Scudo Sports

AVM otoparkında yol bisikleti yarışı

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Bu aralar bisiklete binemedigim icin kendimi youtuba verdim ve buldugum bir video karsisinda şok oldum arkadaslar :eek:

Adamlar ciddi ciddi avm otoparkinda kriteryum yarisi duzenlemisler. Ve oyle basit bir yaris da degil, kategori 1 yarisi. Tam olarak anlamini bilmiyorum ama bu yarisin altinda kategori 2 3 ve 4 oldugunu biliyorum (5 var miydi yahu :p)

Tuylerim diken diken oldu şunu izlerken bile. Adamlar resmen taşı sıkıp suyunu cikartmislar. Hicbir yol kapatmadan, avmyi de (muhtemelen) kapatmadan sadece otoparkinda guvenlik bariyerleri koyarak gayet kusursuz bir organizasyon yapmislar.
Deneyesim geldi bu organizasyonu :) YTU mezunuyum, bu video ile beraber kendilerine gidip, kampuste bu tarz bir kriteryum yarisi duzenletmek icin elimden geleni yapacagim arkadaslar. Kampusun tepesinde tam tur seklinde olacak yaklasik 2 kmlik bir parkurumuz var. Burada 25-30 tur atilarak harika bir yaris cikarilabilir. Bunun icin tanidigim herkesle iletisime gecip zorlayacagim arkadaslar.

Lutfen siz de videoyu izleyip, cevrenizde bu tip bir organizasyonun yapilabilecegi bir yol/mekan olup olmadigini dusunun. Avm kapatmamiz imkansiz evet, ama kendi ugrasimizla buna benzer yarislar duzenleyebiliriz. Ben ümitliyim :)

Yorumlariniz ve fikirleriniz degerli, soz sizde :harika:

Çekimi yapan sporcu erken ataga kalkmasaymis yarisi alabilirmis :islik: Cok saglam bir adam bu

Scudo
üniversite kampusü gayet iyi fikir bence. İÜ Avcılar kampusü, ODTÜ, Hacettepe, Ege ilk aklıma gelenler... buralarda bisiklet için iyi parkurlar var.

Yarısı iyi lastik ve küçük kadro kazanır.

Ege ye öğrenci harici giriş yasak diye biliyorum.

Pistin şekli de park eden araçlar yüzünde sürekli değişiyor.:):):)

Kaza olmadan yarış bitmiş, helal olsun adamlara :D

Çok eğlenceli olur kesinlikle. Eleme usulü yapılsa daha bir heyecanlı olurdu sanki yarış, son 5 kişi kalana kadar her 2 turda bir en sonuncu elense, sonra son 5 kişi kalınca da 5 tur sonucunda birinci belirlense :D

ITU Ayazaga Kampüsü olabilir aslında.
Asfalt kalitesi çok iyi, yokuşlu arazi .
Ancak bazı yerlerde yere vidalanan kasisler mevcut. Niyet edilirse sökülebilirler.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
1.10 da öndekinin lastiği patlıyor

İstanbul'daki kampüsleri bilmiyorum ama ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi kampüslerinin konutlaşmış alanlarının dışıyla Bilkent'in araç trafiğine kapattırılamayacak bölgeleri dışında böyle parkurlar hazırlanabilir.

Anadolu Üniversitesi belki de hepsinden daha kolay olur. Bu okullardan birinde okusaydım daha çok şey söyleyebilirdim, ama hepsinde de çokça bisikletçi gördüm. Kendim, Dil Tarih'liyim, orada en fazla kaykaya binebiliriz :D

Dün emaar otoparkında şerrrefsizim bunu düşünmüştüm. %20 eğim vs de var. -4'ten zemine inip çıkartırım habire :)

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
Bizim üniversitenin her tarafı kriteryum gibi. :komik: İrili ufaklı bir sürü halka yol var. Daha önceden çok fazla koşu yarışı düzenledim ama bisiklet hiç aklıma gelmedi.

Ekran Alıntısı.JPG

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Başlığı ilk okuduğumda sabah erken saatlerde veya gece geç saatlerde yapılmıştır diye düşündüm ama günün en yoğun olacağı hava yeni kararmaya başladığı saatlerde bizde olsa kan çıkar alışveriş yapmaya gelenler banane kardeşim ben arabamı istediğim yere koyarım istediğim zamanda alırım der hele işyeri sahipleri döner bıçaklarıyla yürür ( biraz abartılı oldu galiba ) :) hele birde haftasonu ise mahkemelik durumlar çıkar sabırsız bir toplumuz istemeyiz böyle organizasyonları kaldıramayız...

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Kaza var ama:kötü::kötü:

• Beğen
Tepkiler: kallone
Ilkokulda sene 80 'lerde bmx benzeri bisikletimle böyle benzer bir bina etrafından dönerken tam karşıma destek amaçlı kullanılan çelik tel çıkmıştı. Bisikleti yatırıp dusmus ve takilmaktan kurtulmuştum. Şimdi aklıma geldi. Iddia uzerine yuksekten atlamak falan. Insan icindeki cocugu, heyecani ,coskuyu kaybetmemeli. Yoksa dünyası alışveriş arabası ile sedan araba arasında sıkışıyor.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Hani bir laf vardır; "İmkan varsa imkanda vardır." bilirsiniz. Ha işte tam olarak budur o.

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
@Serkan Mıstınoğlu

Cok guzel bir fikir bu. Yurtdisinda ogrenciyken bulundugum donemde acik bir otoparkta duzenlenen bir kriteryuma katilmistim. Cok zor oluyor bu yarislar. Genellikle sprint ve bisiklete hakimiyet cok onemli oluyor. Bu yaris da bana onu hatirlatti. Bunlari grupla bitirebilen icin yol yarisi parkta gezinti gibi gelir. 30 saniyede bir all-out sprint. Bir tanesini kacirdin mi tur yersin, cikarsin. Cok basima geldi.

Bisiklet kulturu gelismis ulkelerde havanin uygun oldugu mevsimlerde neredeyse her haftasonu bir yerlerde kriteryum oluyor. ABD'de bu yarislar genellikle duz, kisa (azami 1-2 km), bol donuslu bir parkurda kriteryum seklinde olur. Kategoriler Pro, 1, 2, 3, 4, 5 diye gider. Pro, 1, 2 beraber yarisir cogunlukla. Haftasonu idmanlarina takildigim bir grupta bir kac tane Cat 1/2 bisikletci denk gelirdi bazen. Adam yiyen tiplerdi. Bizim Torku, Brisa elit sporcu ayarinda sporcular. 50 km/h ortalama ile gidiyor yarislar.

Yeni lisans alanlar Cat 5'ten basliyor. Yil sonu sonuclar iyiyse kategori yukseltmek gerekiyor. Bazen 4 ve 5 beraber yarisir bazen 3 ve 4. Yarisa katilim durumuna gore degisir. Master ve bayan kategoriler de ayrica oluyor.

Bazi bolgelerde haftanin belirli bir aksamustu yazin duzenli kriteryumlar oluyor. Tuesday Night Criterium felan deniyor. Butun yaz, her hafta, ayni yer, ayni parkur. Gittigim bir tanesi bir fabrikanin etrafindaki servis yolundaydi.

Bunlari niye yaziyorum? Bizim de artik sehirlerde duzenli bu tip aktivitelere ihtiyac var. Bisiklet sporuna ilgi gittikce artiyor. Amator sporcularin duzenli olarak ufak tefek yarislara girmek isteyebilecegini dusunuyorum. Oradan parlak sporcular kesfedilecek.

Bu aktiviteleri genelde bisikletci dukkanlari, bisiklet firmalari gibi ozel tesebbus federasyonun kucuk bir idari destegi ile duzenliyor yurtdisinda. Katilim icin kucuk bir ucret olabiliyor. Ilk 3-5 sporcuya kucuk hediyeler oluyor. Corap, lastik, vs. Yuksek kategorilerde daha buyuk olur.

Yasimiz gecip elden ayaktan dusmeden boyle bir hale gelebilir miyiz diye bir yazayim dedim.

Üniversite kampüsleri olabilir ama bence avmler olmamalı. Çünkü bu yarışta iki büyük olumsuzluk var. Birincisi sürekli sola dönmeleri, ikincisi de turun 100-150m olması. 2Kmlik bir üniversite kampüsünde 15-20 tur tamam. Ama 150m'lik otoparkta 100 tur atmak bıkkınlık getirir

Geri