Scudo Sports

AVM'lerde bisiklet otoparkı yapılması için imza toplayalaım eylem yapalım!

Gökhan BİROL

Forum Demirbaşı
Tepki
724
İsim
Gökhan Birol
Bisiklet
Lapierre
Arkadaşlar, ne dersiniz, buluşup konuşup bir eylem planı hazırlayalım mı?
Artık harekete geçmek lazım, lakin çevre kirliliği yaratan otomobillere serbest olan bir olayın, bisiklet gibi çevreci bir oluşuma "yasak" olması kabul edilebilir bir şey mi?

Öneri ve yorumlar lütfen, bir şeyler yapmalı, harekete geçmeliyiz!

• Beğen
Tepkiler: Cyclist999
Scudo
Güzel bir düşünce lakin sağlam koordine ve güçlü destekler ve irtibatlar lazım. Neredeyse para akışı ve alışverişin tamamı avm'lerde. Böyle büyük bir işe kalkışmadan önce fizibilite oldukça iyi olmalı

Bence çok zor değil. AVM yöneticilerine ve sahiplerine, kazanç odaklı yaklaşımlarla ikna sürecine girilebilir. "Yani AVM'nin bu işten kazancı ne olacak" ve "nasıl bir fark yaratacak" konularına girebilirsek olmaz diye bir şey yok. Para merkezi olan bir işletmeye aynı bakış açısıyla yaklaşmak gerekiyor. Var mısınız bir hafta sonu toplanalım ve bir eylem planı hazırlayalım?

hangi avmler ? yapalim yapmasina da toplandik gittik diyelim pazar gunu eee orada konusacagimiz tek kisiler guvenlik amiri olur yani birsey ifade etmez beyler hafta sonu hadi diyelim avm mudur pek olmaz da diyelim orda yukari iletirmi bu istegi bunlari stk larla yapmakda fatda BUP olaya el atmasi lazim diye dusunuyorum

AVM'lerin en hareketli günü hafta sonu olduğu için genelde tüm yönetim kadrosu iş başındadır. Muhatap bulmak mesele değil, önemli olan bu muhatap kişiye ulaşabilmek.
BUP konusunu da Yiğit Güneli ile görüşeceğim.

@erkan_harman
AVM'lerin en hareketli günü hafta sonu olduğu için genelde tüm yönetim kadrosu iş başındadır. Muhatap bulmak mesele değil, önemli olan bu muhatap kişiye ulaşabilmek.
BUP konusunu da Yiğit Güneli ile görüşeceğim.

düşünce güzel fakat şahıs olarak değilde bilir kişi yani bu gibi konularla belediye kimleri görevlendirmiş; bu kişilerle bilgi alışverişi yapmakta fayda olacağı kanısındayım. bir buluşma yapılacaksa böyle bir kişinin varlığı hem önümüzü açar hemde saçma fikirleri daha düşünce aşamasında bırakarak zaman kazandırır. yoksa herkes bir şey söyler ve bence çoğu konuşulanlarla kalır. ayrıca bu fikir yerel değilde genel olmalı. yani kararın sonucu bazı avm'leri değil türkiye genelini veyahut ilk etapta büyük şehirleri kapsamalı. mutlaka yetkili bilir kişi lazım misal belediyeden, bence bu şart. ilgili belediyeyi arkamıza almak hem bizi güçlendirir hemde olaya resmiyet katar. forum üyelerinden belediyede tanıdık veya çalışan vs. varsa bence çok faydası olur. bilmiyorum sizler ne dersiniz.

• Beğen
Tepkiler: aycan turan
Bırakın AVM ler içerisinde sıkışıp zamanınızı harcamayı, vaktınızı daha guzel degerlendırmeye bakın .;)

@Ebubekir

amacımız avm'ne gidip vakit öldürmek değil, avm'den tedarik edeceğimiz bir ihtiyacımız olduğu halde avm'ye gidememek. çok meraklısı değiliz hani.
ayrıca mesele tamamiyle bu kapital merkezlerine girebilmek değil. buralarda tehlikeli adam muamelesi görmemek.

bisikletliye saygınlığı arttırmak. lakin avm'ne girebildikten sonra devlet dairelerine, okullara, iş yerlerine de girebilmeye başlayacağız. bu zamanla artacak.
ayrıca avm'ne gitmek isteyecek, ancak otomobili olmayan o kadar çok insan var ki.

bu bir sisteme karşı duruş, alışveriş merakı veya vakit öldürme isteği değil.

@M.Gökhan BİROL Dünyada sadece bisikletciler olsa . :ckskc: Maalesef herkes kendı penceresınden konulara bakmaya devam edıcek.Değişimin olmasını ıstıyorsanız bunu yapıcak ılk kısı sızsınız.Öncelıkle protesto yapmak yerıne gereklı mercıler ıle maıl veyahut dılekce ıle basvurmanız gerekır.Yoksa ''Hadı gelın sesımızı duyuralım..'' tarzı cumleler kuru kalabalıktan oteye gıtmez.Yoksa motorcu da ayaklanır, yolcuda,tırcıda...

Demek ıstemeye calıstıgım bisikletlıler ne kadar yolda bilincli bir sekilde kurallara gore hareket ederse ,saygınlık artar.Zannetmeyın kı her bisiklet otoparkının oldugu yer tamamen bisikletlerle dolu.Buna en kolay metro ıstasyonlarındakı bisiklet korkuluklarına bakarak verebılırsınız.
Konuya son cumlemı de ekleyıp otopark camıasına selam ederım ;)
“Bisiklet kullanımı geleceğin önemli bir parçasıdır. Öyle olmalı. Fitness salonlarına arabayla giden bir toplumda yanlış bir şeyler var.”

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
avm'lerin yönetimlerine mail veya telefonla ulaşmaya ve kendimi ifade etmeye çalışıyorum ama yalnız başına olmuyor. etkili olamıyor.

kadir topbasın evinin onünde toplanalım :)

Avm'de calisan biri olarak hafta sonu yonetim kadrosunu bulamazsiniz sadece nobetci amirler vardir yuzyuze gorusucekseniz hafta ici aksam 8'e kadar gitmenizde yarar var.

Geri