Avid Ultimate Hidrolik Disk Fren mi? Xtr 975 Hidrolik Disk Fren mi? Kullanıcağım alan Mtb yarışları... haftada Ortalama 500km yapılmak üzüre Dayanıklılık ve ferformans açısından hangisini seçmeliyim? Avid in Yedek parça sorunu olurmu?
Nasıl bir fren gücü istediğinize bağlı. shimano Frenlerde mineral yağ kullanılıyor. Avid ise Dot4 yada Dot5.1 hidrolik fren yağı kullanıyor. mineral yağ biraz daha sıkışabilir bir yağ. bu yüzden daha yumuşak bir frenleme sağlıyor. ancak Avidlerde kullanılan Dot4 yada Dot5.1 yağlar daha yüksek sıkışmazlığa sahip ve daha güçlü frenlemelere olanak veriyorlar. Shimanoda iki-üç parmakla frenlerken Avidde tek işaret parmağı tam kontrol için yeterli oluyor. Ne shimano ne de Avidde yedek parça sorunu yaşamazsınız. gayet bol olarak var hemen her bisikletçide her ikisi için de.
Ağırlık konusunda fikrim yok. o yüzden o konuda da bilen birisi cevap versin, blmediğim bir konuda atıp tutmuş olmayayım.
dayanıklılık her ikisinde de gayet üst durumda. bahsettiğiniz sürüşle en erken 6-8 ayda bir balata değiştirerek çok uzun yıllar size hizmet ederler.
Bu arada ben Avid Juicy Five kullanıyorum 160 mm rotorlar ile. O sert fren tutuşunu hiç birşeye değişmem. ama bu benim tarzım tabii ki.
Ben de Avid Juicy7 kullanıyorum ve çok memnunum. Bahsettiğin frenler iki markanın da "flagship" dediği en üst seviye setleri. İkisi de son derece dayanıklıdır, ikisinin de yedek parça sorunu olmaz.
Slm.Ultimate seti 666gr (+ -)20gr gibi bir ağrlık oynayabilir.XTR hakkında fikrim yok ama ultimate kusursuz diyebilirim.Tek parmak olayı bitiriyor.Ohalde bile frenleme oldukça kuvvetli.Birde karbon kolun parmaktaki tutuş perfarmansı alt gruptaki juicy'lere göre belirgin bir fark yaratıyor.
Tam aradığım konu bende juicy 7' lerden xtr' a geçimeyi planlıyorum.Nedenine gelince xtr bana sessiz ve juicy 7 den daha performanslı gibi geldi.Bu benim şahsi ve amatörce bir gözlemim.Kaldıki önde 185 mm rotor kullanırken xtr 160mm rotorla gerçekten daha performanslı gibi geldi.Bir de buna kilo sorunum eklenince.Daha iyi fark etmemi sağladı.Ama dediğim gibi sadece amatörce bir gözlem.Avid bence de çok performanslı ve kaliteli ama nedense xtr bence..
iki üründe çok kaliteli üst seviye ürünler avid kolları karbon olması renk şeçenekleri bir adım öne çıkartıyor ama fren hissi yok xtr gelince fren hissi çok iyi rotorları çok sağlam iyi performans alıyorsunuz tabi ayaralarını dogru yaparsanız bence xtr