Scudo Sports

arkadaşlar bana göre bisiklet önerileriniz

halil bahcetepe

Aktif Üye
Tepki
21
arkadaşlar 20 yaşındayım kasım ayında askere gidicem geldigimde bisiklet almaya heveslendım spor icin biraz araçtırma yaptım 1 milyarı geçmicek bir bisiklet almaya calışacagım 700 tl civarında km saati kask falan hepsını bu fiyatlar arasında yol bisikleti ve o kadroya göre dağda kullana bilmem icin dağ tekeri alacagım ve hafif olması cok önemlidir. genellikli istanbul icinde sürecegim sahilde pendik sahilinden kadıköy sahili ilk etap olacak ama ilk bir alışmam lasım sürmeyi biliyorum uzun zamandır bıraktım 5 sene olmuştur. bana tavsieniz nedir toplamamı yoksa hazır bisikletmi olur toplamada ne tür avantajım olur. vede hafif olması benı hem seleden yormaması hemde sürerken bayırda zorlanmam icin önerilerinizi bekliyorum elimde 20 kg demirden bianki var :) 2001 almıştım yarısı demir yarısı alimium ama bayır yukarı cıkarken bayırda bırakıp bısıkletlen kendım yürüyorum:) kolay gelsin..

Scudo
arkadaşlar istanbul icinde istanbul şile o tür yerlerde kullanırım zamanım olursa karadeniz turunada katılabilirim oluyormuş bir arkadaşım mtb önerdi ama düz yolda yoruyormuş mtb düz yol tekeri takıldıgında bağajlan yaptıgı ağırlık seni yoruyormuş bayır cıkarken düz yol bisikleti ise hafif cakıllı yerde pedal bastıgında düşüp kayıyormusun istanbulda ve şehirler arasında tercih edebilcegim gezilerde sorun cekmeyecegim 600 500 tl bir bisiklet vede dedigim özelliklerde ne önerirsiniz cok sıtkınım 2 yıl sonra alacagım bisikleti askerlikgi yapıp hemen bakmaya başlayacagım mtb düz yol amaçlı rahat kullana bilecegim bisikletler varmış ama pahalı oluyormuş 1 milyar üstüymüş siz bana birşey önerin :)

Arkadaşım bunlar için hybrit olması lazım doğru yazdığıma emin değilim bu tarz bisikletler var.Onların fiyatları biraz pahalı olabilir.Ağırlıklı olarak nasıl kullanacaksın.Bu önemli.İllahaki şehirde kullanacaksın diye yol bisikleti almana gerek yok.Şehir bisikleti alabilirsin.Önemli olan ağırlıkla nerede kullanacağın.Mtb ler şehirde berbat değil.Bende salcano 210v var.Üstünde dişli 2,2 lastik olmasına rağmen bisiklet hafif olduğu için 40 km gibi bir hıza rahat şekilde çıkabiliyorum.Bu konuda şüphen olmasın.

Örnek olarak istanbul dan 11 günde ege ölü deniz turu

otobüslen karadeniz ordan traabozon turu gibi

hem beni bayırlı engebelı yorlarda zorlamasın bagaj olacak şehir icinde genellikle sahil yolunda kullanıcam pendik kadıköy kadar sahil yolu var fıstık gibi ama bisiklet olarak kararımı veremedım 500 tl toplamamı yapsam yoksa gidip marka bisikletmi alsam toplamadan karım olurmu mtb yada yol bisikleti olarak karamsarım mtb alırsam şehir icinde sahil yolunda ve patika yolda o lastıkler yıpranma oluyor düz lastigi alıp mıcırlı yola vurdugunuzda yırtılmalar oluyor ama mtb lastıklerı dıslı odlgundan hız yapamıyorsun vede yoruyormuş 2 arasında karamsar kaldım

şehirler arası mtb önerirmisin dağ gibi rampa yerlerde cıkarken olsun zorlanma yaşıyormu mesela yol bisikleti düzyolda hızlı gidiyor ama mtb kullanmadım ön süspansionlu mtb hız düşüklügü yaratır ama nekadar yaratır mtb lastıklerı doğa icin yaratılmıştır düz yolda yol bisiklete göre daha ağır gider ve daha hızlı hız kaybeder bunları bılıyorum mtb lastıgı kullandım hep bisikletimde.. yol bisikleti salcano kulanmıştım promosyon geldı 3 ayda attırıcısı öldü tekeri düzdü aşırı cok hızlı rahat gıdıyordu bayırda zorlamıyordu. ama cukurlara gırdınmı aşırı ağrı veriyordu :)

öneriniz yol bisikletimi şehir ici tur bisikletlerimi yoksa mtbmi

normal tur biiskletlerinde camurluk ve arkalık var onlar ek ağırlık yapıyor camurluklu düşersn camurluk eğiliyor :) sevmıyorum camurlugu baştan başa..

Merhaba:) Bisiklet türü kişisel tercihlere göre değişebiliyor, ben İstanbul için şehir bisikleti alın derim.Rampalarda ağırlık önemlidir.Gideceğiniz yolları hayal edip ona göre tercihinizi yapın.

Bisiklet olarak Salcano City Sport serisine ve pazarlık yapıp Sedona 321'e bakabilirsiniz.

salcano cok bilindik bir marka bianki gibi :) ondan terch etmiyorum ama sedona 321 kron GEOTECH bakacagım:)

mtb şehir icinde gezmek saçmamı olur arada dağlık kesimlere gidip bisikletle dolaşmak istiyorum askerden sonra akcay kesiminde gidip calışmak istiyorum onun icin hayallerim var mtb mi alsam tur bisikletimi:) arasında ne fark var tur bisikletiyle mtb ortalama hızları ve agırlıkları nekadardır disk frenlı olanı hoşuma gitmiyor cok arıza cıkartıyor alırsamda v fren uyumlu olanı alıcagım:)

Geri