Scudo Sports

Attırıcım bozuldu

ozgurdeniz

Aktif Üye
Tepki
20
arkadaşlar cembio arizona marka bir bisikletim var.arkada 7 dişli var.logan marka bir attırıcım vardı 3 senedir çok güzeldi.geçende bozuldu ve yamuldu resmen cantın arasında.yolda kaldım.şimdi sağlam bişey arıyorum ama fiyat önemli.bisikletcim 25 milyona shimano getircem diyo ama ben yine de sizlere danışmadan almadım ne dersiniz???tavsiyelerinize şimdiden teşekkür ederim....

Scudo
dostum ben 25 ytl ye shimano alivio aldım arka tarafa
adama sor neymiş takacağı
xtr
xt
lx
deore
alivio
acera
altus
tourney..
dir kalite sırası ben alivio taktırdım 25 ytlye olurki tourney takar bence kesinlikle izin veme
lakin acera veya alivio takcam derse kesin taktır derim

• Beğen
Tepkiler: ozgurdeniz
@LorD Of DrinkS

tourneye kesinlikle izin verme demişsiniz.sebebini öğrenebilirmiyim?ben tourney kullanıyorum da:)

bende tourney kullanıyordum fakat 25 ytlye alivio aldım, 25 ytlye değmez kesinlikle izin verme o paraya git alivio al manasında dedim yoksa daha az bütçesi varsa tourney alsın, piyasadaki markasi bile olmayan 5-10 yltlik bir arka arttırıcıdan daha iyidir tourney kesinlikle lakin o paraya alivio alınabilir dostum demek istediğim bu

tamam anladım demek istediğinizi:)ben de alacak olsam kesinlikle acera,alivio türünde modelleri seçerim:)

@zürey
tabi 25-30 ytl lik bir arttırıcı düşünürsen yoksa tabiki bir deore lx xt bunlardan dahada iyi

@LorD Of DrinkS

heyy milleti yanlış yönlendirme alivio sadece 8 li sistem içindir.

acera yada altus almalısın.

arkadaşlar walla bu kadar kısa sürede bu kadar mesajı beklemiyodum çok sağolun ama yine de kafam karışık:) ama alivio daha iyi sonucu çıkıyo bu paraya değilmi?

adam bide dedi shimano nun sana 20 milyona dişlisini takarız dedi 7 liymiş sanırım biraz daha büyükmüş taktırsammı siz hangisini tavsiye ederdinizi???

alivio 8li sistem içindir.boşuna para verme elinde kalır.alacaksan acera yada altusa alacaksın.20 liraya dediğişey büyük ihtimalle altustur.eğer modelini sorabilirsen daha iyi yardımcı oluruz...

@gurkankas
bende 7 li ruble var ve alivio yu çok rahat kullanabiliyorum ""athletic "" kardeşimizin bir mesajında da dediği gibi 7li sisteminiz varsa 8li, 8 li sisteminiz var ise 9lu arttırıcı kullanmak bir sorun oluşturmaz
bence
acera
altus
alacağına alivio alsın aralarında çok bir fiyat farkı yok
yani elinde kalmaz merak etme ben kendim böyle kullanıyorum bir sorun çıkarsada beni sorumlu tutabilirsin lakin çıkmayacağına %99 eminim

@LorD Of DrinkS

Böyle bir genelleme yok, olamaz da...
Vites sistemleri kullanılan zincir kalınlığına göre ayrılır, UG, HG, IG vs...
8'li olup da HG zincir kullanan Alivio sisteme istediğiniz arka attırıcıyı takarsınız 9'lu seriden. Çünkü zincir uyumlulukları aynı.
Ama Altus takarsanız zincir havada kalır.
Yine 7'li sisteme gidip Deore takmak da o attırıcıya yazık etmek olur, bir verim sağlanmaz. Öte yandan zincir çok büyük ihtimalle attrıcı makaralarının arasında bir yerde sıkışır kalır.
Verdiğin paraya yazık olmasın istiyorsan Altus al, keyfini sür.

Güzel tavsiyedir, ancak arka attırıcı uyum sorunu söz konusu olabilir. Bu attırıcı "kulak" bağlantılı. Arkadaşın eski attırıcısının çok büyük ihtimalle mil yuvasından bağlanan tipte olduğunu düşünüyorum.

Anlamanın tek yolu, eski attırıcının tam ve net bir fotoğrafı.

attırıcımın fotoğrafını çektim nasıl yollayacağımı bilmiyorum..şimdi ben gidiyorum öğrenmeye hangisini getircek.

arkadaşlar ben bisikletcime gittim ancak bana ne getireceiğini söylemedi dedi ki shimano yeni mi çıkarmış ne böle değişik bişeymiş o dişlileri attırıcınınn öle bişeyler dedi 25 milyon istedi istanbul karaköyden alcakmış bilen varmı bu attırıcıyı:D (geçen sene arkadaşa da takmıştı 25 e baktım shimano sis yaıyo attırıcının üstünde sizce hangisidir bilen var mıdır?)

@ozgurdeniz

bisikletçini değiştirmeni öneririm:Dinsan sattığı malın ne olduğunu bilmez mi yaa:D

Ben bu attırıcıyı biliyorum tourney in bi alt modeli kesinlikle taktırmayın...Ailacaksanız ya altus veyatta ACERA alın..ben şahsen ACERA kullanıyorum yanlız benim bisiklet 8li sistem...Ama dediğim gibi üzerinde sıs shımano yazanı taktırmayın...

• Beğen
Tepkiler: ozgurdeniz
Geri