Scudo Sports

Avid Elixir 5 ön ve arka balatalar sürtüyor.

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Tepki
4.839
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
arkadaşlar. aldığım bisikletin balataları diske kafa tutuyo. boşta tekeri çevirince hemen duruyor. iki tekerde öyle.

basit ise yapabileceğim bişey varmı. yoksa anlayana mı göstermek lazım. gösterirsek fiyat sokmasınlar sonra bize fazladan. ederi ne olur.

ilk defa disk fren bsiklet kullanıyorum.

ne yapmalı. ne etmeli. ?

Scudo
bir fener ile balata ile disk arasında önce boşluk varmı ona bakın.
belki sadece 1 balata değiyodur disk.
o zaman kaliper ayarı yapıcaksınız.

2 balatada dayanmış ise diske sisteme yağ konarken hava yapmıştır.
bir bilirkişi eşliğinde yağı boşaltıp pistonları yerine itip bir daha yağ kocaksınız.

öndeki diske bitanesi değdiriyor. arkada ikisi değiyor. zaten arka freni basaken bile boşluk olmadığını hissettiriyo

peki kaliper ayarı denen şey nasıl yapılıyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
kaliperlerin vidalarını gevişeterek onları yanal hareket ettirebilirsin.
resimde kırmızı içindeki vidalar.
böylede balatanın sürtmediği yeri bulabilirsin.
mm ' lik hareket ettirmen lazım.

(link)

teşekkür ederim. bunu denicem. aslında arkadaşla yapıcas. neresini kurcalıcağımızı bilmiyorduk sadece

peki elixir 5 bakımını ben kendim yapabilirmiyim ?
yağ değişimi falan.

biraz inceledim yağını nereden çıkaracağımı anlamadım.

O is biraz sikintili ve ozel ekipman isteyen bir is. Youtubeden avid elixir bleed kit yazarsaniz islemin yapilisini gorursunuz.

GT-I9500 cihazımdan tapatalk ile gönderildi. Bu nedenle Türkçe imla hataları içerebilir. Kusura bakmayın.

O resimdeki vidaları gevşetin ve fren kolunu sıkıca basın.Fren basılıyken vidaları sıkın belki binevide çözüm olur

(link)

bu adam güzel anlatıyor. yani ben anlamıyorum ama yapılışını anlayacağım şekilde yapıyor.
bide arka frenin vidasını sıkınca normal su mu sıkıyor yoksa başka bişeymi. yağ sökücü falan mı sıkıyor.

@chnkrmz
Birader Benimde elixir 5 avid beni kanser etti sürtme vardı yapamadım balatalar eskimiş zaten ama komple bakım yaptırsam diyorum yada yeni fren set mi alayım sinir oldum karar veremedim sen ne yaptın

hala sürtüyorlar arada ince ayarı tutturuyom ama 1 ay sonra gene sürtüyo :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
bende de elixir 1 var, rotor balatalara sürtüyo. bu sorun avid elixir serisinin kronik sorunumudur? shimano lar nasıl, onlarda bu kadar sık sürtme oluyor mu? sram ve shimano hidrolik fren kullanan arkadaşlar bu konuda bilgi verirseniz sevinirim

@Angel Kronik bir sorun yok. Avid fren sistemide oldukça başarılıdır. Birçok çeşidi ve çok fazla kullanımı mevcut. Benim sadece sürtme var shimano'da, tektroda hepsinde profesyonel ürünler var. Sadece arada bakmak lazım. Malüm sürekli hareket halindeki parçalar. Benim elim biraz yatkın değil o açıdan sordum.

Avid Elixir R kullandım bir yıl kadar. Böyle bir sorun yaşamadım. Magura frenlerde felaket sorun yaşamıştım.

Şimdiye kadarki en sorunsuz frenlerim mevcuttaki XT Ice Tech frenlerim. Taktım, ertesi gün bir kere daha ayar yaptım. O günden beri hiç sürtme yok :D 4-5 ay oldu.

Bir de Tektro Draco frenler inanılmaz iyi çıkmıştı. 1000 km kadar sorunsuz kullandım zamanında.

Geri