"İnceleniyor " lafından kasıt, "elimizde bizi haksız gösterecek bir şey varsa sileceğiz" dir. Yoksa bu kadar abone arasında inceleme yaptıklarını düşünüp beklerseniz saflık yapmış olursunuz.
Yapmanız gerekenleri anlatmadan evvel niyetinizi ve bu işe için sarf edeceğiniz emek ve masraf konusundaki fikriniz önemli. Zira nereden bakarsanız bakın 1.700.00.TL kadar bir masraf ve (en azından 3 duruşma) 3 gün zaman kaybınız olacak. Bunları göze alırım, sonunda kadar mücadele edeceğim derseniz yapacaklarınız.
Tüketici Hakem Heyeti ile hiç uğraşmayın. Karar lehinize olursa itiraz edecekler ve bu itiraz üzerine verilen kararlar temyiz edilemediğinden kesin olacak ve siz de buna razı olacaksınız. Yani bu kararlar için Yüksek Mahkeme'ye temyiz başvurusunda bulunamıyorsunuz.
Ben olsam öncelikle Sulh Hukuk Mahkemesi'nden bir tespit (gerek Avea'nın veri sistemleri ve gerekse de sizin telefonunuzdaki SMS ve MMS lerle ilgili ) isterdim. Bu tespit size yaklaşık 1.000.00.TL gibi bir rakama mal olabilir. Zira en azından 2 bilirkişi (bunlardan biri bilgisayar ve biri de iletişim uzmanı) olacak ve 600.00. TL bilirkişi masrafı ve 400.00.TL da yolluk ve gider yatıracaksınız. Tespite ne gerek var diyenler için belirteyim ki gerek Avea'nın sistemlerinde ve gerekse telefonunuzda yaptıracağınız bir tespit davayı kazanmanız için yeterli ve gerekli delili size sunacak. Aksi halde dava sırasında yapılacak tespit, her zaman için Avea gibi kurumsal kimliği ve gücü elinde bulunduran kurumların lehinde olacaktır.
Tespit yapıldıktan sonra, tespit dosyası ve bilirkişi raporları lehinize çıkmışsa bunlarla birlikte dava açmanız gerekecek. Bunun içinde yapmanız gereken masraf en az 700.00.TL olacaktır.
Bunlardan başka Tüketici Hakem heyetine gitme, faturayı ödemediğiniz taktirde Avea tarafından aleyhinize başlatılacak icra takibine itiraz etme ve bu onların açacağı itirazın iptali davasında yukarıda belirttiğimiz tespitleri isteme hakkınız olduğunu da hatırlatmak isterim.
Vodafone'nun adıma kayıtlı olan 3 adet hattan ikisinin faturasının ödenmediği iddiası ile (7 yıl sonra) aleyhimde başlattığı takibe itiraz ettim. 8 aydır itirazın iptali davası açmadılar. Bir 4 ay daha açmazlarsa dava açma haklarını da kaybedecekler.
31.12.2012 tarihli faturayı ödemediğim iddiasıyla MİLLENİCOM TELEKOMÜNİKASYON HİZMETLERİ A.Ş tarafından 26.12.2012 tarihinde (faturanın son ödeme tarihinden 5 gün önce) aleyhimde açılan icra takibine de itiraz ettim. Millenicom da henüz itirazın iptali davası açmadı. Bu itirazları avukat olmam nedeniyle yapmadığımı (bazıları nedense "avukatsın ya itiraz edersin tabi" laflarına istinaden yazıyorum), haksızlığa dur denmesi gerektiğine inandığım için yaptığımı belirtmek isterim.
Umarım açıklayıcı olmuştur. Aklınıza takılan bir husus olursa yardım edebilirim.