@kapluj
çok küçük yaşlardan beri bu işi yapan birisi olarak size soracağım bi kaç soruyu olumlu yanıtlayabiliyorsanız okuyabilirsiniz tabii ki. öncelikle en hafif tabirle yoğun azarlanma, küfürlü ortam ve aşırı strese dayanabilir misiniz? ki bu küfürler size ona buna herkese edilecek. bulunduğunuz gün hiç müşteriniz yokken sonraki gün 650 kişilik düğün rezervasyonu alınca 4 saatte bunun hazırlığını yapmanın getirdiği stres buna örnek olarak verilebilir. en üst seviye hariç diğer tüm rütbelerde hemen hemen yakın maaşların olduğunu bilerek bu işi sevebilir misiniz? herkes sekiz saat çalışırken, sekiz saat çalışıp evine giden aşçılara asla olumlu gözle bakılmadığını bilerek daha fazla çalışmayı göze alabilir misiniz? bana bir mutfak yeter diyip diğerlerini es geçer misiniz? size verilen basit görevlere "bunlar ne ya ben yemek yapmak istiyorum" diyip kendi moralinizi düşürür müsünüz? aşçılık herkesin aklında oldukça zevkli ve kolay bir meslek gibi görünür ancak içeriden konuşan kişiler olunca işler daha açığa çıkıyor. bunları iyi düşünün. bu olumsuzluklara kapılan ve kurtulamayan 25 yaşında komim vardı. düşünün adam 7 senedir komi. ben 20 yaşındayım. kendinizden küçük birinden net söylüyorum, emir alabilir misiniz? başınıza gelme ihtimali var sonuçta.