Scudo Sports

Arka lastik zor donuyor gibi geldi video

ElcaSeJawS

Forum Bağımlısı
Tepki
522
İsim
fatih
Bisiklet
Cannondale

Arkadaslar yeni bisikletimi kurarken sagını solunu test ediyordum ve arka lastıgı cevırdıgımde sankı zorlanıyormus gibi geldi yarın daha ıyı bir video cekicem bu video da elimle dişliyi cevirdiğimde hemen duruyor normal mi acaba bu durum on tekerle arka tekerı aynı anda cevırınce on teker baya baya donuyor arka teker duruyor daha erken.

Scudo
Merhaba. Adı üstünde yeni bisiklet. Biraz alışması lazım. Kullandıkça ruble daha rahat döner. Freehub daki "bilyelerde" bulunan yağın ısınması ve yatağın alışması lazım.. tahmini 100km sonra rahat döner. :)

• Beğen
Tepkiler: ElcaSeJawS
şuan halihazırda sökük olan arka tekerimde denedim ve benim dişlim de aynen sizinki gibi duruyor. yani bence dişlinizde bir sorun yok.
tabi benimkinde de bir sorun olmadığını varsayarak söylüyorum.:komik:

Iste kurcalayinca boyle oluyor :-D teşekkür ederim bilgi icin ben gene yarin video cekim birde siz gorun yeniyken sorun varsa degistiriyim diye sordum yoksa bisiklet zaten super ya topladim gidon sargisini felan sardim cok keyifliydi bisikletin her tarafinda yag var dediginiz dogru sanirim zamanla düzelecek heralde ayna kol bile biraz zor donuyor gibi oralarda hep yagli :-D bilgi icin Teşekkürler.

Vites ayarlarini yaparken arka tekerlegi ceviriyordum ve sanki cok ses geldigini dusundum o yuzden sokup baktim cunku pedal cevirip pedal vevirmeyi durdurunca boyle bir surtun me varsa akiciligimizi etkileyecektir diye dusundum bu parca hakkinda hic bir fikrim yok daha önce denedim ondan size danistim yarin birde video cekim de paylasim bakalim normal mi

göbek kolay salmasın kendini diye çok sıkıyor olabilirler kullandıkça rahatlamazsa düşünmek lazım.

Vites ayarlarimi yeni oldugu için güzelce bir ele alayim dedim ve 1. viteste surtme oldugunu gordum biraz internette arastırma yapınca aktaricinin arkasında ki vidayi sıkıp mesafeyi arttırmam gerektigini öğrendim herhalde dogru yaptım ama mesafenın cok yada az olması bir anlam ifade ediyormu yakın mı olması gerek.

Bu normal midir bu kadar ses cıkartıp erkenden durması ? Bir önceki bisikletimin hic bu kadar ustune dusmemıstım :D

Yok mu dusuncesi olan ? Normal mi değilmi bu olay.

Ruble'nin tekerlek gibi dönmesini beklemeyin. Çapı küçük ve ağırlığı tekerleğe nazaran çok daha az olduğu için dönme ataleti düşüktür. O yüzden tekerlek gibi hızını alınca dakikalarca dönemez. Küçük çaptaki dönen cisimleri durdurmak daha kolaydır...

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@ElcaSeJawS

Biraz akort ayarı lazım sadece
Bence arka teker olarak gayet normal dönüyor ve unutma ki daha açılmamış bir bisiklet

Biraz daha sabredelim o zaman bakalim daha sonra ne olucak bisi olursa video felan var zaten aldigim yere gonderirim sagolun.

Bugun ki tura gittim diger bisikletleri gözledim ki benim bisikletten bile daha cok ses cıkaranlar vardi dedimki benimki normal :D

Bisikletten gelen sesleri pek hayra alamet olarak yorumlamıyolar ama siz bilirsiniz :)

Diger arkadaslarin bisikletlerden gelen sesleri duyunca dedim benim ki normal :-D

konuyu hortlatmış gibi olacağım ama bende de benzer sorun var. Flexi 121 model katlanır bisikletim var. Arka lastik patladı. Kendim değiştirirken lastiği tekrar oturtamadım frenlere sürtüyordu. Sanırım göbek ayarını bozdum. Neyse bisikletçiye hallettirdim. Daha önce böylemiydi bilmiyorum. Ama ön tekeri kaldırıp hafifçe elimle çevirdiğimde durmuyor kendi kendine dönüyor. Ama arka teker böyle değil. 1 tur bile dönmüyor. Acaba arkada ruble olduğu için mi böyle yoksa o sorun sonrası mı oldu emin değilim. Herhangi bir zorlanma yok ama çevirince hemen duruyor.

konuyu hortlatmış gibi olacağım ama bende de benzer sorun var. Flexi 121 model katlanır bisikletim var. Arka lastik patladı. Kendim değiştirirken lastiği tekrar oturtamadım frenlere sürtüyordu. Sanırım göbek ayarını bozdum. Neyse bisikletçiye hallettirdim. Daha önce böylemiydi bilmiyorum. Ama ön tekeri kaldırıp hafifçe elimle çevirdiğimde durmuyor kendi kendine dönüyor. Ama arka teker böyle değil. 1 tur bile dönmüyor. Acaba arkada ruble olduğu için mi böyle yoksa o sorun sonrası mı oldu emin değilim. Herhangi bir zorlanma yok ama çevirince hemen duruyor.

Bir sorun olduğu ortada...

@tilt120 Göbek çok sıkılmış olabilir mi? Birde daha önceden öyle olmadığına emin misiniz? Belki bir süredir zaten sıkı dönüyordu?

@tilt120 Hocam daha önceden derken orjinal halini kastetmemiştim...Orjinalde zaten 1 tur dönüp duran göbek olamaz..Kaç yıldır kullanıyorsunuz bilmiyorum ama aşınmış, kirlenmiş olabilir..Teker boşta hiç değilse 1 dk dönebilmeli..

• Beğen
Tepkiler: KOMA
Geri