Scudo Sports

Aşçılık okumaya başlasam mı?

kapluj

Daimi Üye
Tepki
152
İsim
Yusuf Mucur
Bisiklet
b'Twin
açıköğretimden ikinci üniversite olarak aşçılık okumayı düşünüyorum, bu bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz? okusam ben de bir velochef olabilir miyim acaba?:D:okyrm:

Scudo
Açıköğretim fotoğrafçılık ve kameramanlık bile var :)
-mış gibi yapılıyor heralde :rolleyes:

@BerkEvren fotoğrafçılık ve kameramanlık okudum ben de hocam açıktan, bölüm kaliteli ama cidden. aşçılıktan emin değilim deniycem bakalım :D

Açıköğretimde aşçılık bölümü olduğunu bilmiyordum. İkinci üniversite olarak ben de okuyabilirim ama o işi teorik öğrenmenin ne faydası olabilir bilmiyorum. Bu sene hazır hala iş bulamamışken pastacılık, aşçılık gibi kurslara gitmeyi düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve kapluj
Bu bölümler önlisans programları. Yani size sertifika veriyorlar. İsterseniz aşçılık yapabiliyorsunuz veya kendi dükkanınızı açıp sıcak yemek servisi yapabiliyorsunuz (soğuk yemek için böyle bir gereklilik yok diye biliyorum).
Veya isterseniz DGS ile 4 yıllık "Beslenme ve Diyetetik", "Gastronomi", "Aile ve Tüketici Bilimleri", "Gastronomi ve Mutfak Sanatları", "Mutfak Sanatları ve Yönetimi", "Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği" lisans bölümlerini tercih edebiliyorsunuz.

Ben Aşçılık bölümüne bugün kaydoldum. Bittikten sonra, "Beslenme ve Diyetetik" lisansına devam etmeyi planlıyorum :).

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve kapluj
@kapluj

çok küçük yaşlardan beri bu işi yapan birisi olarak size soracağım bi kaç soruyu olumlu yanıtlayabiliyorsanız okuyabilirsiniz tabii ki. öncelikle en hafif tabirle yoğun azarlanma, küfürlü ortam ve aşırı strese dayanabilir misiniz? ki bu küfürler size ona buna herkese edilecek. bulunduğunuz gün hiç müşteriniz yokken sonraki gün 650 kişilik düğün rezervasyonu alınca 4 saatte bunun hazırlığını yapmanın getirdiği stres buna örnek olarak verilebilir. en üst seviye hariç diğer tüm rütbelerde hemen hemen yakın maaşların olduğunu bilerek bu işi sevebilir misiniz? herkes sekiz saat çalışırken, sekiz saat çalışıp evine giden aşçılara asla olumlu gözle bakılmadığını bilerek daha fazla çalışmayı göze alabilir misiniz? bana bir mutfak yeter diyip diğerlerini es geçer misiniz? size verilen basit görevlere "bunlar ne ya ben yemek yapmak istiyorum" diyip kendi moralinizi düşürür müsünüz? aşçılık herkesin aklında oldukça zevkli ve kolay bir meslek gibi görünür ancak içeriden konuşan kişiler olunca işler daha açığa çıkıyor. bunları iyi düşünün. bu olumsuzluklara kapılan ve kurtulamayan 25 yaşında komim vardı. düşünün adam 7 senedir komi. ben 20 yaşındayım. kendinizden küçük birinden net söylüyorum, emir alabilir misiniz? başınıza gelme ihtimali var sonuçta.

@Edip Dinçer ÖSS'ye girmek gerekiyor mu kaydolmak için yoksa sınava girmeden de kaydolabiliyor muyuz?

@Ilter Elmas Eğer bir lisans programından mezunsanız sınavsız girebiliyorsunuz.

@Ilter Elmas Bayağı bir bölüm var. Hatta 4 senelik lisans programlarına dahi kayıt yaptırabiliyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
@Ilter Elmas ben de ikinci üniversite olarak düşünüyorum, kayıtlar bugün başladı.
@Edip Dinçer aynen ben de dört yıllık bir bölüme tamamlayıp arda türkmen olmayı planlıyorum :D
@cagrig hocam ben endüstri meslek lisesi mezunuyum aynı olay sanayide de başıma geliyordu, bu bölümü illa ben aşçı olucam diye okumayı düşünmüyorum, yurtdışı hayalim var, elimde ikinci, üçüncü bir seçenek olsun diye istiyorum, şu an aöf fotoğrafçılık mezunuyum aynı zamanda, bir de örgünden uygulamalı ingilizce ve çevirmenlik okuyorum. aşçılığın aklıma gelme nedeniyse yemek kitaplarından ingilizce çalışmaya başladım, eğlenceli geldi. artık hangisi denk gelirse.
bu arada yaptığınız işi cidden takdir ediyorum.

@kapluj Aynı fikirdeyiz. Ben de yurtdışına gidişte belki biraz daha seçeneklerimi arttırır diye düşünüyordum bu işi.

• Beğen
Tepkiler: kapluj
@Ilter Elmas ben önlisans öğrencisiyim sadece önlisans yazabiliyorum ama isterseniz lisans bölümlerine de göz atın hocam.
kayıt ile ilgili bir sorunuz varsa da cevaplayabilirim, resmen profesyönel öğrenciyim :D

@kapluj Ben Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri mezunuyum. Lisans bölümlerinde İktisadi ve İdari İlişkiler Fakültesindeki bölümler benim bölümüme benzer bölümler. Fen - Edebiyat Fakültesindeki bölümler de açıktan okumak yerine o bölümlerden birinde yüksek lisans yaparak devam etmek daha mantıklı geliyor bana.

• Beğen
@kapluj

teşekkür ederim ben de başlama azminizi takdir ediyorum. eğer yurtdışı düşünüyorsanız bu yol çok yanlış. daha iyisi falan değil, en garantisi mutfak sanatları akademisidir. uzun dönem aşçılık eğitimi alın amerikada staja gidin. gidenlerin yarısından çoğu dönmüyor. bi değerlendirin

• Beğen
@cagrig
Hocam bence arkadaş 650 kişilik düğün yemeğinden çok alakart restoranda çalışmak veya Issız Adam olmak istiyor :D
Veya son zamanlarda Shokugeki no Soma animesini izledi :D Öneririm sizi yerinizden kaldırıp baharatlı omlet yaptıracak kadar gaza getiren bir animedir :D

Bence okumalısın bu bölümü ve düğünlerde toplu kuru fasülya pilav yapmak için değil de en üst seviyesine ulaşabilmek için yapmalısın. Bunun kursları da var 15 16 bin liraya 8 ay süren. Ona da gidebilirsin. Baya lüks yerlerde sana staj ayarlıyorlar, iyice pişiyorsun. Param olsa da gitsem :D

ben liseye geçtiğimde aşçılık okumayı düşünmüştüm. çünkü iyi bir yere girdiğinizde ciddi anlamda yüksek maaş alıyorsunuz. bu ücretler 6 7 belki de 10 bin tl leri buluyor. birde yetenek oldu mu tamamdır. tabi okulu bitirip ilk girdiğiniz işte size bu değerlerde maaş vermezler. kendini gösterirsen artar zamanla.

• Beğen
Geri