Scudo Sports

AS 248,Sigma 1606l'den daha duyarlı.(Nesnel bir karşılaştırma)

Kamil

Daimi Üye
Tepki
62
Arkadaşlar bi'kaç gün önce sigma'nın 1606l modeli hız ölçerini aldım,daha önce AS 248 diye bi' hız ölçerim vardı.
Sigma'yı 50 ytl'ye aldım.AS 248'i tam olarak ne kadara aldığımı hatırlamıyorum ama çok daha ucuza aldığımı biliyorum.
Sigma'yı alınca ilk işim,daha önce AS 248 ile defalarca hız denemesi yaptığım yokuşa gitmek oldu.Hız denememi yaptım ve ilk seferde sonuç:67 km/s.AS 248 ile ise daha önce aynı yokuşta en fazla 69 km/s hız yapmıştım.Yani bi'kaç deneme sonunda yine sigmayla da 69 yapabilirim sanıyorum.Bunlar birbirine çok yakın değerler olduğu için artık iki cihazın da-yaklaşık olarak-doğruyu gösterdiğinden eminim.
Beni en çok şaşırtan şey bu kadar para verip aldığım sigma 1606l'nin AS 248 kadar duyarlı olmaması.Sigma,anlık hız olarak,sadece tamsayı ve tamsayının yarısı şeklinde değerleri veriyor,yani 5 km/s; 5,5 km/s,...gibi değerler yani 5,6 km/s yazmıyor.Emektar AS 248'im ise bu gibi değerleri de anlık hız olarak verebiliyordu.
Sigma'nın duyarlılığı en küçük hız değerinde de geri kalıyor:AS 248'im 1,9 km/s'yi ölçebilirken;sigma 1606l'm en küçük hız olarak ancak 2,5 km/s'i ölçebiliyor.
Sigma'nın,AS 248'den üstün yanları ise:Çok daha fazla fonksiyonunun olması,ışıklı ekranı,gerekli ekleme yapıldıktan sonra pedal devir sayısının ölçebilmesi,pil değişiminden sonra bazı bilgilerin korunması,resetleme işleminin hataya olanak tanımaması...gibi.
Nesnel bir karşılaştırma yapmaya çalıştım.Umarım hız ölçer alacaklara bir yardımı dokunur.

Scudo
Sigma küsürattan sonra 2 basamak ölçüyor fakat bunu ekranda göremiyorsunuz, ancak ortalama hız değerinde bunu görebilirsiniz.

Biliyorum.Ben de zaten ''anlık hız değerinde göstermiyor'' diye belirtmiştim.

valla ben sigma kullanıyorum flandres turunu kazanan ballan da sıgma kullanıyor kalıtesı fena degıl sanırım
http://www.cyclingnews.com/photos/2007/tech/probikes/ballan_wilier07/BallanBike005.jpg

Kalitesine birşey söylemedim,sadece,yorumsuz olarak iki hız ölçeri karşılaştırdım.İkisinin de birbirinden üstün yanları var.Hem sigmanın diğer modellerinde durum nedir,onu da bilmiyorum.

as 48 kullanmadım yorum yapamıyacagım ama sıgma urun gelıstırme ve kalıte olarak benı yarı yolda bırakmadı hıc.yalnız as48 nın hatırladıgım kadarıyla ekranı guzeldı hız saat +km gosterıyordu sanırım tek ekranda.

Geri