Scudo Sports

Arkadaşlar Zayıflıyorum Aklımda Sorular Var.

Bir diyetisyen olarak bir kac tavsiyede bulunayim.
Ilk once bir doktora gidip tsh,t3 ve t4 hormon seviyesine kan hemogram ve kan biyokimya duzeylerine baktirin.
2. Herhangi bir problem yoksa ilk is duzenli ve dengeli beslenme olacak ikincisi de aktivitenizi arttirmak olacak.

Diyet dedigimiz sey ac kalmak degil vucudun vitamin mineral ve diger besin ogesi ihtiyacini yerine koymaktir. Beslenme yanlis oldugunda ya fazla yag birikimi olur yada organ yetmezlikleri olur.
Soylediginiz sekilde ac kalmak kilo verdirir yalniz sureli bir zaman diliminde. Verdiginiz bu kilolar yag kaybi degil kas kaybindan kaynaklidir. Hayatnizin sonuna kadar ac kalamasziniz. Normal beslenme aliskanligina dondugunde verdigin kilonun iki kati alman garantidir. Bu sekilde kilo verip kat be kat fazlasini geri alan binlerce insan biliyorum.

Dogru olani vucudunuzun ihtiyacini karsilayacak yonde bir diyet yapmaniz bununla birlikte aktivitenizi arttirmak olacaktir. Bunun icin her devlet hastanesinde olan bir diyetisyene basvurman daha anlamli ve basarili olacaktir.
Benim hastalarima onerdigim ve gayet basarili sonuclar aldigim onerilerimi sizine de onerebilirim.
Yemek saatleri 8,12,18 ara ogun saatleri 10,15, 21
Her lokma 22 defa cignenilecek.
Yemekden sonra 10 dk hafif egzersiz(cok hafif tempo evin icinde yuruyus,sofra toplama,evi toparlama gibi)
Aksam yemeginden bir saat sonra 45 dk spor. Siz bisiklet kullaniyorsunuz herhangi bir ogunden en az 65_75 dk sonra 45 dk bisiklet surulebilir ve ardindan karin kasi icin calismalar yapilabilir.
Ekmek tercihi cavdar yulaf ve tam tahil olmali.
Sivi ihtiyaci muhakkak karsilanmali. Sivi gereksinimini karsilamissaniz basit olarak soyleyeyim idrar rengi sari olmaz.yeteri kadar sivi tuketmemisseniz idrar rengi saridir.

Ozelden sorularinizi cevaplayabilirim.

• Beğen
Tepkiler: Samil Altundal
Scudo
dostum aman diyim kafana göre yememe yapma doktor tavsiylen beraber bu işi sürdür yoksa allah muhafaza hastalık olabilir kilo problemi bende de var ancak diyetisyen ve bisiklet sporu eşliğinde halledeiyorum

Geri