğunu bildiğim şeyi almak için gittim.diğer kısımlarına gelince oraya ilk 4-5 kişi arasında gitmeme rağmen ne madalyalarını aldım nede yemeklerinden yedim.cebimde hala yarış sırasında mc donald's dan aldığım menünün fişi var.isteyen herkesin gözüne gözüne sokarım.kendinizi aman aman pro bisikletçi sanıp da milleti yargılamadan önce biraz daha düşünün.ben haklarım için herkesi karşıma almaya hazırım.protestonun başını çekeni etrafına sor bakalım ne diyorlar.kim hakkımda kötü birşey söyleyecek.bu arada her fırsatda il temsilcilerinin kutsal görevleri vardır ve daha farklı davranmaları gerekir düşüncesinden sıyrılın.çok meraklıysanız ve daha iyi turlar yaparım daha çok tanıtırım forumu diyorsanız buyrun deneyelim.yer değişelim.sonrada karşılıklı tur açalım kimin geleni daha çok olucak görelim.bu insanlara sevgi ve dürüstlük ile sağlanacak bir şey.yalan dolanlarla olmaz.işin sonun da rezil olmak da var.hadi lütfen kabul edin de bir insan nasıl rezil rüsva ediliyor göstereyim...yada sesinizi kesin.bu işin sonu iyi gitmiyor..

Geri