Scudo Sports

'' atak -2-şile şile şile -180 'e eş değer 30 eylül-''

şile 145 km ...............

hazır olanlar.............

1- kudret
2- bahtiyar
3- erkan....................

ekipten diğer arkadaşların durumu eylül ayında, 2 -9 tarihlerinde yapılacak polinez kısa ve uzun ve 16 eylülde yapılacak bıçkıdere etabındaki başarılarına göre karar verilecek murat demirbaştır yalnız gelememesinin sebepleri vardır....

2 eylül topiği kapanacak ve burdan 30 eylüle kadar bu topiği işleteceğiz tüm kriterler hem burda ve hemde anadolu performans topiğinde olacak....
bu topik içersinde 9 eylül polinez uzun mesafe olacak 110 km bana kısa geliyor gerçi ,,,130 km lik bıçkıderede bu topik içinden olacak bıçkıdere 16 eylül ............25 eylül ne yapacağımıza karar veririz üst üste geliyor turlar haliyle yorgunlıuk olacak 25 eylül kısa bi olay olabilir..

Scudo
bu topiğe sadece ben bahtiyar ve erkan sahip çıktığına göre bu üç kişi gidecek anlamına geliyor bu topikte diğer arkadaşlarımın mesaj atmamasını, onların yukardaki mesajımı kabul ettiklerinimi kabul etmeyelim bilmiyorum ama anladığım kadarıyle yılgör doğaç ozan barış buraya hazır değiller gibime geliyor ve belkide 2 eylül ve 9 eylül sonuçlarınımı bekliyorlar onuda bilmiyorum açıkça yılgörü barışı ozanı doğaçı bıçkıdere zorlayacak bunun farkındayım çünki 100 artıları bir yıl boyunca hiç olmamış kısa zamanda olması mümkün değil gibi geliyor bana .. bıçkıderenin zorluğu 60 km boyunca 6-7 10-19 rakımlı rampaları alarak devam etmek ve asla durmamak prosedür bu bıçkıderede bunu biz bir çok kez deneylediğimiz için ilk kez yapacaklara zor gelecektir çünki alt yapıları henüz hazır olmayabilir .......şile dahada zordur 43 km boyunca uzun 7 adet rampa ve durmadan basmaca şile benzincide duruş dönüş çok daha zor olan şile eski yolu buralarda mola sayıları çok az olacaktır................şilede çok turum var ve hepsinde prosedür 43 km boyunca durmadan basmaca olmuştur semir ile göztepe bencinden tam 63 km basarak şile benzinciye geldik asla mola yapılmadı birbirimizin rüzgarında gitmiş idik bütün bu çalışmaları kartepe -rube için yapıyoruz amaç orda bi kez daha olabilmek..

@Kudret Kurtcebe

buradaki konuları unutmuşum ben haftalardır bakmıyordum.. şimdi tesadüfen gördüm.. :) buradaki etaplar için olumlu veya olumsuz bir şey söylemem benim için erken.. olaylara gün ve gün (tur -tur) yaklaşacağım.. önce önümüzdeki tura bakıyorum.. polinezdeki performansıma bağlı olarak sonraki tur ve turlar hakkında fikrim olacaktır.. anlıyacağın abi kademe kademe olacak..

evet barış aşama aşama galba varma olayı henüz erken şile için konuşmak...önce yarın 2 eylüle bakacağız ve 9 eylül sonuçlarına bakarak bıçkıdereye rapor çıkartacağız evet şile bence beklemede ..

Bügün üsküdar bağlarbaşından şileye saat 11:00 de yola çıktım Keşke daha erken çıksaydım. Biraz önce döndüm. Toplam 131 km yapmışım Şimdiye kadarki en uzun mesafem.
Bence zor bir etap eğer normalde ortalama 70 km kadar dolaşmıyorsanız bu yol sizi hırpalayabilir. Bitmek bilmeyen yokuşlar. Tam bitti dediğinizde yenisi başlıyor. En zorlusu ömerli maden arasında, ama o bitince bitmiyor tabi yenileri var sırada. şileye varırken denizi gördüğünüz bir yer var. Ordada o kadar sevinmeyin Ordan itibaren 13km niz daha var. Sırada 3 tane daha esaslı yokuş sizi bekliyor.
Gel gelelim yola; arkadaşlar yeni yol yapıldığından abartısız olarak kesintisiz her 100 metrede büyük kamyonlar yanınızdan geçiyor.Madenden sonra 2 km kadar kazınmış yol var eğer ince tekerseniz tehlikeli olabilir. Kazıma yolun tam kenarında 10 cm set oluşturmuş. Kamyonlar yakınınızdan geçerken setide aşamadığınızdan tehlikeli olabilir. Bazı yerlerde tek gidiş ve dönüş var. Dikkatli olmak gerekir. Bazı yerlerde de kaymak gibi yol var. Ancak siz emniyet şeridinden gittiğiniz için oraya mıcır ve kum gibi ufak taşlar birikmiş dikkatli olmak gerekir. Genel olarak gidişte yokuş daha fazla dönüş daha rahat geldi bana. Hele o maden yokuşunun acısını dönüşte çıkarttım 70 km hızla pedala ve frene dokunmadan aşağı indim güzeldi.
Birdaha gidermiyim. Seneye belki.

@zekeriya usta

bilgi için teşekkürler haziran ayında şile yoluna girildi. ama bıçkıdereye gidildi,ve yol yapımı vardı biz de kazılmış yoldan gittik teker 1.32 idi yeni aldığım maxxis over driver dişli olup gene 1.32 dir kaydırmadığı gibi sert düz toprakta gitmekte stabilize ye girmek te continentalin sayko tekerleri var 1. 32,,, bu ülkede bilinmeyen ve tanınmayan bir bisiklet tarzı var o da cyclo cross tur bu bisiklet yol bisikleti gidonludur sert arazilerde hem sürat yaparsınız hemde asfaltta ve stabilizede cyclo cross yol bisikleti bu istanbulun kötü yollarına karşı en iyi alternatif bisiklettir. şileye 1976 dan beri giderim sene 76 da pejo ile gittim hemde 15 kilo demir parçası ile o vakit gençtim bana koymadı rampalar şimdi altta hibrit 10.350 gramlık karbon var 28 jant mtb kadroyu hibrit saykoya çevirdim süratlendi bisiklet..evet şile etabı çok yapıldı tam ring etap çok ağır bi turdur ilk gidenlere ama oraya 500 den fazla tur yaptığım için pek bende zorluk yaratmıyor çünki o etap artık benim için solda sıfır kalıyor bi yere ne kadar çok giderseniz orayı yersiniz psikolojik olarak benim için en zor etap kartepe-rube dir 260 km bi günde bunun yanında şile solda sıfır kalır tam ring etap şudur bostancı iç erenköy alemdar şile otoban ve şile benzinci merkez ile işimiz yok kavşaktan devam ahmetli köyü ulupelit hizasına doğru eski şile yolundan ulupelit sonra göçbeyli,istanbul bulvar yolu viaport ve aydos ve uğur mumcudan kayış dağı başıbüyükten ideal tepe tam 145 km olup 180 e eşdeğerdir gidişte sayısız rampa dönüşte en ağır yol olan şile eski yoludur ve stabilize yolda ulupelite gelmeden 4.5 km lik bi rampa vardır eğim orda 19 dur.. tek araç yoktur dönüşte sabah erken çıktım hep ve asla trafik olmadığı gibi bir iki kamyon olurdu şile yoluna erken çıkılır ve aynı yoldan dönülmez aynı yoldan dönerseniz trafiğe kalırsınız işin zoru eski şile yoludur ki bu etap çok yapıldı..

9 eylül 30 derecelerde gene bu bakımdan 110 km suya düşebilir ve 16 eylüle ayar çekeceğiz ve 130 km ye ama 160 a eşdeğer olacaktır bu tura hazır olanlar mesaj atsın ..........ayrıca 16 eylülde 30 derecelerde olursa bu kadar kısmetsizliğin ta........diyerek işi 25 eylüle atacağız üst üste hem bıçkıdere hem 30 eylül şile olamayacağından 25 eylül nadasa yatarak 30 eylülde işi bitiririz ondan sonra bu topik bitecek ve kartepe topiğine ışınlama yapacağız..

anadolu performansın anlayışı artık malesef değişmiştir ekip 6 kişiden oluşacaktır
kadro en çok 6 kişide sınırlı olacak bu bakımdan kontenjan kısıtlaması olacaktır ..

16 eylül bıçkıdere ...130 km ama 160 a eşdeğer 60 km durma yok 6,7,10,19 eğim rampalarda asla durulmayacaktır..

davetli kadroda olanlar

1- bahtiyar
2- erkan ..

bu tura gelmek isteyenlerin 130 km yi en az 8 saatte almaları sözkonusudur

@Kudret KurtcebeAbi anlamadım bu yeni olayı ama noldu şimdi bizim antrenmanlarımız biz bugün 6 kişiyden fazlaydık mesela kim gidicek kim kalıcak nasıl olcak hiçbişey anlamadım

benim aldığım karar ozan yeni sistem 20 yaş altı kadroda var olmayacak ayrıca kontenjan uygulaması burda çok yaptım özellikle ağır turlarda şimdi sen bıçkıdere oldun anadolu performansın misafir üyeleri vardır onlar ogün ve sen sonra cem şentin dahada var korsan hasan çağatay bey ,,ama onlar isterlerse gelirler başımın üstünde yerleri var yeni gelen arkadaşlarımıza kapı açık yılgöre doğaça ve barışa ama zorlama yapmıyoruz istemez ise gelmezler artık bundan sonra anadolu performans buraya ağır tur açacak ayda bir kışın zor tabi temmuz ve ağustos yok eylülde durumlar anca eylül sonu ekimde bi tane daha nisanda olur ve mayıs artık hazırlık aşaması sonlandırıldı herkez ferdi çalışacak ve ağır tura gelecek bunlar şile 145 km bıçkıdere 130 km dir ilk 60 ve 43 km de durmadan gidilecek sistem bu ..şimdi bu gün ki çıkışta çok gerilerde kaldın aynı durum bıçkıderede olabilir ama kafana takma yolu biliyorsun orda bizlesin bunun için çalışacağın mekanları biliyorsun başıbüyük oralarda haftada 3 kez ayrıca bisiklet artık yeni olacak..kimseyi göndermiyoruz sadece kapasite küçüldü 6 kişi olacak turda misafirler ile sayı büyür onlardan biride murattır ama her zaman gelemez..

Pazar
(link)Parçalı Bulutlu. Yüksek: 27C. Rüzgar Hızı: 30-40 KM/S. Rüzgar Yönü: KD.

Pazar Gecesi
(link)Parçalı Bulutlu. Düşük: 18C. Rüzgar Hızı: 30-45 KM/S. Rüzgar Yönü: KD.

bu pazar ısıda yüksek rüzgarda durum 16 eylülde böyle olursa yatmaca acelemiz yok zati oralara çok gittik... bahtiyar -erkan eğer dersenizki kudret ağbi ayın 30 una ayar çekeriz şileye evet derim bence iki adet üst üste ağır tura gerek yok alt yapılar sağlam bizde ve direk 30 eylüle ayar çekelim derim aradan bıçkıdereyi çıkartalım ..30 eylülde ısının yüksek olması durumunda ekime kayar....

bu arada sistemimiz değişti şile için kabul edeceğimiz pedalşörlerin en az 6 ay 100 artılarda zamana karşı tempolu sürüşleri olmak durumunda,kontenjan 3 kişi ile sınırlı ,artık ağır turlarda kontenjan uygulamasını yeniden başlattım..

ağır turların kuralları..

1- resim çekme olayı grubun sözcüzü olan bahtiyar tarafından yapılacaktır
2- kontenjan şu anda 3 kişidir,,
a- kudret
b- bahtiyar
c- erkan

3- 3 kişilik kontenjan vardır bu 3 kişilik kontenjana gelecek olanların en az 6 ay 100 artı km lerde zamana karşı çalışmış olmaları mecburidir
4- ekibin anlayışı gezi değildir...
5- herhangi bi rahatsızlığı olanların ilaç alanların durumlarını kesin belli etmesi mecburidir..
6- 20 yaş altı kabul edilmeyecektir...
7- beslenme şekilleri önemlidir ..ahmet aydının kitabı taş devri diyeti kitabını performans bisikletçileri muhakkak okuyacaktır....
8- bir performans bisikletçisi alkollü bisiklet sürmez bu tip anlayışlara sahip olanlar ekibe asla alınmayacaktır.
9- sigara kullananlar ekibe alınmayacaktır,,
10- derdimiz elit kişilerden oluşan bi ekip yaratmaktır...
11- karakter yapıları performanstan önce gelir ,önce karakterli kişilik sonra performans, ekib buna dikkat eder...
12 - anadolu performansın kurucusu olarak takım kaptanıyım tüm uzun yol tecrübelerime yeni gelecek olan 3 kişi kesin uymak zorundadır..
13- iç lastiksiz kasksız ve pompasız asla ekibe dahil olamazsınız
14- gelecek olan 3 kişiden yüksek tempolu arkadaşlar olabilir ama dediğim gibi önce karaktere bakacağız ağzından çıkanlara bakacağız tavırlarına dikkat edeceğiz eğer ekibin centilmen tavrına uymaz ise derhal ekipten ayrılacaktır.
15 -gelecek olan 3 kişiden resim çekmek isteyen olursa bunu burda paylaşmayacaktır burda paylaşacak olan tek kişi ve sorumlu kişi bahtiyar arkadaşımız olacaktır ..bilare bu durum sahada sürekli hatırlatılacaktır
16- resim çekme modlarına girilince durma olmaktadır bu da ekibin aleyhine olmaktadır...resim çekme olayları sele üzerinden sadece bahtiyar tarafından yapılacaktır bu konuda bahtiyarın tecrübesi vardır hareket halinde iken resim çekilecektir.....
17-bıçkıdere,şile ,etaplarının güzergahları yazılacak katılacak olan 3 kişinin kesin etabı önceden keşfetmiş olması şarttır...

işte bu kuralları koyalım ki herkes ona göre harekat etsin bence bıçkıdere yapalım 16 eylül

@bahtiyar közen

evet ben bunları istemezdim ama sahada gördükki ,önü alınmaz ise tur oluyor resimli gezili poz kesmeli tur oluyor bizim derdimiz felanca yere gidip yiyip içip resim çekme durumu değil ayrıca falanca siyasi görüşlerini bisiklete alet etme değil bu bisiklet spor içindir o kadar ona hakkını ya verirsiniz ya da vermezsiniz, ortalıkta her bisiklete binene sporcu denmez yok böyle bi şey biz niye 2009 beri sistemli performans yaptık,sağlık için işte en güzel örnek benim geldiğim nokta dengeli beslenme sonucu ve performans bisikletçiliği ile kemiklerim 40 yaşındaki bi insanın kemikleri yaş 55 olay budur ..

@Kudret Kurtcebe
Anladım abi inşallah hayırlısı olur. Önümüzdeki tur ne şimdi ?

ozan bisikletini almaz isen bıçkıdere de yoksun ,o bisiklet asla bıçkıdereyi artık çıkartamaz o bisiklet şile yolunuda çıkartamaz benim geroninin başına gelen senin bisikletin başına gelecek ,16 eylül bahtiyarın dediği olacak dudullu saat 07.00 ve bu topikte 30 eylül şile olacak şimdi sen son pazar turunda geride kaldın burdada kalacaksın ama yolu biliyorsun bıçkıdere ama bisiklet seni yolda bırakacak artık....çatır çutur ses geliyordu yahu bisikletten..;)

16 eylül bıçkıdere saat 07.00 dudullu 60 km durma yok ta göçbeyli köyünün dışındaki markette duracağız şimdi sen yolu biliyorsun ama bisikletin dağılma safhasına gelebilir..

@Kudret KurtcebeAbi bisikletin 16 eylüle yetişmesi mümkün değil, hatta bu olay yüzünden 30 eylül bile aksayabilir, tabi senin kararın saygı duyarım da benim geride kalmamın sebebi senin geldiğin yolu geldim + senin o en son yokuşu çıkmadım soldan devam ettim(yolu bilmediğim için )yol çok daha uzadı geç kalmamın bir sebebi de o, bence performansım iyiydi tabi kendimle kıyaslıyorum başka kimse ile değil, ama olmaz diyorsan yapacak birşey yok bakım yaptırdıktan sonra beni alana kadar (1 aya kadar) idare eder diye düşünüyor(d)um

ozan sana bi adet cbs lazım ama para tabi şakır şakır bulursun valla yolları...şimdi herşey teknoloji malesef, ben ne kadar sevmesem de o cbs sayesinde rota çıkartır bisiklete monte eder ve önünde rota ve giderken ekranda sana yerini gösterir bu teknoloji işte ..bakım yaptırma olayı varsa idare edecekse sorun yok yeterki bıçkıdereyi çıkarsın 16 eylülü kurtarmak istiyorsan bakımı yaptır ........

Geri