Scudo Sports

Arkadaşlar bu bisikleti alıyorum. Yorumlarınız...

Resim çıkmamış.Yarım saati geçtiği için sistem edite izin vermedi.

http://www.erdoganlarbisiklet.com/store/images/as%2060.jpg

Fiyatı: 317 euro. Bu bisiklet güzel sanırım. Bu fiyat aralığında başka denk bisiklet var mı ?
Birde son olarak bu site güvenilirmidir? Online çok alışveriş yaparım ama biraz seçiciyim. Bisikletler kutuda mı geliyor 0 olarak. Teşekkür ederim arkadaşlar.

Scudo
Erdoğanlar son derece güvenilir bir işletmedir. Sitede pek çok insanın alışveriş yaptığı bir yerdir. Telefonla ararsan Lütfi abi de her türlü yardımcı olur. Bisiklet elbette kutuda "0" olarak geliyor. Bisiklete gelince Aspect kadrolar gayet güzel kadrolardır, donanımı da senin amacına yeterl gelecektir. Bu bisiklet sana uzun süre hizmet eder. :)

• Beğen
Tepkiler: VolkanÖzcan
bence scott almak ne olduğunu bilmediğin bir bisikleti almaktan çok daha mantıklı.

Merhaba arkadaşlar tekrar.

Scott hoşuma gitti.

Birde Amoeba Hussar bisiklet var dediler 20'' elleridne varmış.

Ben iri kıyım olduğum için hangi bisiklet bana daha uygun olur sağlamlık açısından?(115 kg)

Scott Aspect 60 vs Amoeba Hussar ? Hussar biraz daha pahalı bu arada.

Daha doğrusu şöyle sorayım;

Amoeba 7005 Alüminyum kadroya sahip

Scott ise Aspect Hydroformed Alloy 6061 kadro.

Hangisi daha sağlam ve teknolojik ? Amoeba jump modellerinin daha sağlam olduğunu xt modelelrinin biraz daha nazik olduğunu duydum. Beni bilgilendirirseniz senivirim.

Çok teşekkür ederim.

Teşekkürler.

@kenderci

Forumda hussar kullanan bir kaç kişi okudum, gördüğüm kadarıyla memnunlardı.
Kadro hakkında şuna bak :(link)

dostum benim sana bir tavsiyem olacak. erdoğanlarbisiklet iyidir hoştur. hatta süperdir ama izmirde olduğun için. izmirden almanı öneririm, aldığın yere bakıma götürdüğünde daha güleryüzle karşılıyorlar. bu koladan bedava çıktığında aldığın bakkala götür gibi bişey. ben karşılaşmadım henüz bu gibi durumla, ama her açıdan bakmak lazım. bir de daha önceden de dediğim gibi. bisiklet sporu sadece bisiklet almakla bitmiyor. yanında kullanacağın ekipmanlar da bisiklet parasına geliyor. ne alırsan al şimdiden güle güle kullan

Ben Scott Scale kadro kullanıyorum, 7005 alüminyum. Kullanma kılauzunda 110 kg. a kadar tavsiye edildiği yazılıyordu. Almadan önce bayii ile görüşüp kilonun sorun olup olmadığını sor. Kadrolar garantili oluyorlar, bir arıza durumunda "kilonuzdan kaynaklanmış" cevabını duymamak için almadan durumu netleştirmelisin.
Bsikletlere gelince bence Aspect Hussar'dan daha güzel ama, donanım senin bileceğin iş. 6061 ile 7005, alüminyumun değişik alaşımları. Özgül ağırlıkları ve yırtılma dirençleri farklı. Yanlış bilmiyorsam 7005 in özgül ağırlığı daha fazla ve yırtılma direnci daha yüksekti.
Araştırmaya devam, kolay gelsin :)

Merhaba, bu linki daha öncede okumuştum, sizin öneriniz üzerine daha bir dikkatli okudum. 6000 seri kadroların 7000 kadrolara göre daha yumuşak olduğu yazıyor. Ama 6000 kadroların yumuşak olmasının yanı sıra darbeyide 7000 lere göre daha iyi tolare ediyormuş. İşte bu son cümle kafamı karıştırdı.

''Alüminyum alaşımlarının pek çok çeşidi var. Kabaca bir ayırım yapmak gerekirse daha sert ve katı olan 7000 alaşımı ile biraz daha hafif ve nispeten yumuşak olan 6000 alaşımı arasında yapabiliriz.''

''6000 alaşımında ise silisyum ve magnezyum var. Kaynak esnasında deforme olma ihtimalleri bulunduğu için işçiliği zor. 7000 alaşımlarına oranla daha yumuşak olmaları 6000‘li kadroların darbe emici özelliği taşımalarını sağlıyor''

Hangi seri kadro 115 kiloluk bir insan için uydun sizce? Ben bu yorumdan tam çıkartamadım açıkcası.

Dipnot: Amobea Hussar : 7005 alüminyum kadro
Scott Aspect : 6061 Kadro

Çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz.

Sanırım oldukça teknik bir konu. Kimse yorum yapmadı. Yinede çok teşekkür ederim gerçekten başından beri çok yardımcı oldunuz.

Bence her zaman üst model bir kadroyla başlamak daha iyidir.Donanımı zamanla yükseltirsiniz.Sonuçta tüm donanım kadroya bağlanacak.

@kenderci

Yumuşak olamasını, daha kolay kırılacağını göstermez. Etkiler tabi ancak, kilonuz ve kadro yapısı çok daha önemli bu konuda. Bisikletçiyi arayıp, kilonuzla ilgili konuşmanız en iyisi.

Ayrıca kilolular için özel kadrolar var, daha ağır ve sağlamlar.; türkiyede varmı bilmiyorum.

@VolkanÖzcan

Volkan bey kilolular için üretilen bisikletler bunun gibi mi ?
http://www.ekopasaj.com/ProductImages/108917/AT200.jpg
:p Şaka bir yana ben şişman sayılmam ama iri bir insanım. 1.90+ cm ve 115 kiloyum. uzun yıllar amerikan futbolu oynadim universite liginde. Bu arada erdoğanlar bisiklet'e mail atmıştım ordaki bey bana scott'un kadrosunun hussar'a gore daha saglam oldugunnu, bana daha uygun olacagini belirtti. Buyuk ihtimalle scott aspect 60 alacagim. Biliyorsunuz mb isine yeni baslayanlar cok kararsız oluyor bisiklet seciminde. En azindan benim icin en iyi secenek bu bisiklet. Degerli yorumlariniz icin cok tesekkur ederim.

http://scottusa.com/service/files/images/products/products/photos/521518D81729J22s29a29D89929521S0.jpg

Bence bisikleti almadan önce mümkünse kadro boyunu üzerine binerek seçmenizde yarar var. Ben 1.83 boyundayım kiloda var haliyle ve m kadro kullanıyorum yani yanlış değilse 17,5" sizinde mutlaka bulunduğunuz bölgede büyük bisiklet satıcıları vardır bir deneme yapsanız iyi olur derim. Birde ilk alırken vereceğiniz 100-200 tl lik farklarla iyi donanımlara sahip bisikletler alınabiliyor ve sonradan upgread da çok masraflı olmuyor haliyle ,bence donanımlar hakkındada bir bilgi sahibi olduktan sonra bilinçli bir şekilde bisiklet almanız daha doğru olucaktır. Zaten internet sayesinde bu bilinçlenme süresi çok uzun sürmeyecektir.
İyi sürüşler

Sağlam kadro diyorsanız, Corratec, Trek, Cannondale kadrolara bakmanızı tavsiye ederim, ben Corratec ve Trek kullandım bende bir aralar 98 kiloydum. MTB bisiklet alırken kadro boyunun biraz küçük olması bisikleti Free Ride gibi kullanmanıza da (biraz) olanak tanır, ama sağlam ve uzun bir sele borusu şart :):):)

Geri