Scudo Sports

Arkadaşlar mekanik disk alsam ne tür sorunlarla karşılaşırım?

Scudo
Tabii ben hiç kaldırmadım filan mekanik frenli bir bisikleti ama ağır olduklarını söylüyorlar ki bana da ağır olurmuş gibi geliyor. V frenin eksik kalır bir yanı yok. Çok sert sıktığınızda benim gibi takla bile açarsınız. :)

Hocam v-fren veya hidrolik frene geçin derim neden derseniz mekanik disk çok sorunlu bir sistem ayarı v frenden daha çabuk kaçıyor , uzun frenli yokuş inişlerinde tel , kaliper ile beraber ısınıp soğuyarak deforme oluyor ve sürekli tel kopuyor (Allah korusun büyük sorun) ayrıca iki balata değil tek balata diğerine yaslayarak frenleme yapıyor , v fren veya hidrolik fren eşit şekilde iki taraftan baskı yaparak sağlıklı frenliyor.Sırf görüntü için almayın 100-200 lira daha fazla verin hidrolik frenli alın derim bütçeniz kısıtlıysa v fren'de avantajlıdır.. Kaliteli pabuç ve bacaklarla mükemmel frenleme ortaya çıkıyor saygılar

Hocam oncelikle cevaplariniz için çok teşekkür ederim. Ben hidrolik freni biraz araştırdım ve ondada hava alma yag sorunu gibi bir sürü sorun varmış. Bn en iyi şekilde v fren alayim ama zaten 600-700 tl ye aldgm bisikletin v freni nasil kötü olabilir ki. Aklimda fiyatimin altinda olmasina ragmn ng 550 vardı hidrolik sorun cikarmasa onu Alicktm ama bende v fren olarak ng 650 veya kron 250x almaya karar verdim. Sizde önerin değerlendirmeye başlıyorum.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mekanik almayın . V kullanın daha iyi. Geçebiliyorsanız hidroliğe geçin. Mekanik uğraştırıyor adamı başka birşey değil.

Ben V fren ve hidrolik disk fren kullandım. Disk frende iki avantaj vardır, birincisi jant merkezinden frenleme yaptığı için siz freni çok yumuşak hissedersiniz. Fren güçlüdür ama sizi sarsmaz, yumuşacık durdurur. V frendeki gibi kilitleme yapmaz siz çok zorlamadıkça. İkincisi akord bozulmalarından dolayı etkilenmez.

Bunun yanında dez avantajı da ağırlığıdır, bu da önemli.

Mekanik disk konusunda da şunu derim, kaliteli donanım kullanırsan kolay kolay sorun yaşamazsın. Adi donanım kullanırsan çok sorun yaşayabilirsin. Ama hassas kullanım ve gerekli bakımlar da tabi senin alacağın verimi etkiler.

Hocam hava alma veya yağ değişimi gibi sorunlar sizi uğraştırmaz öyle diyeyim çünkü bir yağın ortalama 5000 km ömrü vardır ki bu çok uzun bir süre hava yapma olayı da kolay sorun olacak bir durum değildir.Bisiklet seçimine gelince NG serisinden uzak durun derim Alacaksanız Kron xc250 daha mantıklıdır bir çıt atlamak isterseniz son model sedona 700 veya 720 serisi tavsiye ederim ikinci el bakıyorsanız sedona 711 veya 721 de tavsiye ederim.. kron xc500 ve sedona 711 kullandım (şu an sedona 781 kullanıyorum) tecrübelerime göre sedona bir adım önde..

Bilal bey kilitleme yapmaz demeniz yanlış bir cevap açıkçası eğer kaliteli bakımlı bir sisteme sahipseniz Hidrolikte bir parmakla dokunarak mükemmel kitleme&frenleme yapabilirsiniz.

Mekanik disk frenler çok üst seviye olmadıkça görüntü amaçlı kullanılan frenler. Çok yüksek performans vermemekle birlikte baya ağırlar. Çok bir performans artısı olmamasına rağmen boşuna ağırlıklarını taşırsınız. Eğer yüksek fren performansı aramıyorsanız. Sert arazi şartlarına girmiyorsanız v fren daha mantıklı bir seçim olacaktır. Hafif ve mekanik frenlerle performansı çok farklı değil. Ancak yüksek fren performansına ihtiyacınız varsa hidrolik fren almanızı tavsiye ederim.

@barış Şen

bariŞ abİ yanitin İÇİn teŞekkÜr ederİm. Pekİ ng 550 hd 26v 16 kadroyu nasil buluyorsunuz. Parama ve bÜtÇeme uygun en İyİ hİdrolİk odur. Ng den uzak dur demİŞssİn ama oda bİr nevİ ng ?

Geri