Scudo Sports

Arka janttan gelen ilginç düzenli sesler

kefallica

Daimi Üye
Tepki
63
evet arkadaşlar..hiç sorun yoktu, bu akşam bisikleti sürerken yavaş yavaş meydana geldi şuan hala öyle. eskiden hani tellere boncuk dizilirdide teker dönerken boncuklar aşağı yukarı kayardıda tıkır tıkır bir ses yaratırdı. o sesin aynısı diyebilirim. ilk defa böyle ses duyduğum için kafamda hiçbirşey canlanmadı. fikir verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim, ve herkese iyi bayramlar dilerim...

• Beğen
Tepkiler: Piskopatcivciv
Scudo
Arkadaşlar aynı sorun benim ön jantta, ön frene (disk) yüklenince oluyordur. Sesin nedeni jant tellerinin gevşemesi bence. Çünkü jantlara akort yaptırınca ses düzeldi. Tam olarak frene bastığımda tellerden kıtır kıtır sesler geliyordu.

ses gelen jantımın göbeği deore yeni takıldı dün dizildi teller...bugün de böyle oldu ama. hiçbirşey yapmadan giderken geliyor ses. her daim geliyor. frenle alakası yok benimkinin. sürten eden başka birşeyde yok iyice inceledim. anlamadım gitti

@ahmet can baydar

Jantın göbek bilyeleri dağılmış olabilir.

• Beğen
Tepkiler: kefallica
@semih59

bu 2. el piyasasında çok dikkatli olmak lazım demek ki. göbek deore, aldığım arkadaş bana : abi bir kaç gün takılı durdu sonra çıkarttım sorunu yok. dedi. bende dün taktırdım, akşama tıkırtı sesi geldi...

arkadaş şaka gibi yaaa..arka aktarıcıdan boşa çıkan fren teli, yarım cm kadar jantlara sokulmuş. ses bundan geliyormuş. dün kendi kendime, bilyaları dağılsa ses dışında başka sorunlarıda olurdu herhalde dedim. çünkü en son sesleri duyduktan sonra eve kadar yarım saatte gelmiştim akıcı bir şekilde. allah allah dedim bi. arka jantı yavaşça döndürerek iyice inceledim, teli gördüm:) aktarıcının arkasında bi de, zor gözüküyor. sen miydin beee dedim :D işe bakın ya..

İyi bari ucuz atlatmışsın. Göbeği satan arkadaşın da kulağını çınlatmışsın hani ama neyse, görmezden gelinir ;)

• Beğen
Tepkiler: kefallica
Merhabalar. Konu cilalı taş devrinden kalma ama tam da benim sorunumu tarif ediyor.

Sürüş esnasında arka janttan ritmik bir ses duyuyorum. İki metal parçanın birbirine sürtmesi gibi geliyor ama bir türlü yerini tespit edemedim.

Pedal çevirsem de çevirmesem de ses var. Yani sorun aynakolda ya da pedalda olamaz.

Ayağa kalktığımda ses azalıyor ama kesilmiyor. Dolayısıyla ses seleden ya da sele borusundan da gelmiyor.

Arka göbeğe baktım; tertemiz. Bir de daha önce birkaç defa göbek bozduğum için göbek sesi gibi gelmedi. Yanılıyor da olabilirim tabii.

Aklıma gelen son ihtimal jant telleri ama akord ayarına bakıyorum, gayet iyi durumda.

Bir bilen yardımcı olursa sevinirim.

Jant Carraro'nun 700c alüminyum jantı.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
tel janta sürtüyordur..

• Beğen
Tepkiler: CNC
tel janta sürtüyordur..

Vites telini diyorsanız yok, o sürtmüyor. Yine de teşekkürler.

Bu vesileyle ayrıca belirteyim. Tekerleğin her tam turunda geliyor ses.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhabalar. Konu cilalı taş devrinden kalma ama tam da benim sorunumu tarif ediyor.

Sürüş esnasında arka janttan ritmik bir ses duyuyorum. İki metal parçanın birbirine sürtmesi gibi geliyor ama bir türlü yerini tespit edemedim.

Pedal çevirsem de çevirmesem de ses var. Yani sorun aynakolda ya da pedalda olamaz.

Ayağa kalktığımda ses azalıyor ama kesilmiyor. Dolayısıyla ses seleden ya da sele borusundan da gelmiyor.

Arka göbeğe baktım; tertemiz. Bir de daha önce birkaç defa göbek bozduğum için göbek sesi gibi gelmedi. Yanılıyor da olabilirim tabii.

Aklıma gelen son ihtimal jant telleri ama akord ayarına bakıyorum, gayet iyi durumda.

Bir bilen yardımcı olursa sevinirim.

Jant Carraro'nun 700c alüminyum jantı.
Jant tellerinden biri gevşemiş olabilir.
Jant tellerini çifter çifter elinizle hafiften sıkıp sertliğine bakın. Jant akordu gerekebilir.

• Beğen
@Cem Coşkun Sadece fikir yürütüyorum, tellerin bazılarının göbek deliklerindeki çok küçük esnemeleri, hareket etmelerinin sesi olabilir mi (tozlanmışsa sürterek oynuyordur) ayağa kalkınca yükün bir kısmı öne kaydığı için azalıyor olabilir mi? Wd40 varsa deliklere hafiften sıkarsanız belki geçer...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve CNC
Jant tellerinden biri gevşemiş olabilir.
Jant tellerini çifter çifter elinizle hafiften sıkıp sertliğine bakın. Jant akordu gerekebilir.

Teşekkür ederim. Akord iyi duruyor ama başka bir şey bulamazsam son çare tüm telleri gevşetip yeniden ayarlayacağım.

Anahtarım var ama sehpam yok. Ön jantın ayarını tutturmam iki günümü almıştı. Bir ihtimal şansımı forumda deneyeyim dedim.
@Cem Coşkun Sadece fikir yürütüyorum, tellerin bazılarının göbek deliklerindeki çok küçük esnemeleri, hareket etmelerinin sesi olabilir mi (tozlanmışsa sürterek oynuyordur) ayağa kalkınca yükün bir kısmı öne kaydığı için azalıyor olabilir mi? Wd40 varsa deliklere hafiften sıkarsanız belki geçer...

Olabilir abi gün ışığında tekrar bakayım yarın.

WD40'tan çok çektim. Bisikletimin aynı ortamda bulunmasını bile istemiyorum artık:)

WD40'tan çok çektim. Bisikletimin aynı ortamda bulunmasını bile istemiyorum artık:)
Yok be yahu, ben vallahi onsuz yapamam...😁...Akıl öğretmiş gibi olmayım, göbeğe içerden bir bez sarıp, az miktarda sıkar, millerden fazlasını iş bitince alırsan "kim korkar hain WD40 tan" 😁.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri ve CNC
rubleyi sıkmayı deneyin belki orda bi boşluk olabilir.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri ve CNC
Benim gevşek bir telim vardı, elle de çok belli olmuyordu iyice güç uygulayınca belli ediyordu kendini. Her türda şıkışıkışıkışıkı ses yapıyordu. Belki belki ondan olabilir ama akord ayarlarımda sorun yok diyorsunuz

• Beğen
@Batuhan Köksal @HakanAydn @gezgin gezer

Sizden gelen yorumlardan sonra belli ki bu işten kaçış yok dedim. Sabah tüm jant tellerini gevşetip yeniden sıktım. Akord pek iyi olmadı ama bir iki gün idare eder herhalde.

SONUÇ OLARAK SES KESİLDİ :)

Jant telinden böyle bir ses çıkabileceğini düşünmezdim. Tekrar teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@Cem Coşkun Wd40 sıksan inan akordu bozmazdın...Gözün aydın..👍

• Beğen
@HakanAydn tavsiye için teşekkürler. Ben önce tellerin üst üste bindiği noktalara sıktım (wd40 benzeri bir sprey), işe yaramadı. Sonra sizin belirttiğiniz gibi jant bağlantılatına sıktım be sorun ortadan kalktı. Çok sinirimi bozuyordu, kurtuldum bu sayede :)

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Geri