Scudo Sports

Avid Ultimate Carbon disk frenler...

Çağrı yeni frenlerin hayırlı olsun. güzel şeyler

şunu merak ettim; niye xt rotorlarla kullanıyosun

Scudo
Çünkü Çağrı'nın tekerlek göbekleri centerlock uyumlu. Orjinal rotorlarla kullanması için 6 vida uyumlu göbek veya adaptör lazım. Ancak bu sefer de ağırlık olarak Ultimate'e o kadar para vermenin bir anlamı kalmıyor :)

@HaliliOzturk

soruyu sorarken belkide Halil cevaplar diye aklımdan geçmişti.
saol kardeş

@otec

Arkadaşlar sürekli nette olmadığım için her zaman hemen cevasp veremiyorum...

Evet göbeklerim Centerlock olduğu için XT rotor taktım şimdilik... Ama daha sonra başka yeniliklerle karşınıza çıkabilirim...

@erkuty
bilmiyordum ama süper bir slogan çok hoşuma gitti
bu arada H.ÇAĞRI abime hayırlı olsun

@H.Çağrı

süprizmi yani :rolleyes:

benimde bişeyler var. çook yakında :)

http://bikemag.hu/contentimg/2006/sram200703.jpg

Adamlar bu işi biliyor çok hoşuma gitti eklemek paylaşmak istedim :)

Hehehe ben bendeki kolu söktüm ve içini inceledim bendeki kırmızı ayar vidasının yapısı biraz da farklı diş kısmı altında değil yan kenarlarında... Ama bunu öğrenmek biraz pahalıya patladı sağ koldaki juicy yazıları üzerine bulaşan DOT yağı sebebiyle kısmen silindi :D:D:D

Avid ler Bir süre sonra sürtmeye başlıyor... yaklaşık 2-3 ay sonra ve birdaha sürtmesini kesemiyorsunuz... bu durum ultimatelerdee aynımıdır? yoksa sorun giderilmişmidir?

Valla benim şimdiye kadar rastladığım hiç bir avid kullanıcısından bununla ilgili bir şikayet gelmedi... Avidlerdeki sürtmeler padlerin arasının biraz daha açılmasıyla yada biraz ince ayarla kolayca gideriliyor...

@H.Çağrı
peki bu fren kolları karbon... diyelim ki yarışta kaza geçirdiniz ve kırıldı ozaman ne olacak? okadar verdiğiniz paraya yazıkmı olucak?

Yedeklerini getirttim bile :D işimi herzaman sağlama alırım...

Hayırlı olsun abi güle güle kullan :)

Ercan'ın yolladığı resimdeki kolun ayar knob'unun farklı olması, o kesit resminin muhtemelen Avid Code'a ait olmasından dolayı olabilir...Ordaki knob'un aynısı Avid Code'da kullanılıyor...

Sürtme; Avid'e özel birşey değil...Sürtme, kullanıcıya ve ayarı yapana özel bir problem...
Eğer bilinen(kalitesini tanıdığımız) markalardan birinin frenini kullanıyorsanız ve sürtüyorsa, tamamen ayarsızlıktandır...
Sonuçta bilmem kaç saatlik mühendislik ürününün, tutupta kronik sürtme hastalığı olması beklenmez bence...:)

Benim çokda güçlü olmayan, ama yinede tutuşundan mutlu olduğum BR-M 555 Deore diskim henüz sürtmedi...Haftada bir kaliper ayarını kontrol ediyorum o kadar;)

• Beğen
Tepkiler: ioankile
Disk frenden alınacak performans ve keyif = doğru ayar.

Ben bunu bilir bunu söylerim.

@H.Çağrı
selam naber benim avid 7 .varbiliyosun bu aralar mükemmel tutuyorlar dedigingibi birde sunu soryorum dısc üzerinde zaman zaman baktıgımda degişik yerlerinde metal sörtmesi gibi oluyor cızık gibi cıkıyor bunun orj bedleri metal barçacıklıydı dimi oyüzdenmi böyle yanılmıyosam ?:cool:

Geri