Scudo Sports

Avid elixir fren

Ruhpastası

Forum Demirbaşı
Tepki
328
İsim
Şafak Çalışkan
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Dahon
Bisiklet türü
Katlanır
Arkadaşlar bu fren hd mi ?
Kullanan var mı? Almaya değer mi?

(link)

Scudo
Dot yağı sürekli kullanımda sıkıntı çıkarır mı ?

Dot yağlı frenleri araştırayım eksilerine bakayım

@Ruhpastası AVID (SRAM), Formula, Hayes gibi markaların hidrolik frenleri DOT sıvısı kullanıyor.

DOT sıvısı zehirlidir, cilde temasında emilerek vücuda nüfuz edebilir. Bu yüzden frenlere dolum yaparken mutlaka koruyucu eldiven, gözlük kullanmak gerekir. Ayrıca atık sıvı kesinlikle toprağa veya kanalizasyona dökülmemeli.

Sıvının boya aşındırıcı özelliği de var. Boyalı yüzeylerle uzun süre temas etmemesine dikkat edilmeli.

Avantajı, kaynama noktası yüksektir. Bu yüzden frenler ısındığında yaşanan fren gücü kaybı DOT kullanan fren sistemlerinde daha seyrek görülür. Otomobil frenlerinde DOT kullanılması bu yüzden.

Zehirliyse sıkıntı yaratabilir. Başka seçeneklere bakayım

@Ruhpastası cildinize dökmeyeceğiniz için zehirli olması sizi bağlamaz bence. Bende elixir 7 var tek kelimeyle muhteşem. Eminim 5 de oldukça iyidir. Hiç ses yapmıyor ayrıca. Tek memnun olmadığım yanı geçenlerde durduk yere hava yaptı.bakımını yaptığınız sürece oldukça güzel frendir.

Bu arada bisikletle beraber 115-120 kiloyuz

• Beğen
Tepkiler: venom09
şu tam bir set mi?
(link)
5 ten daha iyi

Evet gördüğünüz gibi ön arka set yazıyor. Yalnız ben 2.el 275e aldım bence siz de öyle yapın. İsterseniz kimden aldığımı özelden yazarım

hiç kullanılmamış ürünlri tercih ediyorum. garanti kapsamlı olursa daha iyi.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Geri