Çift sıkmayla ilgili bi bilgim yok, bendeki BB5'ler de tek taraflı. Rotor sürtüyor diyorsun, eh bu senin yapacağın ayarla ilgili, arka balatayı alyenle ayarlıyorsun bildiğin gibi ileri geri, ön tarafı da teli gerdirerek ayarlıyorsun. Rotor balatalardan başka bir yere sürtmüyorsa (frenin içine dikey olarak fazla gömülüyorsa balataya değil de metal bir kısma sürtüyor olabilir, ama olmamalı normalde) minimum boşluk olacak şekilde ayarlamalısın.
Alışma olayına gelince, bunun fren ayarı ile de ciddi bir alakası var, eğer diski tam ortalarsan balatalarda düzgün bir aşınma sağlarsın, ama kullanırken gördüğüm kadarıyla arka pad'i biraz daha içerde bıraktığında, sen freni sıkınca disk hafiften sağa bastırılıyor ve yamuk bi şekil aldığı için çok daha iyi tutabiliyor, sadece kişisel bi tecrübemdir, tavsiye ediyorum da demiyorum çünkü ben de öyle kullanmıyorum, sadece "hmm öyle miymiş" diyerekten bi denenebilir.
Alıştırmak için şöyle 25-30km/h kadar hızlanıp olabildiğince sert frenler yapın(ön fren için) 10 kez falan yaptığınızda biraz biraz alışmış olması lazım, veya güzel bir yokuştan biraz hızlanıp tatlı-sert dozajda frenle inin. Her fren ilk alındığında rezalettir, BB7'nin de kötü bi fren olmadığını biliyoruz, biraz zaman verin derim ben.
Kısacası, ayarları iyi yapmak, bir süre sert ve sık fren yaparak balataları aşındırmak, mümkünse Avid Speed Dial fren kolu almak(çok ciddi şekilde artırıyor performansı basit makine tekniğine dayanarak, yaklaşık 1.5 kat kadar kuvvetten kazanç sağlıyorsunuz bunun karşılığında yoldan kaybediyorsunuz, bunun dezavantajı daha hassas bir ayar tutturmanız lazım, yani bence dezavantaj değil)