Scudo Sports

astronomi meraklıları içeriye

@Emre Yönlüer Görüntüler teleskopla değil uludağın en yüksek noktasında uzun pozlamayla çekiliyor

nasa günün fotğrafı
(link)

16 haziran 1995 nasa da il günün fotoğrafı
(link)

konu çok sakin kaldı biraz uplayalım lütfen:)

(link)

Scudo
Benim favorim Helix nebulası;http://apod.nasa.gov/apod/image/0305/helix03_hst_big.jpg

Hazır yeri gelmişken. Çölde gece yıldızların fotoğrafını çekmek istiyorum. Kameramız da Panasonic Lumix FX300, f2.8, 25-600 lens. Neler tavsiye edersiniz?

@legolass69
astrofotoğrafçılık hakkında benimde çok bilgim yok ama sabit bir fotoğraf için motorlu bir kundağa ihtiyacınız var. olmazsa elde edeceğiniz fot. yıldızizi olur google dan örneklerini bulabilirsiniz

Bir fotoluk zaman için durmaz mı bu dünya?:acpsnr::acpsnr:

@legolass69
yıldız izi çalışmaları da çok güzel oluyor
(link)

@Major Tom çok güzel fotoğraflar. Kafama takıldı bazı yıldız izleri dairesel bazıları konkav çıkıyor. Bu fotoğrafın çekildiği enlem ile mi ilgili, yoksa farklı bir teknik mi kullanılmış?

UFO fotoğrafı çektiniz mi hiç??:D:hihi:

@legolass69
hiç bilmiyorum ne desem yalan:)

@Emre Yönlüer
her kış canlı olarak görüyorum :D

şu anda juno yavaşlama roketini ateşledi yavaşlama hala sürmekte

@legolass69

Kimseden cevap çıkmayınca ben de biraz araştırma yaptım. Evet enlem de bu işte rol oynuyormuş. Kutuplara yaklaştıkça izler daha dairesel çıkıyor. Ama burada ikinci bir faktör daha var kameramızı hangi yöne doğrulttuğumuz da bir faktör. Kutup dairesinden güneye doğru yönlenmiş kamera, bize yine daha çizgisel görüntüler sunarken, daha güney enlemlerde kuzeye yönlenmiş kamera dairesel izler oluşturuyor. Doğu ve batıya yönlenmiş kamera ise konkav yıldızizleri oluşturmayı sağlıyor.

Ben hala kelepir kundak arıyorum :)
:rolleyes:

bu gün türkiyenin en büyük teleskopu olacak ayna çapı 4 metre olarak Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) ın binasının inşaasına erzurumda başlandı devamını diliyoruz...

arkadaşlar linkini verdiğim sayfayı beğenip paylaşarak desteklersek teleskopumuzun tanınmasına yardımcı olabiliriz

(link)

bu işin üstadlarından biri aramızda sanki.
nükleer kedi
Hala yaşıyorsa bizi bu başlık üzerinden aydınlatır umarım.

Hadi InSight ı da marsa indirdiniz. İçiniz rahatladımı.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@mehmetsunu
Aletin indikten 20dk sonra patlamak suretiyle sonsuzluğa uçtuğunu ve bundan dolayı iletişimin koptuğunu söyleyenler olsa da böyle bir bilgi henüz NASA tarafından resmi kanallar aracılığıyla açıklanmadı.

@CeRKeZ
Yok alet indikten sonra niye patlasın. Sen onca yol git marsı bul, sonra ısı kalkanların çalışsın 1500 derecede erime, paraşütün açılsın hızın düşsün sonra oda bitmedi serbest düşüşe geç sonra yere az bir mesafe kala roketler çalışsın yere sağ salim in sonra 20 dakika sonra da patla. Tam bize özgü bir açıklama şekli. Bir ara challenger ı gözleriyle patlatanlar vardı sakın onlar patlatmış olmasın. :koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::mad::acpsnr:

(link)

Uzun zamandır bir teleskop almak istiyorum ama nasıl bir şey almam konusunda çok tereddütte kaldım. Kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler :)

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@bkcihan
Bende Celestron astromaster70az var başlangıç için iyi bir teleskop. 2.el aldım ucuza geldi ayağıyla beraber.
"Nasıl gösteriyor??" derseniz Jüpiter'e bakmıştım renkli toplu iğnelerin başı kadar gösteriyor. Yalnız görüp durduğum gezegeni teleskop ile denk getirmek 20 dakika falan sürdü benim için:hihi::hihi:

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve C.Biberci
@bkcihan

Bizde de Celestron Astromaster 130EQ bulunuyor. Jüpiter'i uydularıyla birlikte gösteriyor, Satürn'ün halkalarını da görebiliyorsunuz. Yıldız takip motoru da olan, bizce yeterli bir teleskop. Tabi çok daha iyileri var piyasada. Siz paradan haber verin. ;)

@Kudret Kurtcebe

Düşüncelerim değişmez,hubble bitti yenisi gidecek idi ,ne oldu bakmak lazım,araştırmak lazım.aydan öteye gidecek idi,
Hubble teleskopu 20 milyar ışık yılı öteden görüntü verdi,bu görüntüde bir cok galaksiler görülmekte,tabi biz 20 milyar ışık yılı sonra aldık görüntüyü ,anı yakalama şansımız yok,son hiz limiti aynen isinlamadır,yani insanı atomlarina ayırıp yeniden 5 milyar ışık yılı ötedeki herhangi bir gezegene göndermek,insanın atomlarina ayrılması ve yeniden atomlarina birleştirilmesi bizim aklımızın alacagi bir olay degildir,şunuda asla unutmayın,1400 senesinde yaşayan bir insani günümüze zaman makinesi ile getirse idik adam herhalde kafayı yerdi,600 yıl içinde dünyada müthiş değişimler olmuştur,tabi bu değişimlerin doğaya verdiği zararda olmuştur,insanin en büyük gafleti oturduğu yerden ahkam kesmek ,ama genede aya inilirek bu kısır döngü kırılmıştır,
Amaç ayda üs kurmak,oradan marsa gitmek keza jüpiterin uydularına ,bu bence gerçekleşecek ,ınsanlık için iyi bir adım olacağına inanıyorum
Sonuç olarak insanlık bu kainatta varoluş nedenini araştırıyor,insan doğa kainat hakkında dünden daha fazla bilgiye sahip olmalıyız buda anca sonsuz kainata açılmak ile olur,aya gitmek uzayda karınca yürüyüşüdür,hedeflerin çok daha uzak mekanlara ulaşılmasının amaç edinilmesi ,
yeni bir hız anlayışını devreye sokmaktadir,

Işınlama,,,,,,..

Kumpulan+Galaxy.jpg

13 milyar ışık yılı ötesi galaksiler ,,,,,hubble gözünden

Geri