Scudo Sports

Avid BB7 & Avid juicy 5 kıyaslama...

@sgtalper

BB7'nin çift taraflı çalışan bir modelini ne Avid'in resmi sitesinde, ne de yerli yabancı diğer bisiklet sitelerinde gördüm. Böyle bir model varsa lütfen bir link ya da bir kaynak aktarır mısın? Merak ettim nasıl bir şeymiş...

Scudo
Birbirine benzer bu kadar konu içinde bende bir tane açmıyım,
En zengin içeriğe sahip olanı hortlatıyım dedim :D

BB7'lerin mekanik disk frenlerde kalitesi tartışılmaz, fakat disk frene geçersem
teker setinin de değişeceiğini göz önüne alırsam, olmuşken hidrolik olsun
diye düşünüyorum.

Sorum Avid juicy 3 ve 5'lerdeki ayarlama imkanının az olması
juicy 7lere göre çok fark yaratıyormu?
MtBr.com daki yorumlarda bu iki fren sistemini bayağı bir yermişler,
Deore ve Lx hidrolik setler için daha olumlu şeyler yazılmış.
Hangisini tavsiye edersiniz????

Bu orta ve uzun vadede kullananların fikir ve deneyimlerini alabilirsem
çok sevinirim.

Herkese kazasız ve keyifli sürüşler diliyorum..
Aynı kadroya,
Bb05 sök, bb07 tak oluyor mu? Mekanik..

Arkadaşlar, cevap verilmeyince kendim deneme yanılma yaparak bb07 yi sipariş geçeceğim.. Almadan önce uyarıları olan varsa verebilir.. Hala yazan olmazsa, bilgisi olup da paylaşmayan arkadaşları kastediyorum 😁, kendi deneyimlerimi, Bb05 tnn sonra bb07 nasıl olduğunun kendimce izahını yapacağım.. Herkese keyifli forumlar..

Daha büyük balata daha iyi tutuş sağlayacaktır, bende de bb5 var bb7 uygun fiyata bulursam almayı düşünüyorum. Çünkü piyasada mekanik kaliper çeşidi bitmiş gibi bir şey. Pişman olacağınızı sanmam. Yanında yedek balata da alın ne olur ne olmaz.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Daha büyük balata daha iyi tutuş sağlayacaktır, bende de bb5 var bb7 uygun fiyata bulursam almayı düşünüyorum. Çünkü piyasada mekanik kaliper çeşidi bitmiş gibi bir şey. Pişman olacağınızı sanmam. Yanında yedek balata da alın ne olur ne olmaz.

Çok teşekkürler, ben de negatif bir götürüsü olacağını sanmıyorum.. Fakat bildiğim kadarıyla bb07 ler, çift yönlü sıkıştırma yapsalar ve hidrolik performansa çok yakın olsa da Bb05 ten daha ağırlar.. Siz de niyetine girdiniz madem almayı düşündüğüm set bu

TRY 152.79 36%OFF | SRAM bisiklet fren Avid BB7 BB5 MTB dağ hattı çekme bisiklet ön arka mekanik disk fren kaliperleri G3 160mm bisiklet parçaları
(link)

Bu hafta sipariş geçeceğim.. Bir de disklerde hava soğutmalı aksesuarları olanlar var.. O da performansa olumlu yönde etki edecektir.. Fakat diskine güvenemiyorum..

TRY 105.21 35%OFF | Bisiklet fren diski rotorlar 6 inç bisiklet radyatör dağ bisikleti soğutma kanatları disk fren balataları için cıvata ile MTB yol bisikleti
(link)

Bb07 fren seti elime ulaştı.. Bb05 ten bir farkı yok görsel olarak 😕 bende bb05 var.. Konunun çok üstlerinde bb07 nin çift sıkıştırma yaptığından söz edenler olmuş, malesef öyle bir durum yok.. Jant, lastik, göbek ve jant teli ni komple değiştireceğim, o vakte kadar kenarda duracak.. İzlenimlerimi yine paylaşacağım.. DSC_0186.JPG

İyi günlerde kullanın , bb7 ile bb5 arasındaki fark sadece balata boyutunda sanırım geniş balata kullanan bb7 daha iyidir kanımca.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
İyi günlerde kullanın , bb7 ile bb5 arasındaki fark sadece balata boyutunda sanırım geniş balata kullanan bb7 daha iyidir kanımca.

Sağolun.. Evet balatalar dediğiniz gibi genişletilmiş, bilseydim almazdım dedim şu an ama kullandıktan sonra umuyorum fikirlerim olumlu anlamda değişir.. Çift taraflı olsaymış sanki tam olurmuş.. Hayırlısı artık 😅

Yüzey alanı genişlemesinden dolayı eminim daha iyi olacaktır tutuşu.

Geri