İrfan Aşıroğlu
Daimi Üye
- Tepki
- 575
- Bisiklet
- Whistle
Sabah erken kalktım,hazırlıkları yaptım güneşyenı doğuyordu.Bisikletime atladım ver elını ezıne geyıklıden çıkışta yanlız dik 5km gökçebayır rampasını çıktıktan sonra ezineye ulaştım.Burası tedaşta çalıştığım son on yılımı gecırdığım,işletmenın önunden geçtım fakat daha erken olduğundan kımseler yoktu tekrar ezıne çıkışından ayvacığın yolunu tuttum.ayvacık gırışindeki istasyonda bır mola vereyım dedım.Geyıklıden ayvacık 41 km gosterıyor 90 dakıkada gelmısım,orada sabah corbasın ıçtıkten sonra ayvacık ışletmedeki arkadaslara ugradım,bırer çaylarını yudumladıktan sora ben kalkayım yulumuz daha çok dedım.oradan yenı açılan yoldan19km lik behramkale(assos) ulastım assos kalesı o gzl görünümüyle karsımdaydı.Behramkaledeki gözleme evındekı bahcede,gözlememı yerken nefıs yayık ayranıyla beraber yapan teyzenın ellerıne sağlık,bıraz sohbet ettıkten sonra kaleye çıktım ve karsımda gayet net uzansam yakalıyacak kadar yakın yunan adası mıdıllı karsımda alt tarafta assos antık lımanı harıka görüntüler.Orada ftf çektıkten sonra arnavut kaldırımından yokuş aşagı antık lımana ındım bu ne kalabalık arabadan benım bısıkletı koyacak yer yok güneşin kavurucu sıcagında bıraz serınledıkten sonra ftf çektım.O antık lıman harıka ftf çekımınden sonra kıvrılarak ındıgım o yokusu çıkmak vardı.O rampayı tırmandıktan sonra ver elını kadırga koyu orada bıraz atıştırdıktan sonra denızde bır serınlesem ıyı olacak dedım kendımı serın sulara bıraktım.Bıraz dınlendıkten sonra tekrar yola koyuldum oradan kucukkuyu ruzgara karsı pedal bastım,bıraz orada rampalarda o kadar zorlanmamıstım.Neyse saat ondokuzu gösterıyordu Tedasın mısafırhanesıne gıttım,arkadaslarla görüştükten sonra hakan kardesım burada kalacagımı soyledı bu aksam burada konakladım.Güzel bır dus aldıktan sonra arkadasların hazırlamış oldugu yemekten yedıkten sonra şöyle bır sahıl şerıdını dolaştım.
(link)
Behramkale gözleme evi
(link)
assos kalesinden midilli adasının görünümü
(link)
assos kalesının tarıhcesı
(link)
(link)
assos kalesınden behramkale köyünün görünümü
(link)
assos antik limandan bir görüntü
(link)
assos antık lıman
(link)
assos ıskeleden eskı palamut mağazaları luks lokantaya çevrilmis içerisi çok serın kilımaya gerek yok
(link)]
(link)
Behramkale gözleme evi
(link)
assos kalesinden midilli adasının görünümü
(link)
assos kalesının tarıhcesı
(link)
(link)
assos kalesınden behramkale köyünün görünümü
(link)
assos antik limandan bir görüntü
(link)
assos antık lıman
(link)
assos ıskeleden eskı palamut mağazaları luks lokantaya çevrilmis içerisi çok serın kilımaya gerek yok
(link)]