Arkadaşlar merhaba. Ön tekeri rahatlıkla söküp iç lastik değişimi,yapabiliyorum ancak arka lastiği söküp, takmakta zorlanıyorum. Nasıl bir yöntem tavsiye edersiniz? anahtar takımı kullanmam gerekir mi? ve bu konu hakkın da bildiğiniz video var mı?
Herkese teşekkür ederim,..
Değiştirme işlemim başarıyla son buldu...Hazır konu açılmışken iç lastik değiştirirken, iç lastiği,dış lastiğin içine yerleştirdikten sonra jant'a takıyorum.Uygulama doğru mudur?
Bunun doğru olup olmadığını anlamak için; dış lastiği janta yerleştirdikten sonra iç lastiği dış lastiğin içine yerleştirmeyi deneyin! Eğer başarabiliyorsanız, bundan sonrası keyfinize kalmıştır
arkadaşlar benim de başım arka tekerle dertte...
iki gün önce arka tekerin mandalı kırıldı. bugün yeni mandalla takmaya çalışıyorum
mandal sanki kısa geliyo :S mandal sıkışabilicek yumuşaklığa geldiğinde diğer taraftaki somunagiren kısım kısa geliyo ve
atıyo..
acaba öne takılanı mı verdiler dedim, öndekinden daha uzun :S
neden olabilir bu?? bunların uzunlukları standart diil mi? nerde hata yapıyorum ben :S
bisiklet mandallarının standart olduğunu söylemişti oysaki bisikletçi...
biraz önce bunların da boy boy olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım...
bi bisikletçinin mandalın orijinali elindeyken daha kısa mandal takabileceğini düşünemezdim.
ama sanırım bugün başıma gelen bu. yarın gidip mandalı değiştiricem... umarım sorun mandal boyundandır...
İc lastik degistirmek kolay bir is gibi gozukse de aslinda cok zahmetli bir istir mesela ic lastigi sokerken veya takarken zedeleyebilirsiniz bu benim basima cok geldi cok dikkatli olunmasi gerek
Arkadaslar, arka tekerimi söktügüm zaman geri takmaya çalışırken cok zorlanıyorum.. Milin bi tarafı girse, diger tarafı dısarıda kalıyor.. Bi şekilde uğrasa uğrasa takıyorum tekerleği. Ama bu kadar zor takılması anormal geliyor bana... Ön tekerde ise hiçbir sorun yok.. Ayrıyetten arka tekeri elimle çevirdiğimde 10 sn civarında duruyor teker.. Ön teker ise akıyor..
Arka göbek mili mi yamulmustur.. Arka göbek rulmanlı.. Tekerleğin yerine zor oturması bu yüzden midir?
Merhaba Ben de iki gündür arka teker le uğraşıyorum. Yapamıyorum.mandalı az sıkıyorum, pedala yüklenince arka teker orta göbeğin arsında ki çatala sürtüyor. Çok sıkınca teker akıcı dönmüyor .Nasıl bir problem var anlamadım.
@Mosso xrace tarif etmesi biraz sıkıntılı ama mandalı öyle bir sertliğe getirin ki biraz zorlayarak güç verince mandalın kolu kapansın. Ikına ıkına sıkılacak kadar sert olmasın. Olmadı bir bisikletçiye gidin göstersin.
Arkadaşlar benim ön lastik alet gerektirmeden çıkan cinsten ama arka lastik somunlu. Fotoğraf somun örneği için internetten koydum. Sele altı çantasında taşımak için ufak somun açıcı ne var acaba piyasada ben bulamadım da? Veya piyasada satılan alyan anahtarlarının içinde bu somun sökücüden var mı?