Scudo Sports

Askerlik hakkında düşünceleriniz

Askerlik kolay mı ?

• Kolay

• Zor Berbat

• Toplam katılım
    25
Askerliğin size bir şeyler katması için boş bir insan olmanız gerek. Mesela bizim bölükte bir eleman vardı, adam yıkanmıyordu. Biz zorla yıkanmayı öğrettik. O çocuğa bir şeyler kattı askerlik. :D

Scudo
Bende pek sevmem :D banyo yapmayı ve suyu açıkçası yağmuru karı hiç sevmem. :Dd

Sevmemekten değil, hiç yıkanmamaktan bahsediyorum ben :D

henüz askerlik yapmadım. yorumları okumadan kendi fikrimi söyliyim.
"millet 2 sene yapmış bana 5.5 ay düşmüş az üşenme de git" diyorum kendi kendime. hayatımın neresinde devletin hangi kurumları çalmadı sanki hayatımdan, 5.5 aya mı üzüleyim? küfürmüş ezmeymiş kötü muameleymiş dayakmış. anlamını sorgulama adam ol aklını kullan önüne bak git yap gel. bu benim düşüncem, kendimi böyle hazırlıyorum askerliğe.

ayrıca içerde yaşayacağın psikolojik savaş sonrası gerçek hayatta psikolojik ve fiziksel açıdan daha dayanıklı hale geleceğimi düşünüyorum.

Kesinlikle gidilip o farklı atmosferin yaşanılması lazım. Zor da değil bana göre. Emin olun değil. :) Kolay yerde yaptıysan tabiki de sana zor değildir diyebilirsiniz. Eğitim Yeri Yeni Foça (Diğer adı cehennem) . Ülkenin en zorlu eğitim veren bir yerine gittim cılız kondüsyonsuz bünyemle. Kötü bişey yok sadece spor ve eğitim . Sporun yüksek kondüsyonun nesi kötü. Tabi ki oradan sonrası doğu. Ama artık doğuya bile düşsen normal askerleri operasyonlara götürmüyorlarmış . Daha eğitimli donanımlı Uzman er ve Erbaşlar oparasyonel faaliyetleri yürütüyormuş. E geriye çekinecek ne kaldı :) Yani kısacası dediğim gidin görün o tecrübeyi yaşayın . Kimse kızmasın bana göre mazeretsiz askere gitmeyen bir insan yarım eksik adam . Hayatda gerçekten çok önemli bir tecrübe fırsatı. Kaçırmayın...

@sergenAntep
yinede kısa yapıyoruz askeliği 12 aya ineli çok olmadı. babana amcana dayına sor birde 2 sene yapmışlardır muhtemelen. yapacak bişey yok bence, alışmaya çalışman lazım.

Peki usta bişi demiyorum. :) haklısın sen boşuna polemige girmim.senle şimdi

@sergenAntep
Kronolojik olarak sıralarsak, Selçuklu ve öncesini saymazsan, Süleyman Şah bizim burada olmamızın temelidir. Süleyman Şah Suriyeli değildir, öz be öz Turktur, turbenin bulunduğu yerde Türk toprağıdır.

Aklıma yeni geldi biraz hava atayım....
Askerlik;Eskişehir'li olanların şanslı olduğu yerdir :D:D

@VolkanS
Kardeşim bizim bursa olmamızın tek sebebi bu yargıyı sil kafandan gelip Çanakkale de antepte suleyman şah savasmadı bizim burada olmamızın tek sebebi ulu önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DUR!

Geri