Scudo Sports

Arka Hidrolik Frenden Gelen Gıcırtı Sesi

Umut Akcan

Üye
Tepki
2
Sedona 741D bisikletim var.Arka hidrolik diskten durma noktasında büyük bir gıcırtı sesi çıkıyor.Belli bir hızda giderken freni sıktığımda herhangi bir ses gelmiyor.Rotorları suyla temizlediğimde ses biraz kesiliyor.Sonra tekrar başlıyor.Sorun sizce ne olabilir?Birde ön frenin durdurma gücü daha mı fazladır acaba yük öne bindiği için?Yoksa arka frenle eşitmidir?

Yardımlarınızı bekliyorum...

Scudo
ses için rotor ile birlikte balatalarıda temizlemeni tavsiye ederim ilk başta.olmadı balataları sökebiliyorsan çok ince bir su zımparası çekmenide tavsiye edebilirim.fren kuvvetine gelince hem bisiklette hem arabada motorda ne olursa olsun ileriye giden bir araçta ön fren daima daha kuvvetlidir ve öyle olmak zorundadır.eski arabalarda önlerin disk arkaların kampana olmasının sebebide budur.ileriye giden araçta durdurmayı arkadan verirsen sadece durmaktan çok savrulur ve sürünür ön durdurur arka fren savrulmayı engeller prensip budur.Yanlışım varsa biri beni düzeltsin insanoğluyuz yanlış biliyor olabiliriz.şimdiden teşekkürler.

Durdurma gücü olarak frene değil de frene binen yüke bakarsak, evet daha fazladır. Fren sistemi aynı sistem sonuçta. Ama ön tekerin kilitlenip kayması haliyle zordur ve frenleme esnasında yük öne doğru kaydığı için ön tekerdeki yere olan sürtünme katsayısı da artar. Ama arka teker tam tersi, daha azalır (öne göre). Tabi ağırlığı arkaya kaydırarak yapılan frenlemeden bahsetmiyorum.

Bunun dışında, ses konusundaki öneriye katılıyorum. Zımpara ve temizlik bu durumu çözebilir.

• Beğen
Tepkiler: Umut Akcan
asetonla rotarları ve balataları silin. 1 gün bekleyin. kaliperi açmayın sakın.içindeki hava gider.shimano ise jantı çıkarınca kaliper alt taraftan çekince gelir zaten. frenlere yağ gelmiş olabilir.polonezköy yarışında semih abiyin bisiklete bu yöntemi yaptık.ses kalmadı :)

• Beğen
Tepkiler: Umut Akcan
ön fren daha iyidir. arka gıcırtının sebebi rotorlardan kaynaklanıyor bendede vardı aynı sorun. frenlerim avıd elixer 5 hdrolik rotorlarım shımanoydu ,xt yaptım rotorlarımı hem daya iyi tutmaya başladı hemde ses ve titreşim gitti

bendede aynen durduğum zaman büyük bi ses çıkıyor. sanırım teker ile rotor arasında biraz boşulk var. ben ondan şüpheleniyorum. benim iki teker de de var. ve bu boşluğu nasıl gidereceğimi bilmiyorum. :cool:

Geri