Scudo Sports

arka jant tel farkı..

soner kalaycıoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
933
İsim
soner
Başlangıç
1968—69
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Klasik
bugün bisikletcimden birşey daha öğrendim;arka jant ruble eni nedeniyle,jant telleri içe çökük olarak montajı yapılmaktadır.bunun için 26 jantta,6'lı rublede sol tarafda 262 mm,sağ tarafta ise 265 mm
jant telleri kullanılmaktaymış.bazı bisikletçiler aynı ölçüde teller takıp törpüleme yoluna gitmekteymişler.1 mm farklarda göz yanılması olabilmekte,tel kırılmalarında kırık tel ile normal takılacak tel seçimi problem
doğurabilmektedir.ben bu tel farklılıklarının yalnızca freehub sistemlerde olduğunu zannetmekteydim.selamlar,saygılar..

Scudo
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.Benim de bir kaç gündür aklıma takılan bir sorun var belki cevabını bu konuda bulabilirim ☺ Mevcut sistem 7'li vidalı ruble.8'li ruble ve kaset göbek ile jantımı baştan örmek ya da bisikletçide ördürtmek istiyorum.Bu işlemi mevcut teller ile yapabilir miyim yoksa uzunluk farklarından dolayı yeni tel almam gerekecek mi?

@Ceyhun Özkan

elindeki mevcut tellerle yapılabılır kardesım.sadece göbek değişimi olacak cünki:)bide ruble.artı olarakta zincirde değişicek 8 li sisteme uygun zincir alacaksın:)

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
@muhiddin Eyvallah hocam içimi rahatlattın :harika:

@Ceyhun Özkan

eyvallah kardesım her zaman:) bu dedıgın işlemide ben bir aralar ördürmesi göbeği rulmanı ıle bırlıkte 135 tl ye yaptırmıştım:)

• Beğen
Merhaba @Ceyhun Özkan, ben ise sizin içinizi rahatlatamayacağım ne yazıkki.

Eski ve yeni göbeklerin çap üzerinde karşılıklı tel delikleri arasındaki uzaklık, göbeklerin flanş açıklıkları ve maşa açıklıkları tutuyorsa eski tellerinizi kullanabilirsiniz. Ben yedili vidalı göbek ile 8-9-10'lu kasete uygun göbek arasında bir miktar fark olacağını tahmin ediyorum. En doğrusu şu linkteki ((link)) grafikte belirtilen değerleri ölçerek bu linkteki ((link)) programı kullanarak yeniden hesaplamaktır.

Ancak mahalle içi bisikletçiler her şeyi her şeye uydurmada çok ustadırlar. Tel uzun gelirse eğelerler, taşlarlar, kısa gelirse üç beş diş tutsun yeter derler veya tekerin maşayı ortalamasına bakmadan keyiflerine göre örer ve akort eder verirler.

Bunlara hiç gerek yok, 144 adet (grosa) standart jant telinin fiyatı zaten şu anda 20 TL ((link)). Yani tellerin tümünü değiştirseniz bile zaten size ek maliyeti (tane hesabı iki misli bile ödeseniz) sadece 10 TL olacaktır. Eğer telleriniz özel pahali, paslanmaz tel falan değilse hepsini gereken ölçülerde olmak üzere değiştirin derim.

Kolay gelsin...

• Beğen
@soner kalaycıoğlu jant telleri uzunlukları sol taraf 265 mm,sağ taraf 262 mm yanlıştır=doğrusu;ruble tarafı içe çökük olacağından kısa mesafe olup 262 mm olacak,sol tarafı uzun mesafe olup 265 mm olacaktır.

Geri