Scudo Sports

Arka tekerden gelen ses

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
herşey güzel gidiyordu ,bugün bisikleti yıkadım tekerleri silip arka fren ayarını yaparken fark ettim ,gidişinde bir sorun yoktu geçen gün 30 km yol yaptım ,göbeğimi dağıtmışım neyin sesidir bu?

Scudo
bence doğal bir ses :) bir sorun yok benim fikrimce
hmm şimdi tekrar dinledim sanki bişeye sürtüyor gibi

Çırlama göbekten. Ama 2-3 sn^de bir kere tak-tak yapan bir şey var. Galiba o sıkıntılı...

Geçtiğimiz günlerde bende bisikleti yıkadıktan sonra ters çevirip vites ayarları düzgün mü diye kontrol ederken daha önce duymadığım kadar ses vardı göbekte akşam olduğu için birde odada yankı vs.. yapıyordur dedim daha sonra dikkatimi çekmedi,onu üzerine 150 km'ye yakın yol yaptım.

yarın bisikletçiye göstertcem,2 araba var bu kadar sorunlu değiller

@enes savaş

çır çır sesi normal,çır çır sesi altında gelen bir ses var

Alper kadro koruyucu bez yada vites telleri filan sürtüyor olabilir.?

LT26i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rublenin yanındaki plastik parçadan geliyor olabilir onu söktürüp deneyin derim.

@Muzaffer K.
hiç bir şekilde temas yok,yarın tekeri söküp tekrar takıcam ,bisikletçiye götürcem.aşırı derecede horda kullanmıyorum.sürekli düz sahil yolu.

@Umut Kılınç37

onlada alakası yok ama yarın kontrol edicem ,moralim bozuldu bıraktım eve çıktım.

zinciri rubleden çıkart birde öyle dene yani ruble jantla beraber dönsün cırcır sesi gelmesin bakalım o ses arka fonda yine devam edecekmi eğer etmezse ses rublenin takıldığı yerden geliyo demekdir eğer ederse jantın göbek bilyalarından geliyor demekdir. en azından seçeneğini azaltmış olursun.

teşekkürler deneyeceğim tahminimce arka göbek dağıldı.acaba göbek tamir ücreti ne kadardır.

hiç birşey yokmuş servis öyle dedi :)

sesi rublenin arkasındaki plastik yapıyormuş bir dişi kırılmış rubleye sürtüyormuş galiba,içim rahatladı ,plastiği kırdım attım dayanıksız birşeymiş zaten hemen kırıldı,komik olan şu mahalle bisikletçime götürdüm dişleri kırılmış değiştir dedi ,yetkili servise gittim böyle böyle dedim,hiçbirşey yok rublede dedi ,çok istiyorsan bisikletiye değiştirt dedi al birini vur ötekine.

Plastikin ne gibi yararı var? Çıkarmanın bir zararı var mıdır?

Loading %61..

Niçin mi fikir değiştiriyorum? Çünkü ben fikirlerimin sahibiyim; kölesi değil! Cenap Şahabettin

@Hakan Genç
1.vitesten vites atarsa jant telleri arasına girmesin diyemiş şuana kadar bir faydasını görmedim,zincir hiç atmadı

@alper Ku

Bende bisiklet sürerken her decirde(devirde olacaktı, otomatik düzeltme kurbanı olduk) tekerden tık diye ses geliyor. Ama askıda denedim gelmedi.

Loading.. %61

@Hakan Genç

Ya aga senin bu yazını altında olan ""Loading.. %61"" ne ?

@Hakan Genç
tık tık sesi pedaldan gelebilir,yağlarsanız geçer.

İmza, tapatalk kullanıyorum. İmza ekleyebiliyorsun. Ha manasını soruyorsan Trabzon(spor)lu olmamdan:)

Loading.. %61

Bende de aynı ses geliyordu ama bunun sebebi o plastik değil. Sebebi göbeğin vidalarının biraz gevşemesi. Eğer doğru bir şekilde sıkarsan (yani göbeğin dönüşünü engellemeyecek ve göbeğin sağa sola sallanmayacağı şekilde) sorun kalmıyor seste kesiliyor.

@Hasan Kılınç

bende ses kesildi göbekte veya rublede herhangibir ses yok,o plastiğin 4 dişi var 1 i kırılmış ve rubleye sürtüyormuş ses ordan geliyor imiş .

@alper Ku

Anladım. Siz jant ile en üst dişli arasında duran plastik koruyucudan bahsediyorsunuz. Ben şu siyah contalar sandım :)

Bu arada o plastiğin yararı veya zararı açıklamam gerekirse bende de zamanında vardı ancak sizdeki gibi dişi kırılınca çıkarmıştır. Bir gün yokuş yukarı çıkarken pedala bir anda yüklendim ve zincir jant telleri ile ruble arasına girdi. Daha sonra evde farkettiğim ruble arkasındaki bütün jant telleri kökünden yamulduguydu sekizi birden :)

Geri