Scudo Sports

= Avid Elixir CR & Avid Juicy Ultimate?

Cüneyt Kılıç

Forum Demirbaşı
Tepki
233
Bisiklet
Specialized
Herkese merhaba...yeni bir disk fren seti almak istiyorum. başlıkta yazan iki model arasında kaldım. aradaki farklar nedir hangisini önerirsiniz? öncelikle çok hassas bir set arıyorum. konfor benim önemli. çok aşırı yarışlarda kullanmayacağım. bunların dışında önerdiğiniz set varsa yazabilirsiniz... magura marta ya da hayes stroker de seçeneklerim arasında... bu arada 160 ve 185 mm rotör arasında fark nedir? arkayı 185lik kullansam sorun olur mu?

Scudo
Hayes Stroker Trail hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar... çok uygun fiyata buldum.. sizce almaya değer mi? pad değişimi yağ değişimi gibi konularda sıkıntı yaşamak istemiyorum.. dot 4 ya da 5 yağ kullanıyor galiba..kullanan var mı?

ultimateler bana oldum olası güven vermedi. vidayı biraz fazla sıktın mı gövdeden de çatlama yapıyor. yani yarış için hafiflik beraberinde dayanıklılıktan ödün vermek demek. elexir çok daha güven hissi veren bir fren seti bana göre.

elixir cr methini çok duydum ancak fiyat olarak biraz pahalılar... alternatif olarak konuyu açtıktan sonra hayes stroker trail modelini buldum. görsel olarak da beni etkiledi. fiyat olarak da elixir cr lerin tam yarı fiyatına..sadece performans olarak nasıldır bilemiyorum. 180mm rotörlerle kullanmak istiyorum.. kadro specialized s-works m5 ,maşa fox rlc 100..herhalde uyumludur...

@Cüneyt Kılıç

stroker trailler gerçekten güçlü frenlerdir, patika sürüşü yapanların tercihidir genelde. fakat elixir crden daha ağırdır. eğer ağırlk takıntınız yoksa tercih edilebilir. birde balataları bittiğinde yada servis ihtiyacı olduğunda yurtdışından destek almanız gerekebilir. bildiğim kadarıyla tr'de hayes servisi yok...

@Tarık Kalkan

sadece yapı bakımından bi freni değerlendirmek yanlış bence, sonuçta frende önemli olan frenleme gücüdür. ve ultimate hafiflik nedeniyle bu frenleme gücünü yeterli miktarda sağlayamıyor. ultimate yerine deore xt ve elixir cr tercih edilebilir.

@Cüneyt Kılıç

değmez mi.. Düşündüğün Avid lere göre bin misli değer hem de. 3-5 gr. ın hesabını yapacaksan bilmem ama fiyat/performans oranı yaptığında bu frenlerin üstüne yok. Servisini hiç gözünde büyütme. Padlerini değiştirmen 1 dk'ını almaz. Yağ değişimi de çok kolay illa orjinal değişim kitini almana gerek yok. Tüm parçalarını ebay den yada CRC gibi online mağazalardan bulursun 3 günde kapında.

• Beğen
Tepkiler: Cüneyt Kılıç
hafif olması tabi iyi olabilirdi ancak çok da önemli değil... performansı iyi olsun yeter. parça konusunda da yurtdışı sitelerden yedek parça getirme şansım var.. ozaman hayes ler mantıklı gibi gözüküyor..:in:

Bir tarafta selefi(juicy), diger tarafta da problem ve aksakliklari giderilmis ve gelistirilmis halefi var(elixir)..
Karar sizin;)

Bende size Elixir R modelini önerebilirim.Yaklaşık bir senedir kullanıyorum..ve şu ana kadar daha mantıklı(genel anlamda) bir fren seti görmedim. Hafif,frenleme seviyesi hat safhada..ve sorunsuz. Kesinlikle incelemeniz gereken bir fren seti..

Ama derseniz param var.. elixir cr yerine XX düşünün derim.

Şimdiden hayırlı olsun..iyi forumlar. =)

Geri