Scudo Sports

Avid db serisi gorusleriniz

Tepki
1
İsim
FARUK
Bisiklet
Trek
Merhaba arkadaslar.toplama yapiyor oldugumuzdan dolayi fren ihtiyacimiz vardi.aklimda olan fren AVİD db 1 .acaba bu freni daha onceden kullanan veya hakkinda bilgi sahibi olan var midir.bu frenin frenleme gucu nasildir .hangi frenlerle denktir yazarsanuz sevinirim .simdiden tesekkurler

Scudo
Bisiklette fren için Deore ve sonrasına bakın. Avid , Elixir , Tektro cart curt. .

Fakat deore nin kullandigi teknolojiyle avid in ki bir degildir.ve avid in frenlerinde 300 tl ye aldiginizda 2. El db veya elixir serisi gibi daha cok kullanislilik ve uygun frenleme gucu vardir.benim daha once db 1 kullanmamamis olmam bu konuyu acmamin nedeniydi.yorumlar zaten trail ile freeride arasi bir fren oldugunu gosteriyor fakat ben daha once kullanmadigim icin detayli bilmiyorum kullanan arkadas varsa yorumda bulunabilir mi

@Enes Faruk MLPNR

Bisikletimde db1 mevcut. İlk etapta yanlış kullanım sonucu bazı sorunlar yaşadım. Sonra ön frene yağ değdirdim. Gerekli işlemler yapıldı vs vs. Genel olarak başarılı bir fren sistemi. Ön frenin beni üzerinden attığı dahi oldu. ( Ani ve yüksek basınçlı kullanımdan ötürü) Bir şikayetim yok. Cart curt gibi yorumlar yapılması insanları yanlış yönlendirecektir maalesef.

Tesekkurler .mesela daha once kullandiginiz frenler var mi varsa modelleri nelerdir yazarsaniz sevinirim .cunku ona gore bir degerlendirme yapacagim gene de saolun

@mehmet ulaş

Brm395 lerden itibaren hepsi iyidir nazarımda. Shimanoya güvenirim hani.

@Çağrı Fatih Yamalı
Kardeşimin bisikletinde Tektro HDC300 var. Öyle yazdığınız gibi cart curt da değil. Bir senedir kullanıyor, en ufak sorunu yok. Gayet de yeterli. Ezbere, kulaktan dolma bilgilerle yorum yapmışsınız kanaatimce.

Daha önce slx kullandım. Gayet memnundum.

Arkadaslar atismaya gerek yok sadece bir fren kullanip kullanmama sorusu sadece hakkinda bilgi sahibi olan veya kullanan kisilerin yorumlari daha dogrudur

Avid db3 kullandım harika

Denk olarak shimano nun hangi serisine denk acaba bir bilginiz varmi?

Shimano deore ve sonrasını kullananlar bilir fren kullanımını. Tek parmakla kontrol edersiniz freni. Avid xx bile benim gözümde çöptür. Kulaktan dolma bilgi de değil, bizzat test ettiğimiz frenlerdir.

Yani ben de deore ve slx kullandim bunlar shimano nun orta ve ust sinifa hitap edenler arasinda frenler ama bir de avidi deeneyelim dedim bir de tek parmak olayi guzel ama ben sonuna kadar asilmak istiyorum birazda

Yurtdisinda begenilen bir modelmis aslinda okudugum yorumlara gore ama iste turkiye de kullananlarin yorumlari bizim icin daha onemli

Geri