Scudo Sports

Arka ve ön göbek seçimi

selfpower

Daimi Üye
Tepki
82
Bisiklet
Carraro
sedona borla bisikletimdeki chosen marka arka göbek sorun çıkartınca yerine iyi bir göbekle değiştirmek istiyorum,ilk düşündüğüm göbek markası shimano deore oldu fakat bunların fhm 530,525 gibi modelleri var,adam takınca bisikletime ben 530 olduğunu felan nasıl anlıyacam (üstünde felan yazıyor mu?) ön göbekde chosen marka şu an bir sorunu yok,onu değiştirsemmi diye düşünmüyo değilim,sizce değiştirmenin bana bir faydası olur mu? her iki göbekde 3 haftalık (250km civarı)

Scudo
Model kodları üzerinde yazar. Oradan bakabilirsin zaten sonu xx5 olan modeller disk göbeklerdir.

Deore'ler akıcılık olarak senin göbeklerinin çok üzerinde performans sergilerler, ayrıca daha da uzun ömürlüdür. Ancak Deore'nin kaset göbekli olduğunu, 8-9 dişli desteklediğini de hatırlatmak lazım ;) (Bisikletinin vites durumunu bilmediğim için hatırlatmak istedim.)

1)kaset göbek nedir?
2)benim bisiklet 21 vites yane ruble 7 li (8-9 dişliden kasıt ne?benimkine uyar mı deore?)

Kaset göbek, arka dişlilerin arka göbek üzerine özel bir sistemle geçtiği göbek çeşidi. Bu tip göbeklerin dışında bir de vidalı tip dediğimiz göbekler mevcut. Onlarda arka dişliler, göbeğin üzerine vidalanıyor.
Bisikletiniz 7'li sistem olduğu için çok büyük ihtimalle vidalı rubleye sahiptir, bu nedenle de kaset dişli uyumlu göbek kullanamazsınız.
Kaset dişli uyumlu göbeğe geçmek için en azından 8'li (yani 24 vites) sisteme geçmeniz gerekir ki bu da oldukça fazla masraf demek...
Sizin arka göbek seçiminde dikkat etmeniz gereken, vidalı rubleye uyumlu bir model seçmek olacaktır.

Çok çok küçük bir ihtimal dişlileriniz kaset dişli şeklinde olabilir, ancak öyle bile olsa Deore 7'li kaset dişli desteklemediği için daha alt model bir göbek bakmanız gerekecektir.

halil abinin yardımıyla benim dişlinin vidalı olduğunu anladık,ilk önce 8 li kaset dişli alıcam, sonra göbekler, ayrıca deore lx ile deore göbek arasında ne gibi farklar var 3,5 kuruş veripde lx mi al dersiniz :)

lx ler deoreden daha akıcı ve daha hafıf dıe biliorum:)

durumun varsa deore olcağına lx al ;) hem daha hafif, hem daha akıcıdır, üstümdeki arkadaşın dediği doğru yani ;)

Yorum yazmadan önce; konu ne zaman açılmış, son mesaj ne zaman yazılmış diye bakmakta fayda var. :)

Novatec n042sb icin neler soyluyorsunuz

@HaliliOzturk 21 den 24 e geçmek o kadar masraflı değil ben jant setini değiştirdim kasete geçmek zorunda kaldım 8 li ru le aldım 7 li vites kollarına göre ayarladım 1. Vites iptal oldu ama sorunsuz kullanılıyor

Merhaba arkadaşlar Mosso 771 SMV Tur bisikletimde orijinal olarak Shimano RM 66 kasetli göbek var. Göbeği bir kez söküp temizlemiştim. Bisikletçide başka bir şey yaptırırken bisikletçi bana: göbeğinde sorun var demişti. Birkaç gün önce göbeği tekrar söktüm, gresleyip yerine taktım. Takarken yanlış mı taktım bilmiyorum ama jantı elimle itelediğimde jant zangır zangır sallanıyor, göbek yuvası gevşedi sanırım. Gerçi göbekte sorun da var.

Asıl sorum şu: Şu an bisiklete daha yeni 80 TL masraf ettim o yüzden yeni alacağım göbek çok pahalı olmamalı. Shimano RM 66 göbeğin fiyatı 55-60 TL civarı. Bir de Deore'nin LX M550 diye bir göbeği var. Konularda arama yaparken bir arkadaşımız ''91 model LX M550 göbeğim var demiş. Göbeğe bakınca eski model bir göbeğe benziyor. Bu göbekler hi ten yarış bisikletlerinde mi kullanılıyor? Benim bisikletim 27 vites. Arka Ruble sanırım 8'li idi. Shimano RM 66 ya da eşdeğer bir göbek alacağım. 60-70 TL arasında önereceğiniz daha kaliteli göbekler var mı? Deore'ler çok pahalı ama aşağıda bağlantısını paylaştığım Deore göbek nedense çok ucuz.

Son olarak; Normal bir bisiklet tamircisi göbeğimi sorunsuz değişebilir mi? Bisikletçiye kasetli göbek deyince şaşırdı. 7 yıldır bir kişi birl kasetli göbek sormadı dedi. 30 TL'ye değişirim dedi. Ne dersiniz? Değerli yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

(link)

Merhabalar, bisiklete yeni başlayan biri olarak aklımda birkaç soru var. Benim bisikletimin arka göbeği bilya sistemi. Ben arka göbeği rulmanlı göbeğe çevirmek istiyorum ama göbeklerde bilmediğim terimler var. Benim bisikletim(Kron XC 100) 21 vites, v-fren sistemine sahip. İnternette gördüğüm rulmanlar da 32H gibi kavramlar var. Bu kavramlar nedir, neye göre göbek alınır?
Delik sayısı, ruble, ruble uyumu, disk uyumu(6 vidalı ne demek mesela), mil gibi kavramlar nedir, benim bisikletim için bu kavramları nasıl öğrenebilirim?

Altta ki ürünü alırsam, başka parça almam gerekir mi?
(link)

Arka setimin fotoğrafları:
Ak9E4L.jpg

0BY8vB.jpg

Geri