Scudo Sports

Audi reklamındaki bmc? marka yol bisikleti

desfonA

Aktif Üye
Tepki
30
Başlangıç
2005—06
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
(link) audi yeni reklamında bmc olduğunu tahmin ettiğim bir yol bisikletine yer vermiş merak ettiğim niye bmc?

Scudo
@Murat B.
Ümit bisiklet olmalıydı bence :D

enteresan. marka da aynen görünüyor, neden bir alman markası tercih etmediler acaba :) BMC isviçre markası biliyorsunuz.

reklam da güzel olmuş fakat istediği kadar ruh olsun, beden olsun; işin ucunda dünyanın en yüksek, en saçma vergilerini verip bu arabayı aldıktan, dünyanın en pahalı yakıtını alıp deposuna doldurduktan sonra istanbul trafiğinin ortasında 2 kilometreyi 2 saatte almak var. bunu düşününce tüm otomobil reklamları anlamını kaybediyor :)

@Atakan Y
Benim görüşümce BMC, sıra dışı tasarımlarıyla önemli işlere imzasını atan farklı markalardan biridir. Daha öncede AUDİ ve LANBORGHİNİ markaları ile iş birliğine giderek konsept elektrikli bisikletler duyurmuş, aynı zamanda önemli otomobil markalarının sınırlı sayıda üretilen veya üretilmeyecek olan otomobilleri ile aynı tasarım çizgilerine sahip özel sürümler tanıtmışlardı. Bu sebeptendir ki, Audi reklamında BMC bisiklet olması gayet doğal.

@Atakan Y
Mercedes neden Rotwild bisiklet markasıyla, Lamborghini neden Specialized bisiklet markasıyla reklam yapıyorsa o yüzden...
Birbirlerine prestij katmak için.
- Aha bakın benim gibi lüks bir otomotiv devinden bisiklet de böyle yapılıyor. Ne kadar da albenili öyle değil mi?...
Ne kadar çok gösterilirse o kadar çok reklamı yapılır. Her ikisinin de işine gelir. Sen benim sırtımı kaşı ben de senin anlayışı.;)
http://i.imgur.com/p12SHZt.jpg
Bu arada Audi neredeyse her yıl elektrikli bisiklet gibi konsept bisikletler yapıp basında yer buldurur. Ama hiç birini seri üretim yapıp satmaz!...
Reklam olsun da nasıl olursa olsun.

Firmaların, hiç alakasız olsa bile aralarında ar-ge vs. gibi konular için anlaşmalar bulunuyor.
Mesela Jaguar ile Team Sky arasında var bu.

Specialized - McLaren arasında vardı sanırım, rüzgar tünelini falan kullanıyorlardı. Sonra McLaren versiyon bi Venge çıkardılar falan.

Bunların arasında da olabilir benzer bir ilişki.

Evet bisiklet markaları otomotiv firmalarından yararlanıyor. Çoğunun rüzgar tüneli olduğunu sanmıyorum zaten. Örneğin Fuji kendi rüzgar tünelini henüz yeni yapmış. Bu konuda en iyi ve en büyük tünel iki yıl önce BMW'deydi. Şu anda bilemiyorum.
Bunun yanında bisikletler en iyi benim reklamında yarıştıkları için yanlarında otomotiv markasıyla görünmek işlerine geliyor. Specialized Tarmac, Gallardo turuncusu (Lamborghini) kulağa daha hoş geliyor. Bu yılki renk kodu...
Yine de ben bir bisiklet firması X otomotiv markasının rüzgar tünelinde kadro yapıp üç yıl sonra o kadrodan vaz geçiyorsa işin içinde daha çok reklam arardım...;)

Bugün gördüm Reklamı şaşırdım bisikletli reklam pek olmazdı bizim memlekette,ama reklam güzeldi..Vergiler olmasa Türkiye'de bu mallar ne gider:D

@türkay yılmaz

ben ruhuna sahibim aslında da, işte bedenine sahip olamıyorum -- vergisi çok :D :D

@Atakan Y

Güzel reklam ve video'ya ilk yorumu ben yaptım :)

@türkay yılmaz
Audinin anca ruhuna sahip olur çoğu kişi, ruh dediğim de hayali yani, bedenine kavuşmak zor:)

BMW de markası belli olmayan bir bisiklet kullanmış :D

@CandanC

@Yunus Emree

birşeyin bedenine sahip olmadan ruhuna ulaşamazsınız.. sizin bahsettiğiniz gibi olsa olsa sadece hayalidir :cool:

@türkay yılmaz

onu bunu bilmem de, benim beden ve ruh tamamen arabam ve bisikletim tarafından ele geçirilmiş durumda :) geçtim yeni araba almayı, şöyle bi mesaj yazınca bile benim emektara haksızlık ettiğimi düşünüp pişman oluyorum :D -- aynı nedenle bisikleti de değiştiremiyorum, birbirimize verdiğimiz sözler var : )))

Reklam içinde reklam bisiklet üretiminde otomobil teknolojisinde yararlanılıyor. S'Works'de Mc Laren ile çalışıyor bunlar normal şeyler.

@vahapaydin
Videonun sonunda Audi'ye de göndermede bulunmayı unutmamışlar. [emoji2]

Geri