Scudo Sports

Assos,küçükkuyu turu

İrfan Aşıroğlu

Daimi Üye
Tepki
575
Bisiklet
Whistle
Sabah erken kalktım,hazırlıkları yaptım güneşyenı doğuyordu.Bisikletime atladım ver elını ezıne geyıklıden çıkışta yanlız dik 5km gökçebayır rampasını çıktıktan sonra ezineye ulaştım.Burası tedaşta çalıştığım son on yılımı gecırdığım,işletmenın önunden geçtım fakat daha erken olduğundan kımseler yoktu tekrar ezıne çıkışından ayvacığın yolunu tuttum.ayvacık gırışindeki istasyonda bır mola vereyım dedım.Geyıklıden ayvacık 41 km gosterıyor 90 dakıkada gelmısım,orada sabah corbasın ıçtıkten sonra ayvacık ışletmedeki arkadaslara ugradım,bırer çaylarını yudumladıktan sora ben kalkayım yulumuz daha çok dedım.oradan yenı açılan yoldan19km lik behramkale(assos) ulastım assos kalesı o gzl görünümüyle karsımdaydı.Behramkaledeki gözleme evındekı bahcede,gözlememı yerken nefıs yayık ayranıyla beraber yapan teyzenın ellerıne sağlık,bıraz sohbet ettıkten sonra kaleye çıktım ve karsımda gayet net uzansam yakalıyacak kadar yakın yunan adası mıdıllı karsımda alt tarafta assos antık lımanı harıka görüntüler.Orada ftf çektıkten sonra arnavut kaldırımından yokuş aşagı antık lımana ındım bu ne kalabalık arabadan benım bısıkletı koyacak yer yok güneşin kavurucu sıcagında bıraz serınledıkten sonra ftf çektım.O antık lıman harıka ftf çekımınden sonra kıvrılarak ındıgım o yokusu çıkmak vardı.O rampayı tırmandıktan sonra ver elını kadırga koyu orada bıraz atıştırdıktan sonra denızde bır serınlesem ıyı olacak dedım kendımı serın sulara bıraktım.Bıraz dınlendıkten sonra tekrar yola koyuldum oradan kucukkuyu ruzgara karsı pedal bastım,bıraz orada rampalarda o kadar zorlanmamıstım.Neyse saat ondokuzu gösterıyordu Tedasın mısafırhanesıne gıttım,arkadaslarla görüştükten sonra hakan kardesım burada kalacagımı soyledı bu aksam burada konakladım.Güzel bır dus aldıktan sonra arkadasların hazırlamış oldugu yemekten yedıkten sonra şöyle bır sahıl şerıdını dolaştım.

(link)

Behramkale gözleme evi
(link)
assos kalesinden midilli adasının görünümü

(link)
assos kalesının tarıhcesı

(link)
(link)
assos kalesınden behramkale köyünün görünümü

(link)
assos antik limandan bir görüntü

(link)
assos antık lıman
(link)

assos ıskeleden eskı palamut mağazaları luks lokantaya çevrilmis içerisi çok serın kilımaya gerek yok
(link)]

Scudo
@utku bildirici

klusura bakmayın daha yenıyım eklemekte sıkıntı olacak yardımcı olacak bır arkadas bulmam lazım. Kusura bakmayın.

• Beğen
Tepkiler: çirkin
Merhaba

Paylaşımınız için teşekkür ediyorum. Yaz başında, Çanakkale, Gelibolu yarımadası, gezimizden sonra, bizlerde Assosa uğrayıp bu güzel yerleri gezmiştik.

Konunuz. diğer attığınız konulardaki resimlerinde toplanmasıyla daha da güzel bir duruma geldi.

İyi pedallamalar.

Kolay gelsin.

Gezip, görmek istediğim yerler, sizin yazı ve fotoğraflarınızla tekrar karşımda... Bu yıl belki olmaz ama gelecek yıl, ilkbahardan itibaren buraları görme şansımız olacaktır diye düşünüyorum... Umarım yollarda karşılaşabiliriz... Paylaşımlarınız için teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: İrfan Aşıroğlu
Çok keyifli yerler ve çok farklı bir "hava"nın bulunduğu coğrafyada gezmişsiniz.
Keyifler ola...

Haziran ayında gerçekleştirdiğim turumda gezdiğim gördüğüm bu güzellikleri tekrar görmek istiyorum çok güzel yerler,teşekkürler.

• Beğen
@ozkan_aydın

Haklısınız ama milli park alanınıa girdıği için sadece rehber eşliğinde turları ve özel arabanızla gittiğinizde yanınıza rehber almanız şart bilginiz olsun.....

@Ender Alıcıoğlu

Yardımlarınız için teşekkürler çanakkaleye geldıgınızde beklerim.Bende gökova turundan yeni döndüm.İyiki gitmişim çok gzl geçti yorumlarınızı bekliyorum.Foruma biraz alıştım,eksıklerımı ikaz ederseniz memnun olurum.Allaha emanet olun saglıcakla kalın.....

Selam Gokova Arkadasim,

Seninle 6 gunluk Gokova turunda tanistik. Gercekten yeni baslamana ragmen bisikleti cok sevmen seni iyi bir bisikletci yapmis .Performansin cok iyiydi.
Bu sene 18 Mart'ta ,gezdigin yerlerde 5 arkadas pedalliyorduk.Resimlerine bakarken tekrar o gunleri yasadim.Insallah baska turlarda da beraber yine pedallariz .

Sevgili Gökova arkadaşlarım Timukan ve İrfan buradan tekrar selamlar:)Umarım en kısa zamanda birlikte pedallamanın zevkini yaşarız..

İrfan, herkes gibi benim de görmeyi çok istediğim bir yeri paylaşmışsın teşekkür ederim.Oraya yolumuz düştüğünde mutlaka görüşelim, kendine iyi bak..

@günkut

Tşk ler günkut arkadaşım.Emekli olduktan sonra bısıklete olan sevgim dahada arttı.Gökovada sizlerle pedallamaktan çok büyük bir zevk aldım.En kısa zamanda bende sızlerle pedallamak isterim.Her zaman için gelin buyurun bozcaada ve assos turlarını yaparız.Sizlere eşlik etmekten şeref duyarım.Kendinize ıyı bakın grş dileğiyle bu arada çanakkale-geyıklı-bozcaada turunuda yayınladım.yorumlarınızı beklıyorum.Günkut kardeşim hiç gelmemışsin resimleri görmeni tavsiye ederim.

@Timukan Karaca

Tşk ler timukan hanım.Gokova turunda sizlerle tanışmaktan dolayı çok memnun oldum sizinde performansınız çok ıyıydı bayanlarda bırıncı idiniz gözlemlediğim kadarıyla,her zaman için çanakkaleye beklerim.Çanakkale hakıkaten sakın ve dogası gzl bir ilimiz.Kendınıze iyi bakın grş dileğiyle..

@Timukan Karaca

Bu arada kan guruplarımızı aynı timukan hanım allah göstermesin.Acil bir durumda her zaman için hazırım.Kendinize iyi bakın...

Güzel bir tur olmuş yine. Keşke oralarda olsaydım dedirten fotoğraflar var. İnşallah bize de kısmet olsun diyelim. Teşekkürler.

• Beğen
Geri