O Kısma hakim değilim.Bende As 8000 var.Aldığım yerde ayarlayan arkadaş göstermişti "sizin ayarınız bu" diye.Lastiğin ölçüsüyle alakalı ama tam nedir bilmiyorum.Bir kere ayarlatın ve hiç set tuşunu karıştırmayın bence
@serdar my kardeş hay Allah razı olsun senden kaç gündür ne alama geldiklerini araştırıyordum hiçbir yerde bulamadım sen yardımcı oldun bi rahatladım ki sorma
Lastiğinizin çevresini gireceksiniz, yani "2 x tekerleğin yarı çapı x 3,1415. Yarı çapı hesaplarken lastiğin gömülmesinide göze alırsanız daha doğru sonuç çıkar.
Oraya girdiğin değer lastik bir tur döndüğünde ne kadar mesafa alığındır. Yani tekerlek bir daire olduğu için çevre uzunluğunu hesaplaman gerekir. ODO-da Set'e uzun basınca bu menüye giriliyor ve Milimetre seçilibiliyordu sanırım. mesela ben 2150 gibi bir değer hesaplamıştım. Veya tekerin bir turda ne kadar mesafe aldığını ölçerekte oraya girebilirsiniz.
@derbeder998 dairenin çevresi formülünü kullanarak hesaplayabilirsin,
2 * pi sayısı * lastik yarıçapı(r)
örneğin 28 inç için ''r'' hesabı (cm)= 28*2.54/2
26 için =26*2.54/2
teker çevresi için daha kesin bir ölçüm ise sıklıkla kullanılacak başınçta lastiği şişirip düz bir zeminde tam tur kaç mm de atıyor bunu bulmak ve saate girmek.(çoğu saat lastik çevresini mm olarak girebilmeyi destekliyor)
@derbeder998 lastik ebatı girilecek.lastiğin yanağındaki ebat yerinden bulabilrisin. örneğin 700x 35,26x1.95 gibi.700 çevre 35 ise lastik kalınlıgıdır.700 veya 28 yazıyor ise 28 inç 26 yazıyorsa zaten 26 girilecek saate.