bu video yu önceden baska bi sitede izlemiştim orda 175 kmh crash yazıyodu sizce böle bişe gercekmidir... dikkat ederseniz muhtemelen bir tasa takılıor ve kadro ikiye bölünüyor (kadro yanlıs görmediysem giant)bu arada adamın üstünde ne tür bi kyafet var hala anlayamadım
(link)
İyi hazırlanılmış bir deneme gibi duruyor kıyafet falan ama büyük bir hata yapmış olmaları gerek ki kask çıkıyor düşünce. Çıkmasa turp gibi kalkıp tekrar bile sürermiş yüzü dışında bir şeyi yok adamın.
discoveryde bu kazayı ele almışlardı bir programda. kaza gerçek ve kazanın nedeni olarak da kar üzerinde kullanılması gereken bu bisikletin böyle bir arazi üzerinde titreşimlere dayanamayarak kırılması olduğunu söylemişlerdi.
Çok kötü bir kaza olmuş.. adamın yüz halini gördüğümde gözlerim yaşardı her tarafı kum olmuş gördüğüm kadarıyla ön lastik veya ön amartisör fırlıyor ve adam öne kaykılıp düşüyor.. bisikletin vidaları oynamış sanırım.. bisikletten soğumamış.. bisiklet aşkı,ne denilebilir ki? iyi forumlar
video tabii ki gerçek. Hız rekoru denemesi olduğu düz bir zeminde yapılmıyor bayır aşağı gitmek zorunda. Bayır aşağı o kadar eğimli arazide de asfalt olmayacağına göre toprak üstünde yapılıyor haliyle. O hızda oluşan titreşimi tahmin bile edemezsiniz ki dayanıklı gibi görünmesine rağmen kadro dayanamıyor ve 2 ye ayrılıyor. Yanlış hatırlamıyorsam 4-5 kırığı vardı adamın.Üzerindeki elbiseye gelirsek elbise hem aerodinami için özel tasarım ve düşmelere karşı dayanım sağlayan bir malzeme. bir kaç sene sonrada Redbull sponsorluğunda aynı eğimde "bu kez kar üstünde" aynı deneme yapıldı ve rekor kırıldı.
bu videonun hiç bu kadar yüksek çözünürlüklüsünü izleyememiştim hakkatende önteker adamın altında nasıl bir hal alıyor .
Zaten adam şuram kırıldı buram kırıldı diye anlatıyor...
bu video dogrudur bunun önceside var adam kafaya koymuş serbest iniş hız rekoru daha önceki rekorda bu şahsa ait ama bu sefer kendi tasarladıgı (giant degil) carbon bisikletle yapmak istedi ve bisiklet hıza dayanamadı parçalandı bu videoyu buradan açamadım ama daha önce haberlere çıktıgı için hatırlıyorum bisikleti hızlı kameralarla da çekmişler kadro ön çatalın memen arkasından parça fılatarak başlıyor ve bir anda param parça dagılıyor
bunu discoveryde izlemiştim adamın kaburga kemikleri kırılıyor demişlerdi .. kadronun karbon olması lazım .. adamın ismini unuttum .. iyileştikten sonra aynı rekor denemesine tekrar hazırlanmış ve başarıya ulaştığını biliyorum .. araştırabilirsiniz ama adını unuttum :S
bence o zeminde yapılması düşülmesi halinde zemin yumuşak olduğu için vereceği zararda o denli düşük olur düşünsenize beton bir zemine düşütüğünü ve sürüklendiğini