Scudo Sports

ateş yakmak

Fırat Ayanyan

Forum Bağımlısı
Tepki
250
herkese slm ya şu izciler yapar ya odunları birbirine sürterek ateş yakmam ben bi türlü beceremedim ben bunu frezefe bağlı ucu çok küt bi mil ile denedim frezeyi düşük devirde fazlaca bastırdım taktaya kapkara oldu her yer buman oldu ama bi türlü yakamadım acaba bunun sebebi bunu metal ile denem mi ateş yakabilen warmı bu metodla beni aydınlatırsanız sewinirim

Scudo
sürtünme yaptığın yerin üstüne biraz kuru ot veya çok ince kırpılmış gazete kağıdı koy yanar..

Ne uğraşıyorsun dostum ya çubukla metalle felan, çak kibriti yansın :04: :p

yok ole olmaz tadı kaçar kendin yakçan ateşi atıcan üstüne sucuğu pişircen :D birde bi sorum daha war kamptasınız ocağınız yok diyelim kibrit çakmak falan da yok bu sürtünme yolu ile ateşi yaktık diyelim sucuğu nasıl pişircez çok is olmazmı nedir bnu pişirme işinin püf noktası

abi kuru ot çabuk yanacağı için mutlaka kuru ot koyup yakılır benim bildiğim tahta çok geç tutuşur

İki tahtayı birbirine sürterek ateş yakmak çizgi filmlerde olur ancak.Şimdiye kadar hiç bu şekilde ateş yakanı görmedim.Ha sürtünmeyle ateş yakılırmı,yakılır,şöyle yakılır.

Yassı bir tahtaya bir delik veya uç kısmından içe doğru bir kertik açılır.Sürtme elemanı için bir tahta çubuk bulunur.Çubuğu döndürmek için de basit bir yay yapılır.Oluşturduğunuz kavın üstüne delik açtığınız tahtayı yerleştirirsiniz.Deliğe de deliğin çapından az daha geniş çubuğu bastırıp yay vasıtasıyla döndürerek;ısınan talaşların delikten aşağı,kavın üstüne düşmesini sağlarsanız.Biraz şans biraz da kuvvetli bir ciğer yardımıyla bu yöntemle ateş yakılabilir.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Ayanyan
sürtünme yoluyla ateş yakmadım gerçi ama bu sıralar discovery channel'da hayatta kalma mücadelesi diye bir action belgesel var belgeseldeki çocuk sürtünme yoluyla çatır çatır yaktı valla. önce bir ufak ağaç kavuğu gibi bir şey buldu -kuru-, daha sonra eline bir tahta çırpı alıp kavuğun üstünde sürtmeye başladı, sürtünme yoluyla köz gibi olan kavuk tozlarını kuru yapraklarını içine atıp üfledi. sonrası mangalda balık. :D

youtube da bı kac vıdeo var fıkır verebılır lınk verırdım ama gırıp gıremedıgını bılemıcem:D bu arada bı dıscoveychannel ve bear grylls hayranı olarak o adamın ateş yakarken çakmak taşı kullandıgını söyleyebılırım:) bıde freze falan demıssın makinamı okuyosun evet se nerde okuyosun:)

bu arada bı dıscoveychannel ve bear grylls hayranı olarak o adamın ateş yakarken çakmak taşı kullandıgını söyleyebılırım.

vay ibiş vaay bizi mi kekliyormuş ekrandan. bir de bu ateş yakma ile ilgili tom hanks'in "Cast Away" filminde bir sahne vardı. sürtünme yoluyla ateş yakmıştı.
görülmeye değer.

@Fırat Ayanyan

Diyelim ki yaktınız :) Kısmen kalın birkaç odunu yakıp kor haline getirdikten sonra (alevsiz halde) sucukları yaş bir dala dizip pişirebilirsiniz.

o bear gyrlls' hayran olmayın :D ben de hayranıydım sonda hayal kırıklığına uğradım çünkü bi videosunun fake olduğu ortaya çıkmıştı. bakın ;

waaay:D lan resmen keklendık beee:D:D:D nese sahte olsada alınabılcek güzel bılgıler olabılıyo bazen mesela su bulmak konusunda baya bişey örenmiştim bu adamdan

cuma aksamlari skyturk'te icimdeki doga programi var. discovery filan hikaye bence, serdar harika seyler yapiyor. onu seyrettikten sonra kibrit kullanmadan ates yakabilecegime inandim, ama bunun gorundugunden daha zor oldugunu da anladim...

çakmak taşı ve metal inanılmaz derecede yanıcıdır. ilk başta bu ne bu mu yakacak ateşi demiştim. evde deneme yaptıgımda cıkan kıvılcımlar koltuk takımını yakıyordu :)

3 yıllık izciyim ateş yakma operasyonlarında hiçbir zaman öğretmediler bize :D :D

hepsine kibrit de değil zippo takılıo liderler :D

en ucuz yoldan bir kibrit max. 10 kuruş...

25 tane mi ne var içinde bence yeterli :)

@Fırat Ayanyan

aslında pek bir püf noktası yok sucukları yaka yaka öğreneceksin :D yanık sucukları yiye yiye :D şaka bir yana tek seferde öğrenirsin çok basit sadece uygulamalı olarak bir kere görmen yeterli sonrasında istediğin herşeyi pişirirsin video izlemende yeterli olur :D

Geri