Başka bir konuda DH bisikletlerde kullanılan zincir gergisini sormuşsun, bu ve ya buna benzer bir çözüm maalesef yok.
Senin sorununda kaldırımdan atlamakla arka vitesin hemen bozulmaması gerekirdi, sorununun ayarsızlık olduğunu, belki zincir fazla gevşek olduğunu düşünüyorum. Turney aktarıcılar asfaltta sakin kullanım için uygundurlar. Eğer biraz daha hareketli kullanacaksan Alivio ve yukarısını öneriyor Shimano. Bu durumda sistem 8'li ve ya 9'lu olmak zorunda kalacak. Yani sadece aktarıcı değil vites kolları, ruble, göbek, zincir hatta belki de aynakol değişimi gerekecek. Kullandığın bisikleti bilemiyorum ama bu yatırıma deyip deymeyeceğine iyi karar vermelisin. Senin durumunda en ekonomik çözüm Altus aktarıcı ve işini iyi bilen bir usta ile çok dikkatli ayar yapmak gerekiyor. Viteslerin uzun süre ayar tutmayacak ve sıklıkla ayarlamak zorunda kalacaksın kendin yapmayı öğrenmeni tavsiye ederim.
Sıkıntısız kullanım için en az 24 vites ve Alivio üzeri sistem önerdim şimdiye kadar, XT ve yukarısı fazla maaliyetli ve sporcu değilseniz çok gerekli değil.