Scudo Sports

avid ve shimano uyumsuzluğu

Derviş Özcan

Forum Demirbaşı
Tepki
146
Bisiklet
Cervélo
evet arkadaşlar frenlerim avid juicy 3 diskim shimano maleysia centerlock

sorunum ise frene bastığımda cart die ses gelio sorun furclarda veya maşada yada rotorların gevşekliğinden değil..bu sorun tahminimce avidin yarı organik shimanonun ise organik balata ve disk kullanması ....durum eğer böyle ise organik balata alsam sorun çözülürmü...alligator avid j3 için organik balata üretiyor...lütfen yardım edin bisikletten sırf bu yüzden tiksiniyorum.artık bende freni sonuna kadar köklemek istiyorum..saygılar:ci:

• Beğen
Tepkiler: İ.Mutlu DEMİR
Scudo
Balata için endişeliyim ama centerlock u 6 vidaya çeviren adaptör alabilirsin yani avidin kendi rotorunu kullanabilirsin o zaman sorun olmaz...

• Beğen
Tepkiler: Derviş Özcan
Shimano fren ile aligator disk kullanan bir arkadaşım da sizin gibi otmeden muzdaripti ama onun sorunu balataların rotorlara göre aşınmamasıydı. Fren rotor ikiliniz yeni mi? Birbirlerine uygun aşınmasına izin verdiniz mi ?

• Beğen
evet fren rotor aynı anda geldi.0 ken bile ötüyordu..

dısklerı xt ye yukseltıp deneyın shımanonun alt model dısklerınde bu problemı cok duymustum ama tabı asıl sorun bu olmayabılır

• Beğen
sorununuz yüksek ihtimalle balatadan kaynaklı(düşükte olsa hafif bir oksit tabakasıda buna neden olabilir)
rotoru ters takmadığınızı var sayarak, problem balatanızın diske göre veya diskin balataya göre yumuşak veya sert kalmasından kaynaklı olabilir...

şöyleki farklı alasımdaki metallerin sürtünme katsayıları oldukça değişken olabiliyor(sertlik dereceside çok önemli)

her marka kendi diskinde kullandığı alaşım ve sertliğe göre balata malzemesi tayin etmektedir....bu durumda şöyle bir sorun teşkil etmektedir

örneğin yumuşak alaşımla yapılmış orta sertlikte bir shimano diski için, sert ve farklı alaşım içeren avid balatası kullanırsanız, diskinizin kısa süre içerisinde aşındığını gözlemlemeye başlayabilirsiniz nedeni balata içerisinde kullanılan metal zerrelerin kullanılan diske göre sert olmasından kaynaklı olucaktır
(yukardaki sert yumuşak yargıları yalnızca örnek olarak verilmiştir, kesin bir bilgi sahibi değilim)

bu anlattıklarım aslında genele bakıldığında çokda önemsenicek ve performansınızda ciddi artış veya eksilmeler yaratacak şeyler değil ama ötme diğer bir tabirle tırlama gibi küçük de olsa üzerine hesaplama yapılması gereken durumlar için önem arz etmektedir...

tavsiye olaraksa sesi kesmenin yolu diske göre yumuşak balata kullanmaktır...yada piyasada en yumuşak balatayı kullanmak en garantisi ama 1-2 ay içerisinde balatanızın bittiğine şahit olabilirsiniz :)

• Beğen
@ender89

öncelikle cavap yadığınız için hepinize teşkkür ederim....şimdi üç tür balata var

bunlar

metalik yarı metalik ve organik

avid frenler yarı metalik kullanır shimano ise organik
yani benim diskler organik ama balatalar yatı metalik ben balataları zımpparaladım sada bu sorun çözğlmedi.demekki sorun balatanın kirlenmesinde değil de alşımından kaynaklanıo...

şimdi bende diyorum ki alligatorun avid ler için ürettiği organik balatalar var ben bunlardan alsam sorun çözülürmü...frene bastığımda çıkan ses beni rahatsız etmiyo ciddi performans düşüşü ve titreşim + görünmeyen hasarlar.....

sorum şu organik bir balata alsam sorunum çözülürmü cevapladığınız için tekrar teşekkür ederim...:ci: ;) :eek: :eek: :rolleyes: :cool: :D :boese157: :) :p

Organik balatada da sorun cozulmezse yapacagin birsey yok zaten al derim baska hal tarzi yok

frene basınca cart diye ses gelmesi rotor ile pabucun malzeme tepksinden geliyor. açıkcası bunu çok dert etmeyin asıl öneml olan fren performansı örneğin shimanonun bazı balataları frenlemede cok ses cıkartırken (kendi frenlerimde korna olarak kullanabiliyorum :) fren tutuşu olarak daha performanslı olabiliyor. önemli olan nokta sesi değil tutuşu ses çıkarması kozmik bir sorun olarak kabul edilebilir.. piyasada her marka için her tip fren bulunabilir avid metal shimano organik diye bir sabitlik yok. Eğer para fazla geliyor harcamak istiyorum diyorsanız keyif sizin :)

• Beğen
@Z. Oğuzhan Davaslıoğlu

işte o performans kalmıyor bende öyle bir titriyor ki frene sonuna kadar basmak çok zor oluyor.organik ped arıyorum tr de hiç yok yurt dışından getirtcem kredi kartıyla uğraşmak istemiyorum................

@Çağatay TURHAN

tr de organik balata bulamıyorum

istanbulda muhakkak bisikletcilerin elinde vardır sundu bisiklette gördüm gibi geliyor izmirde bir bak sor istersen google da sundu bisiklet diye arattığında sayfasından iletişim bilgilerini alabilirsin ;)

• Beğen
istanbulda bakmadığım yer kalmadı yok yok yok..şimdi bisiklet köşede duruo.şu sorunu o kadar çözmek isterim kii..birde geçen bir astro kullandım oda avid j 3 lü ama onun rotor tektro idi hiç ses gelmiyodu belkide rotor alırım

Hocam e-bay'a baktınız mı? Yurtdışından getirebilirsiniz bence. Sorun çıkacağını sanmam. Yalnız gelmesi biraz zaman alıyor. Ortalama 2-3 hafta gibi bir sürede geliyor ürünler.

• Beğen
@Hüseyin ARICAN

evet baktım 20 tl gibi bi fşyatı var çiftinin...burası iyi..kötü olan tarafı ise kredi kartım olmaması ve ablamında bana kredi kartını vermemesidr...mecbur böle duruoz işt

Geri