Scudo Sports

arpenaz 2 çadır ile şişme mat aldım

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
ne zamandır çadır araştırması yapıyorum, en uygun fiyata ne alabilirim derken bu arpenaz 2'ye karar verdim. decathlon'da 70lira fiyatı var, kurması da çok pratik. forumda da olumlu yorumları görünce gittim aldım..
mat'ı da klasik matlardan almayı düşünüyordum (25-30lira) ancak decathlonda 10mm'lik mat'ı deneme imkanım oldu, düz zeminde denememe rağmen tatmin etmedi..
bir de şişme matlara bakayım dedim, bu A200 XL modelini şişirip oradaki çadırlardan birinin içine atıp uzandım, 3.5cm kalınlık sözkonusu, çok rahat olduğunu görünce bir de şişme mat aldım, onun fiyatı da 65lira..

umarım patlamaz da bütün yaz rahat rahat uyurum :mlk:

https://i.hizliresim.com/LP031j.jpg

https://i.hizliresim.com/0VADn8.jpg

https://i.hizliresim.com/krRvBW.jpg

aklıma takılan tek birşey kaldı; yazın uyku tulumu olmadan idare edebilir miyim yoksa illa bi tulum almak mı gerekiyor.. dağlara çıkmak gibi bir niyetim yok, bütün yaz deniz kenarlarına yakın yerlerde uyumayı planlıyorum

linkler;

(link)

(link)

not: XL olan mat'ın eni 57cm.. L olan mat'ın eni 50cm.. web sitesinde bu bilgi yanlış girişmiş, ikisi de 50cm gibi görünüyor ama ürünlerin üzerinde doğrusu yazıyor ve ikisi de aynı fiyat olduğuna göre XL olanı almak daha mantıklı!!!

Scudo
Ben de yazın tuluma gereksinim olup olmayacağını merak ediyorum. Bu yaz yaş da seneye bir şeyler düşünüyoruz biz de :D
Çadırınız çok güzel ve geniş ben de geçen decathlonda dolanırken görmüştüm ve fiyatına göre baya etkileyici gelmişti gözüme. Tabi yanında 1+1 4 kişilik dev bir çadır olunca biraz küçük geldi ama :D

Rüzgâr alan bir yerde uyursanız gece soğuk olur. Uyku tulumu şart bence. Havanın ne olacağı belli olmaz.

Uyku tulumu her türlü şart. Yazın en sıcak döneminde bile çadırda üstünüze bir şey örtmeden uyuduğunuzda genellikle üşürsünüz. Ev uykusuyla kıyaslamayın. Tuluma ihtiyaç duymadan uyuyabileceğiniz yerler çok azdır.

• Beğen
Tepkiler: Çağatay Günet
Güle güke kullanın ozmaan. Uyku tulumu yanınızda bulunsun. Ne olur ne olmaz. Hava soğurca girersiniz içine.

Şişirme işini nasıl yapıyorsunuz. Ağız ile mi şişiyor pompa ile mi ?

matın kapalı hali fotosunu atabilir misiniz acaba ?

Uyku tulumu şart.Geçen yaz eylülün daha ilk haftası ölü denizde çadır kurmuştuk.Gündüz aşırı sıcak olmasına rağmen gece üstümüzü örtmeden donmuştuk çadırda.
Ucuz yolluda olsa bir uyku tulumu almanızı tavsiye ederim.

Çadırın güzel, ama uyarayım matın çok ağır haberin olsun, bisiklete göre değilde arabayla gidenlere uygun o mat. Decatlondan kauçuk mat var 400 gram, birde ultralight 15 derecelik ufak tulum var onu al bence, yazın 10-15 derecelik tulum yetiyor sahilde...

Birde kauçuk mat alırsan plajda, kamp ateşi başında heryerde kullanırsın, diğeri patlar diye korkarsın, her türlü normal mat, sırtın alışır.

@F.Yıldırım

ağız ile şişiyor ama 3.5cm kalınlık olduğu için 1 dk gibi çok kısa sürede şişiyor.. mat'ın havasını boşaltıp katlamak şişirmeye göre daha uzun sürüyor..

@Metehan D.

https://i.hizliresim.com/nPoJlV.jpg

@türkay yılmaz

Matın ağırlığı çokmuş teşekkür ederim fotoğraflar için

@emrahozkan

bu mat'ın ağır olduğunun farkındayım ama klasik matlardan çok daha konforlu.. şişme ve hafif olan matlar da çok pahalı..
burada bi karar vermek gerekiyor sanırım, hafif ama rahatsız mat mı yoksa ağır ama konforlu mat mı :mlk:

Güle güle kullanın.
Çadırın eski versiyonunu kullandım geçtiğimiz ay. Yeni versiyonu 1 kilo hafifletmişler, güzel olmuş.
Kurduğunuzda dış tenteyi iyi gerin yoksa terleme yapıyor. Ben deneyimsizlikten hiç germemiştim, sırılsıklam olmuştu. Beş günlük süreçte çadırla ilgili her gün yeni bir şey öğrendim. :)

Şişme matlar soğuk havada sıkıntı yaratır.Ortamda bulunan soğuk hava mat içindeki havayı soğutacakdır.İzolasyon sağlaması gerekirken aksine üşütecektir.Yaz için sıkıntı çıkartacağını düşünmüyorum.Bunun yerine düz matlar yerine tırtıklı matları tercih etmek mantıklı havada tutacağından dolayı hem yerden gelen soğuk yüzeye temas azalır hemde birazda olsa yatak misali yaylanma sağlar.Uyku tulumuna gelince gece esen karayel şiddetini artırabilir.Gündüzün aksine rüzgar çıktığı takdirde üşürsün.Mutlaka bir tulum edinmelisin.Ben 20 liralık tulumu aldım Decathlon'dan evde denedim belki manyakca birşey ama orda bile üşüttü.Biraz daha fazla para verip 3 mevsim bir tulum almanı tavsiye ederim.Evolite ve Makalu biraz daha alınabilitesi yüksek markalar.Çadıra gelince katlama işlemini iyi yaparsan baya ufalır.Biraz deneme yanılmayla bisiklet için rüzgar direncini azaltmış olursun.

@Alican Özşen

- sadece yazın kamp yapmayı planlıyoruz bu nedenle şişme mat sorun olmayacak demektir..
- uyku tulumu almaya karar verdim ama öyle pahalı birşey düşünmüyorum, linkteki ürün hoşuma gitti yazın işimi görür gibi geldi bana ancak stokta yokmuş belki başka bi yerde denk getirirsem alırım

(link)

nihayet uygun fiyata güzel bir uyku tulumu aldım.. bir önceki mesajımda belirttiğim ürünü bekledim bi süre, baktım gelmiyor ben de 20° olan yazlık bir tulum aldım,
fermuarı tamamen açında yorgan gibi oluyor ki, zaten istediğim de böyle birşeydi.. öyle kapalı tuluma girip uyuyamam ben sıkıntı basar :)

(link)

nihayet seti tamamladım, bugece ilk denemeyi balkonda yapmayı planlıyorum bakalım nasıl olacak..

bende bu çadırı almayı düşünüyorum...çadır ile ilgili düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

merhaba çadırdan toplamda 4 tane aldık, geçenlerde erzincan bisiklet festivalinde kullanma fırsatımız oldu, yağmurla ilgili bir deneyimimiz olmadı ancak kolay kolay yağmur geçireceğe benzemiyor. çadırın ölçülerine dikkat ederseniz 2 kişilik diyor ve 2 mat yan yana tam sığacak şekilde genişliğe sahip. Biz kişi başı 1er tane bundan aldık zaten 2 kişi kalacak olsan eşya vb için yer kalmaz. daha başka soruların varsa merak ettiklerini sorarsan yardımcı olmaya çalışırım
.

Yeni konu açmayayım diye buraya yazdım. arpenaz fresh and black çadırlar yazın güneş ve ısı izolasyonu iyi denmiş ama . Bahar aylarında 3 4 derecelik gece arazide performansı nasıldır arkadaşlar daha doğrusu bu çadır 3 mü 4 mevsimmi. yazlık çadır. erken veya geç bahar ayında deneyen varmı. Yorumlarınız için teşşkkür ederim şimdiden.

Geri