Scudo Sports

avid code yardım

Tepki
0
selam form arkadaşlarım .şimdi code kullananlara ve hüdavimlerime bir kaç bilgi almak istiyorum .daha önce avid seven kulanmıştım .uzun inişlerden sonra firen kolları şişiyor ve frenleme yapmıyordu .şimdi acaba code .ile prformas bayagı fark edermi ve extra code . 190 gr fazla agırlıgı degermi sizde ve .xc sınıfı bir bisikletime olumu huş gözükürmü.:) sizce olumu.

Scudo
Juicy seven frenlerde rotor büyütmeyi denemelisin bence daha ucuz ve hafif bir çözüm olur.

• Beğen
Tepkiler: ugur korkmaz
Juicy 7 güç olarak yeterli ama rotorları biraz kötü diyebilirim.180 lik Shimano (rahat bulabileceğin için söyledim başkalarndn da fikir al)rotorlar ile taş gibi bir setin olur.

Code serisi gerçekten tutuş bakımından çok güçlü fakat bir XC bisikleti için cok ağır. En kolay çözüm yolu büyük rotor kullanmak olacaktır. Benim tavsiyem Avid in ön-arka 185mm lik rotorlarını kullanmanız veya daha hafif olan Alligator markasının ürettiği daha hafif 180mm lik rotorlar.

• Beğen
@ugur korkmaz

Aynı şey benimde başıma geldi.8-9 km lik sürekli dağdan inişte ön fren kolu hafif boşalmış gibi oldu.Herhalde şişti.Yorumları okuduktan sonra büyük rotor benimde aklıma yattı.Ön 185 arka 160 olabilir.Zaten 2009 model çıkan bisikletlerin üzerinde genelde bu şekilde artık.

• Beğen
Avid code gibi bir freni bisikletinize takarsanız ve cross country yaparsanız bu seferde gücü size fazla gelicektir.Code lar bana göre dozlaması juicy serisinden farklı olmayan ancak ani frenlemede rotora adeta yapışan frenler..Ki bir xc kullanıcısının ani frenleme yapmıyacagını(ani frenleme street fr gibi alanlarda çok sık yapılan şeylerdir örnek vermek olursa;tepe inişi yaparken hızlı bir yoldan sert keskin bir viraja girerken genelde arkamızı savururuz bu tarz yerlerde code gibi frenler oldukça işimize yararlar.)düşünerek ve ağırlık faktörünü göz önünde bulundururarak mevcut sistemınıze 185 rotor değişikliği daha çok işine yarayacaktır.:)

• Beğen
arkadaşlar hepinize teşekkür tek tek cevap yazamadım ama.verdiğiniz bilgilere göre .ve diger yapancı formlarıda okudum 185.lik rotor olucak sanırım birde bugün. yeni model elixir r modelini inceledim kaliperler çok ince çok zarif. biraz basit geldi bide bu modelden alıp kullanan varmı. :eek: :eek:

Geri