Scudo Sports

Avcılık Yasaklansın

Gören de avcı tayfa köylünün ürününü korumak için kendi aralarında gönüllü ordusu kurmuşlar sanır.
Tanıdığım bütün avcılar şehirde oturup öldürme zevki için silahlarını kuşanıp hayvan öldürme umuduyla dağ bayır gezen hasta tipler.
Çoğu av keyfi ve silahlarını anlatırken saçma sapan gözleri parlar. Heyecanlanırlar.

Öyle kurallar var, vergisi, cezası var, yok efendim tarım, ekoloji, fazla üreme falan, geçelim bunları.
Şehirde yaşayıp, silahları kuşanıp, camuş kadar jiplerle ormanda vahşet kusarak çevrecilik yapmayalım.

Elbette yasaklansın avcılık.
Hatta tüfek de dahil olmak üzere bireysel silahlanma da yasaklanmalı.

Sıkıldık silahtan, ölümden, öldürme sertifikalarından.

@BerkEvren
Kişiye göre serbestlik olup olmadığı konusunda kaygılarımız olduğunu vaktiyle söyledik.
Yöneticiler siyasi ve dini konuşmada bazen başlığı kilitleyip, bazen kişilere engel koyup bazen de mısır yiyerek izleme durumuna geçebiliyorlar.
Her şey olası :)

Scudo
Av nedeniyle dünyada ve Türkiye'de pek çok türün soyu tükendi, pek çoğunun tükenmek üzere. Avlanmaya, avcılığa çok ciddi önlemler ve kontroller getirilmeli.

@CmlCLK
Umarim namlu birgun size doner.

@CmlCLK Şakamı yapıyorsun?

Hem avın bir gereksinim olduğu savunup hemde utanmadan birçok kez hayvan öldürdüm diyebiliyorsun.

Hiçmi vicdanın yok, el kadar hayvanları öldürmeye nasıl kıyıyorsun?

Forumca hiçbirimiz "hobi olarak veya başka türlü" hayvan öldürme gereksinimimizde yok, işte senin gibiler yüzünden avcılık yasaklansın diyoruz.

Yok yani ben anlamıyorum, hiçmi vicdan yok sende?

@JealioN
Ne desem siz ve sizin gibi insanların av ve avcılık konusunda ki düşüncelerinizde bir şey değişmeyecek. Bu yüzden teşbihde hata olmaz deyip, "it ürür kervan yürür" diyorum.
EyvAllah...

Cemal Ç.

@CmlCLK in profil ve önceki paylaşımlarına bakılırsa genç bir arkadaşımız olduğu anlaşılıyor.
Belki sinek, örümcek falan öldürmüştür, belki ergen şakası yapıyordur.
Şayet silahla ava çıktı ya da aklıma gelmesini istemeyeceğim başka şekillerde bir öldürme oldu ise durum çok vahim.

Kendisi yukarıdaki talihsiz mesajını açıklarsa bence daha iyi olur.

@Ahmetgitar
Adım Cemal
Soyadım ÇELİK
Yaşım 31
Tahsilim Üniversite terk
İki çocuk babasıyım ve yurt dışında yaşıyorum.
Daha merak edilen var ise elimden geldiğince cevaplarım.
Saygılar...

Cemal Ç.

@CmlCLK
Bak bak laflara bak, kervanciya bak..
Hayvan oldurup birde utanmadan buraya yaziyor. Karincayi dahi inciltmeyen bir peygamberin dinine inanip burda eyvAllah cekiyor.

• Beğen
Tepkiler: dgncsk ve taner07
@JealioN
EyvAllah.

Cemal Ç.

@JealioN

Engelle butonunu kullanabilirsiniz şahsen ben bunun ilk mesajını okuduğumda öyle yaptım.

Biz boşuna avcılık yasaklansın demiyoruz hocam millet cani işte.
Hayvanlarında bizden en ufak bir farkları olmadığını anlamak bu kadar zor olmasa gerek.

Avcılıkla ilgili yasalar gayet sıkı zaten. Sorun varsa kaçak av denetimiyle ilgilidir. Birçok arkadaş av işini askıya almış durumda. Sadece domuz avı ile uğraşanlar süreklilik arz ediyor. Bunun sebebi de belirtilmiş domuz popülasyonu gerçekten oldukça artmış durumda.

Bu bizler içim sorun olmayabilir ama köylerde yaşayanlar için büyük sıkıntılar yaratıyor. Şimdi köy nüfusları oldukça azaldı ve tarlalar da genelde köy merkezinden uzakta. Haliyle bu çiftçilikle uğraşan köylü için ciddi risk teşkil ediyor. Akşamları 10-15 kişi domuz peşinde koşuyor dertleri avlanmak da değil sadece hasara kadar zarar görmeden dayanabilmek. Eğer doğanın dengesinden bahsedileceksek bu tam olarak dengeye ulaşmak çabasıdır. Bunlara ek olarak domuz etinin ekonomik değeri olması köylülerin ya da yerel halkın yetişemediği durumlarda avcılar için fırsat yaratmaktadır.

Avcılığın doğaya en zarar veren yönü daha ziyade kaçak olan kısmıdır bu da zaten denetimle alakalıdır. Ben en çok tavşan konusunda gördüm bunu sizin de öyledir muhtemelen. Şimdi memleketinize gittiğinizde durumlar nasıl bilmiyorum ama insanlar silah alıp doğaya karışmaya korkuyor. Yine son yıllarda İç Anadolu taraflarında kurt sayısında da bir artış gözlemleniyor. Gerçi bu dediğimin bilimsel dayanağı var mı bilmiyorum görünürlüğü artmış da olabilir. Aç kaldıkça köylere inmesi ya da insanların daha geniş bir alana yayılması sonucu daha çok gözlemlenmiş de olabilir.

Bir de kanatlı avında da avcıların yayınladığı fotoğraflar pek hoş olmuyor. Kota falan var deniyor ama adamlar arabanın ön kaputu komple kaplamış poz veriyor. Görüntü haliyle bu kota olayının etkili ve/veya optimum olmadığının ispatı gibi duruyor.

Son olarak siz ister dini, ister yasal, ister doğal düzen olarak bakın gereksiz yere canlı hayatına kıymak hele bunu spor diye yapmak savunulacak birşey değildir. Et yemek için avlanmak ise bu günler için pek mantıklı değil. Arabanın benzini, ekipman vs bir de yolda yediklerini katarsak değmez zaten.

@CmlCLK profilinizde 16 yazıyor ki doğrusunu söylemek gerekirse ben sizi daha küçük sanmıştım.
Çok hayvan öldürdüm diyen kocaman bir insana ne denir gerçekten bilmiyorum.

Sadece insanlık kendi sonunu hazırlıyor, bunu söylemek mümkün.
İnanılmaz çevre tahribatı, hayvan katliamı, aşırı tüketim, silahlanma harcamaları vb

Bir iki nesil daha yolumuz var ve ne acı ki bu süreci hayvan öldüren buna da kanuni ve ahlâkî kılıf bulan insanlarla geçireceğiz.

@S.Koca
Sn. S.Koca söylediklerinizde çok haklisiniz. Ama maalesef bu gibi vahsilerin onune gecilemiyor :(
Ve Sn. Ahmetgitar dediginiz dogru. Soylenecek mantikli bir sey bulamamaniza hak veriyorum. Ancak bir gecmis zaman kipi kullanarak "oldurDUM" dedim. Ha bu yazdiklarim avciligi kotulemek icin degil. Gerekirse yine av yaparim. Ancak Sn. S.Koca'nin dedigi gibi, bu olaya en acililinden daha agir yaptirimlar ve denetim getirilmeli. Aksi takdirde dediginiz gibi bu gidisat nereye :(

• Beğen
Tepkiler: ismail_32
Avcılığa karşı olmakla birlikte atıcılığı severim. Açlıktan ölücek olsam bir hayvanı bıçakla ya da silahla öldüremem heralde. Avcılığı bırakmak isteyip de boşluğa düşerim diyenler skeet ya da trapa yönelebilir. Pesketaryan beslenmeyi seven biri olarak sadece kendime yeticek kadar olta balıkçılığı yapıyorum. O da vahşete girer mi bilmiyorum.

ağalar hele bir oturun sakinleşin
besin zincirinin en üst basamağındayım.Yani doğada patron benim.Evrim böyle güzel bir şans verdi bana.
Doğada güçlü güçsüzü yer ayıklanır
devlet arası savaşlar bile kısmen böyledir.ya güçlüye boyun eğersin ya güçlü olursun ya da sürünür yok olursun..

yaşım 27.
bunda 70 sene sonra ben dünyada yokum.
inan geride kalanlar ne yer ne içer umurumda değil. Zaten yok olmuşum..
Güneşin ömrü belli.Gezegenimiz ve içindekiler,güneş sistemi vb bundan bi kaç milyar sene sonra yok.Yani uzun vadede hiç birimiz yokuz.
Yaşadığım ülkenin yasalarına uyarım bu ayrı bir olay zira yaptırımı var.

O yüzden yasal çerçeveler içinde istediğim şeyi dibine kadar yaşarım.Kimse de karışamaz.Karışanlar da eğer herhangi bir din den bağımsız bunu yapıyorsa daha bi saçma bulurum.Çünkü müslümanlık hristiyanlık ,yahudilik vb ödül ceza ahiret sistemi var.Sen 200 sene sonra yoksun 2 milyar sene sonra güneş sistemimiz yok neyin davasındasın arkadaş.Takıl işte.Yaşa hayatını

Yok hayvanlar sömürülüyor yok bilmemne.

Ben kendimi aydınlanmış bir ateist olarak tanımlıyorum
Çünkü dünyada insanların ürettiği etik ve ahlak sistemlerini sorgularım
neye göre
kime göre
Bir tavşanı vurup zevk alan kişi kötü bir fiil mi işlemiş oluyor?Neden? Aksini savunanlar öyle istedi diye mi? İyide aksini savunanların düşündüğü neden doğru olsun? Doğru kime göredir? Neye göredir? Doğru nedir?

Bir sonuca bağlamak gerekirse bundan bi kaç milyar sene sonra zaten olmayacak şeylerin acısını hissetme.Zaman kayıp gidiyor.
Hitler gibi stalin gibi amerika gibi yüzlerce milyon insanı savaşlarda öldürenlerin bundan 2 milyar sene sonra hiç bir anlamı önemi hatıratı olmaması ne kadar tuhaf değil mi?
Böyle vahşi olaylar bile günü gelecek bir hiç hükmünde olacak.

Biraz felsefi bir yazı oldu ama düşüncelerim bunlar

Yakında okçuluk kursuna gideceğim.Tüfekle av yerine yay ile avlanmak istiyorum.Kamp çadırımla geceleri ormanlarda konaklamak..Alman Pointer ve kangal köpeğimle...
Atalarım timuçin gibi mete gibi yay ile avlanıp at sürüp kımız içmek istiyorum :D

Böyle bir hayalim var.

Yasal prosedürü öğrenmem gerek tabi bunun için.

Bu arada köpeklerimin isimleri Tango ve Cash :D
Tango,tavşanları keklikleri hatta bazen domuzları bile bulup bana getirir bende indiririm.
Cash böyle şeyler yapamıyor ama domuzlarla dövüşmeyi seviyor ve Tangoyu koruyor

slug namlulu yarı otomatik tüfeğim ve gönlümün efendisi çiftemle avcıları selamlıyorum :D

Yaban domuzu hakkında bir kaç şey söylemek istiyorum. Bu hayvan hiçbir hayvana benzemez,öyle uzaktan sakin bir şey gibi görünebilir ama yerleşim yeri yakınında ise bir şekilde ordan uzaklaştırılması gerekir. Ha bu öldürerek mi olur bayıltarak mı olur bilemiyorum ama karşınızda çıktığında onda burada yazılanlar gibi soğukkanlı olamıyorsunuz maalesef.

Ayrıca yaban domuzu ile karşılaştığınızda sağa veya sola doğru gidin. Baş yapılarından dolayı kafalarını çevirmeleri zor oluyor.

@JealioN
Düşmanca , düşülmeden söylenmiş bu cümlenin içinde inşallah geçmesi ve tahminen Müslüman bir insanın diğer bir insanın ölmesini istemesi !!! Ne kadar acı bir durum. Beyefendi düşünceniz insanların arasında ayrıma yol açtığı gibi bir insanın ölmesini istemek(kendini vurarak) ne kadar sağlıklı bir düşünce . Tamam ava karşısın ancak bu cümleyi kuracak kadar aciz misiniz ? Düşüncelerinizi düşmanlık beslemeyecek şekilde de anlatabilirsiniz .

@ismail_32
Ibadet, gida harici keyifen hayvan vuran herkes icin aciz dusuncemdir.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@BerkEvren
Iki hadisi şerif yazdik diye yorumumuz silinmiş. Müslümanlara yapilan bu saldiriyi kiniyorum :( :(

@ismail_32
Şu yoruma çok güldüm
Bknz ortadogu :D :D

@JealioN
Sizin için diyecek bir şey bulamıyorum. Ayrıca avcılığı spor veya dini bir ibadet olarak da görmediğini belirtmeliyim.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri