Askerlik

no_education

Daimi Üye
Kayıt
24 Ekim 2009
Mesaj
230
Tepki
64
Şehir
İstanbul
Arkadaşlar konuyu nereye açacağımı tam kestiremedim. Yanlış yere açtıysam özür dilerim.
Bir kaç hafta sonra nasipse askere gideceğim. 1 sene bisikletimden uzak kalacağım. Nasıl muhafaza etmeli bisikleti. 1 sene kullanılmadan bisikletin akıbeti ne olur. Neler tavsiye edersiniz?
 
Scudo

Mustafa Şükrü Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
1.424
Tepki
812
Şehir
Yalova
Bisiklet
Giant
Evinizde boş bir yer varsa üstüne bir şey örterek bırakabilirsiniz bence. 1 sene sonra ufak bir bakım yapıldımı bişey olmaz diye düşünüyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: no_education

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
bisikletin parçalarını sökün ve yağlayıp silin hepsini ayrıca bir kutuya koyun lastiklerin havasını indirip sökün ve pudralayın kaldırın ve bisikleti tamamen sarıp paket yapın nemli ,rutubetli bir yerde durmasın ...viteslerin tellerini gergin bırakmayın frenlerinde ...aklıma gelenler
 

no_education

Daimi Üye
Kayıt
24 Ekim 2009
Mesaj
230
Tepki
64
Şehir
İstanbul
Herhangi bir manevi değeri yok açıkçası. Akşam eve geçince özelliklerine göre bir ilan açayım olmazsa satılırsa gelince yenisini alırız satamazsak önerilerinize uyarak paketleyip saklama yolunu seçerim artık.
 

no_education

Daimi Üye
Kayıt
24 Ekim 2009
Mesaj
230
Tepki
64
Şehir
İstanbul
Arkadaşlar bisikletimin marka ve modeli Salcano Ng 255. Tam bir yıl önce 1000 liraya almıştım. Şu anda 950-1000 tl arasında bir fiyatı var. herhangi bir kompenant ekleme veya eksiltme olmadı. Herhangi bir arızası yok.Bu modelin ikinci el ederi nedir?
 

ilkcan çağdaş

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Şubat 2010
Mesaj
629
Tepki
265
Şehir
İstanbul
kardeş 1000TL ye aldığın bisiklet,bugün 950-1000TL arası alıcı bulmaz.İsterseniz *************** a bir bakın.Ayrıca zaten bir hafta sonra askere gidecekmişsiniz.Bir haftada bisikleti satabilecekmisiniz.Siz askere gittiniz,yakınlarınız ilanı bekledi,diyelim ki üç ay,zaten üç ay kullanılmayan bisikletin en azından lastikleri yere değdiğinden lastiklerinde deforma başlar.
Siz bu durumu şöyle yapın;
1)Bisikletin lastiklerini komple cantlarıyla beraber sökün ve yere değmeyecek yüksek bir yere asın.
2)Bisikletin diğer kalan kısmında yağ sürülecek yerlere yağınızı sürün.
3)Eğer ki bisikleti bırakacağınız ortam su alıyorsa veya aşırı rutubetli ise;lastikler haricindeki,diğer kısımını kalın naylon ile kaplayıp,kuru bir zemine bırakın.
Askerden geldiğinizde de bisikletin naylonunu çıkarır,temizliğini yapr,binersiniz.
 

no_education

Daimi Üye
Kayıt
24 Ekim 2009
Mesaj
230
Tepki
64
Şehir
İstanbul
Haklısınız. Zaten aklımda satmak gibi bir fikir yoktu bu başlıkta öyle söylediler ben de Bu bisikletin ikinci eli ne kadara satılabilir diye bir fikir edineyim dedim. 950-1000 tl'ye satılamaz tabiki bu sitelerden baktığım sıfır fiyatı zaten.
En mantıklısı gene senin ve diğer arkadaşların verdiği tavsiyelerle bir sene boyunca güzel bir şekilde muhafaza etmeye çalışmak galiba
 

hakano

Daimi Üye
Kayıt
4 Ekim 2007
Mesaj
376
Tepki
313
Şehir
ankara
@no_education

Evde duracaksa, ayak altinda kalmamasina dikkat edin, onun disinda fazla titizlenmeye gerek yok. Arka tekeri havada tutan askilardan bir tane edinin. Boylelikle hem sabit kalir, hem de yerle temasi kesmis olursunuz. On tekerin altina da uygun birsey koyarsiniz. Ille koruma yaglamasi yapmak isterseniz WD-40 isinizi gorur. (Olmaz diyenlere inanmayin, oluyor) Bu arada konuyu actiginiz yerde bir sorun yok.
Selamlar

Dipnot: Askerlik gorevinizi basariyla tamamlamanizi dilerim. Unutmayin, orduda ustlerinizle muhtemel gerilimleri onleyen sihirli formul "emredersiniz komutanim" cumlesidir.
 

no_education

Daimi Üye
Kayıt
24 Ekim 2009
Mesaj
230
Tepki
64
Şehir
İstanbul
Aynen katılıyorum. Sabır ve itaati öğreneceğiz. Belki kısa dönem çıkar bakalım artık. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim
 
  • Beğen
Tepkiler: hakano

asortik

Aktif Üye
Kayıt
28 Mart 2008
Mesaj
116
Tepki
149
Şehir
Kocaeli
Merhaba,

Tahminimce 12 Nisan’da birliğine teslim olmuşsundur, yakında usta birliğine dağıtımın yapılacaktır. :) Uzun mu, kısa mı çıktı bilmemde ikisinin de avantajı, dezavantajı var.

Bende askerden yeni geldim, askere giderken bisikleti söktüm, bakımını yaptım, sarıp sarmaladım, orijinal kutusuna koydum.

Ama şimdi çıkartıp kullanamıyorum, çünkü askere gitmeden önce bir arızası vardı, 3 kere falan tamire gitmiştir, tamam yaptık demelerine rağmen arızası giderilemedi, aynen geri geldi, işin kötü yanı bu ay garanti süresi de bitti. Bisikletten fena soğuttu bu beni… Şimdi tekrar binmenin yollarını arıyorum, en kısa sürede sorununu gidermeliyim.

Hayırlı teskereler diliyorum, merak etme geliyor, geçiyor. Anlamıyorsun bile…
 

Erciyes Çeteci

Aktif Üye
Kayıt
26 Eylül 2010
Mesaj
174
Tepki
59
Şehir
Kayseri
Ben bisikleti kaldiracağım zamanlar genelde rubleyi zinciri filan yağ dolu bi kutuya atip agzini kapatiyorum, sonrasindan diger butun parcalari sokup giysilerimin bulundugu dolaba koyuyorum bir ara programlardan birinde evin en kuru yerinin giysi dolabi oldugu soyleniyordu ben bu yontemi kullaniyorum fakat ne kadar dogru bilemem.



yazim yanlisim olduysa afedersiniz telefondan yaziyorumda.
 

no_education

Daimi Üye
Kayıt
24 Ekim 2009
Mesaj
230
Tepki
64
Şehir
İstanbul
Bir ay gibi bir aradan sonra tekrar internete girebilmek güzel birşey :)
Uzun dönem sağlık asteğmen olarak Bitlis/Tatvana atamam oldu. Şimdilik dağıtım iznindeyim. İki hafta sonra işalla birliğime katılacağım :)