Scudo Sports

Arkadaşlar bu bisikleti alıyorum. Yorumlarınız...

kenderci

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba. Sanırım bu bisikleti alacağım. Field marka bir hardtail. Full alüminyum, 24 shimano vites (modelini çıakrtamadım) ve çok az kullanılmış, resimdeki lastik dikenleri halen duruyor zaten. Kadro boyu 52 cm. Sanırım 20-21 inch arası yani. Boyum 193 cm olduğundan bu kararı verdim. Boyuma göre bisikletler genelde pro oluyor ve bütçemi aşıyor. (1000 lira üstü).
Resimlerine bakarak bir yorum yaparmısınız acaba. Nasıl sizce parçaları? Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Sahibi 300 tl istiyor.

Bu arada Field markası hakkında görüşleriniz neler? tanındık mı?

http://img15.imageshack.us/img15/1466/big100948984140832nj264xg4.jpg

http://img218.imageshack.us/img218/88/big100948984140838kzq48mh6.jpg

http://img3.imageshack.us/img3/3748/big10094898414083jrrq68eb6.jpg
http://img218.imageshack.us/img218/9481/big10094898414083srfs30rw7.jpg

http://img15.imageshack.us/img15/7128/big10094898414083u1ov73zc2.jpg

Scudo
Lastiklere bakarak bisikletin ne kadar kullanıldığı anlaşılmaz. Belki yeni lastik takmıştır. Bize üzerindeki parçaların listesi lazım ki yorum yapabilelim, birde kadrosu Alüminyum mu, Alm. ise 6061'mi 7075'mi.
Parçaların listesinin Shimano diye söylenmesi yeterli olmaz, Shimanonun 15 liraya olan parçasıda var, 1.000 liraya satılan parçası da var, modelleri lazım.

Mesela; Shimano Deore Fren kolları gibi.

Buradan gördüğüm kadarıyla vitesler 7'li sistem.Tourney arka aktarıcı,altus vites fren kolları,sis ön aktarıcı ve markasından emin olmadığım 10-15 liraya satılan bir aynakoldan oluşuyor sanırım.Amortisörü bir kontrol edin derim.Zira düşük kalite amortisörler belli süre sonra (sürücünün de bakımsızlığından) içine çöküyor ve hiç bir işe yaramıyor.Kadro inşallah alüminyumdur zira bana alın borusu küçük gibi geldi.Öndeki mekanik disk frene de aslında pek ihtiyacınız yok.Onu çıkarıp ekonomik bir v fren takılabilir hem çemberlerde v fren uyumlu böylece sizin için lastik patladığında vs. olduğunda pratiklik ve basitlik sağlar.

Bir sorum olucak meraktan dolayı senin soruna cevap değil ama.Bisiklette disk fran mi var yoksa v fren mi ? İkiside takılı görünüyorda??

Bisikletin önünde disk arkasında v fren takılı.

• Beğen
Tepkiler: ufuk_
Arkadaşlar yorumlar için çok teşekkür ederim. Bisikleti büyük ihtimalle alacağım. Artık öğrendikçe sizlerin yardımıyla kurcuklarım parça değiştiririm ve. Kadro alüminyum imiş. bu bisikleti, bisikletin kadrosunun biraz büyük olmasından (52 cm) ve fiyatının yeni başlayanlar için iyi olmasından dolayı alacağım. Bu noktada iki sorum var;

Field markasını daha önce duydunuz mu?
Bisiklet Istanbul'da ben Izmir'deyim. Kargo ücreti ne akdar tutar, ya da en ucuz nasıl getirtebilirim bu bisikleti. Paketleme nasıl olmalı? Tüm tekerler sökülerek paketlenmeli mi? vs...
Teşekkür ederim.

300 lira bu bisiklet için biraz fazla.
Üzerine biraz daha koyup sıfır 2009 Borla alırsın.Biraz bekle bence...

vay be benim kızım bayağı eski kalmış 24 jantta küçük gelmeye başladı yeni bisiklet arayışına girmeye başladım :)

Bence 300 + kargoya vereceğin paraya 100 daha ekle sıfır bir sedona veya Salcano al, tepe tepe kullan. Hem 0 km. olur, hem de daha üst seviye bir bisiklete sahip olursun. Field markasını da ben duymadım şahsen.

bence ikinci ele bak orada çok daha güzelleri var ve marka olarak

Arkadaşlar haklısınız ama benim için önemli olan konulardan biri bu bisikletin kadro boyu. Piyasada 18'' den büyük bulunmuyor. Bu bisiklet ise 20-21'' arası.

@muratkaan123

2009 Sedona Borla'nın 500 TL'den daha ucuz olacağını düşünmüyorum.Ayrıca kargoda 100 TL gibi bi rakam tutmaz ki üstüne bi 100 TL daha koyup bir Borla vs. alabileseniz.En uygun kargo şu durumda PTT Kargo.Sahibine söyleyin PTT Kargo'yla yollasın çünkü PTT Kargo kapladığı yere değil kargonun ağırlığına bakıyor. 1,5 kiloluk paket yolladım İzmir'den İstanbul'a 3,5 TL tuttu.Bunun dışında 300-500 TL arası uygun bisiklet bulabileceğiniz marka Salcano'dur.500 TL civarı olsa forumdaki 2. ellere bakmanızı öneririm yada Sedona Borla veya Kron XC500 alabilirsiniz.(link)'yi önerirdim fakat onunda fiyatı biraz artmış dövizden dolayı ve şu an almayı düşündüğünüzden daha alt donanıma sahip.

ben bu markayı ilk defa duydum ve 300 bu bisiklete çok.bence acele etmeyin 500tl civarı bir paraya daha iyi bir bisiklet alın ve arkanıza bakmayın.buda işinizi görürü ama verdiğiniz paraya değsin bence..

Bizler fikrimizi belirttik, alda gör diyelim ne diyelim artık. ÜStelik MTB'de kadro boyunun biraz küçük olması iyidir.

Arkadaşlar merhaba tekrar. Kafama taktığımadn değilde, boyuma azda olsa uygun olduğu için alıyorum. Piyasadaki bisikletler genelde 18'' kadro vebüyük akdrolar genelde pro bisikletlerde oluyor ki buda beni aşar. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
NOT: Yılalrda Bianchi uno kullandım kadro ölçüsü vs nedir bilmezken. :p

Şimdi bir Alu yada Borla alıcam desek bana dicekler 18'' kadro :)

günlük kullanım icin idael bir mtb ama senin hoşuna gidiyorsa en kaliteli bisiklet senindir bence:)

Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla hiçte az kullanılmış bir bisiklet gibi gözükmüyor. Maşanın durumu, aynakol ve arttırıcının durumu vs. hem komponent olarak alt seviye hemde bana kalırsa baya kullanılmış. Amacım hevesini kırmak değil ancak 300 TL bu bisiklet için banada fazla gibi geldi. Halen kış aylarındayız ve havalar yağışlı. Haliyle arkadaşlarımızın dediği gibi biraz daha bekleyerek hem para biriktirerek daha güzel ve yeni bir bisiklet alabilirsin.

Piyasada Scott Aspect - 19,7" ve 22,4" (Erdoğanlar Bisiklet)
Trek 3000 veya 4000 Serisi - 19,5" ve 21" (Yeşil Bisiklet)
Sedona Borla 19,5" (Erdoğanlar Bisiklet)

Bu modeller ve boylarda ürünler var, bence biraz bekleyip bu serilerden birini alabilirsin.

Peki. Büyük sözü dinlemek lazım. Çıtayı biraz daha yükselteceğim. Sizin verdiğiniz bisikletlere baktım Scott 60 ı taksitle alabilirim. Özellikler şöyle.

Scott Aspect 60

http://www.erdoganlarbisiklet.com/store/popup_image.php?pID=1157

Sizes

XL

Weight

13.65 kg
30.07 lbs

Frame

Aspect Hydroformed
Alloy 6061
Performance geometry
Integrated headtube