Arka göbekten ses gelmesi

Kayıt
11 Haziran 2006
Mesaj
39
Tepki
8
Şehir
Ankara - Oran
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
Pedal çevirirken arka göbekte problem yok ama pedalı çevirmeyince çok rahatsız edici bir ses geliyor arka göbekten. Geçen hafta yolda farkettim ve yakınlarda bir tamirci hemen çözülemeyeceğini ama problem olmadığını söyledi. Haftaya Delat Ankara'ya götürmeyi düşünüyorum ama kendim yapabileceğim birşeyler varsa uzunda sürse kendim öğrenerek yapmayı çok isterim.
Ayrıca arka vites en küçük dişlideyken pedala biraz fazla yüklenirsem "-tak" diye bir ses çıkıyor, sanki zincirde boşluk var gibi bir ses. Ondan dolayı en küçük dişliyi kullanmakta sıkıntı çekiyorum.
Yardımlarınız için teşekkürler
 
  • Beğen
Tepkiler: Voyager_59
Scudo

murat16

Aktif Üye
Kayıt
12 Mart 2006
Mesaj
150
Tepki
152
Yaş
57
Şehir
Çeşme İzmir
Bisiklet
Sedona
Ben de ise daha yeni aldığım salcano Sole'de tam tersi problem var.Pedal çevirirken hep aynı yerde her turda bir-iki kez çıt çıt sesi geliyor.Arka göbek mili üzerinde yüzük şeklinde bir zımbırtı var.Rubleye 12 alyen ile takılması gerekiyor dediler.Denedik olmadı.Bisikleti sağa ve sola yatırdığımda mil üzerinde yürüyen bu yüzük bir o tarafa,bir bu tarafa çarpıyor.Ne olduğunu halaanlamadık.Bakalım Gürsel bey söz verdiği göbeği gönderirse inşallah sorun gidecek. (mi acaba?)
 

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
pedal çevirmediğiniz anlarda gelen ses diğer bisikletlerde yok mu? göbeğin içindeki tırnak sistemi nedeni -sanırım- ile ses gelemsi normaldir.sorun edilecek bir konu değil -eğer bahsettiğim ses ise-... cırrrrr cırrrrr bi ses :)

tak sesi ise sorun olabilir..örneğin vites tam geçiş sağlamdan yüklenmiş olabilirsiniz ve yüklendiğinizde vites atıyor olabilir...benzeri başka bi şeyler de olabilir...incelemk lazım..
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Tolga Bey arka göbekten ses gelmesinin onlarca nedeni olabilir. Çünkü çekiş sisteminizin kalbi orada atar. Dağınık bilyeler, bozuk bilye yatakları, ayarsız arka vites, aşınmış dişliler, aşınmış zincir vs vs vs... Örnekler çoğaltılabilir ve maalesef tarifle kesin bir şey söylemek çok zor. Bunun için işini bilen güvendiğinz bir bisikletçiye götürün bisikletinizi derim. Yukarıda yazmak istediğiniz Delta Bisiklet'in Ankara şubesi ise, doğru tercih ;).
 
Kayıt
11 Haziran 2006
Mesaj
39
Tepki
8
Şehir
Ankara - Oran
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
Yardımlarınız için teşekkürler. Arka göbekten cırr cırr dışında daha beter ve çok rahatsız edici bir ses geliyor ve anladığım bugün Delta Bisiklete gitmeden tam bir cevap bulamayacağım bu soruna. Delta bisikletten aldığım cevabı da sizinle paylaşacağım.

Arkadaşlar bugün problemden dolayı Deltaya gittim ama tatmin edici bir cevap bulamadım :( Göbeğiniz çok yıpranmış değiştirmemiz lazım dediler, ses yapan birşeyi değiştirmek benimde aklıma gelirdi herhalde. O yüzden biraz daha beklemeye karar verdim. Zaten biraz yağlayınca gıcır gıcır sese benzer bir hal aldı ama uzun yolculuklarda çok güvenemem.
 

superonlayn

Daimi Üye
Kayıt
12 Şubat 2006
Mesaj
264
Tepki
50
Şehir
ankara
bak dostum aynı durum bendede oldu ve bak nasıl bir yol izledim...
arka göbeğe enjektörle defalarca benzin enjekte ettim...
zerre miktar bişey kalmadı..
daha sonra yine enjektör yardımıyla kaliteli bir yagı bir kaç kere göbeğin içine enjekte ettim.tekerlek bu işlemden sonra yere yatay bir şekilde sabaha kadar bekledi...
ve sorun KÖKÜNDEN çözüldü... sende dene..
 

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
4.541
Tepki
4.701
Şehir
Bostancı, İstanbul
Bisiklet
Specialized
göbek içine konulan sıvı yağ bir süre sonra toz toprak ve çamurla birleşerek göbeğin dönüşünü zorlaştırabilir daha sinir edici sesler çıkarabilir dahada kötüsü o yağ zamanla kuruyup göbeğin yağsız çalışmasına ve bilyalarının ufalanıp bozulmasına ve göbeğin dağalmasına bile yol açabilir aklınızda olsun... bunu unutmayın...ayrıca göbekten gelen sesi duymandan bende bişey söylemek istemesemde göbeği istanbuldaysanız yeşil bisiklete gidip bi açtırıp içine baktırabilirsiniz eminim tatmin edici bir cevap alabilirsiniz...
 

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Eylül 2004
Mesaj
1.387
Tepki
2.153
Şehir
İstanbul


Selam...
"göbek" derken biraz daha detaylı yazsaydın keşke.. (model -marka????)
Ama tahminen senin "body" denen (kasetin üzerine geçtiği silindir) parçanın yatağından ses geliyor.. Görmedim ama %99 olay budur.. Ses hızla teker dönerken artar ve "garul gurul" şeklindedir..Bazen temizleme+ yağlama ile (özel yağ dikkat) (bizde sırf bu iş için yapılmış bir aparat var) sorun çözülebiliyor.

Geçenlerde biz Shimano'dan sadece Body getirttik.. Bunu başka bir yerde bulabileceğinizi sanmıyorum.. 7 li veya 8-9 kaset için..Göbeği atmak yerine sadece body değişiyor size daha ucuza geliyor..Bu ses gerçekten gıcık bir sestir. Bazen az kullanılmış Shimano göbeklerde bile oluyor..Ama açıkçası sesten başka bir zararı yoktur..(Pratikte herhangi bir yavaşlatma veya başka soruna neden olmaz..)



Murat bey.. Size mail atmıştım..
Bisikleti geri yollayın, size CT 1000,Trek veya Scott verelim.. Göbek yollamak yerine bisikleti geri alalım..

Selamlar..
 

murat16

Aktif Üye
Kayıt
12 Mart 2006
Mesaj
150
Tepki
152
Yaş
57
Şehir
Çeşme İzmir
Bisiklet
Sedona
Merhaba Gürsel Bley, Öncelikle iyiniyetiniz den hiç bir zaman şüphe duymadığımı bildirmek isterim.Hatta bu alışverişte salcano firmasının sorumsuzluğundan dolayı sizin arada kaldığınızı düşünüyor ve gerçekten de üzülüyorum. Daha önce de söylediğim gibi, çok kötü bir işçilik çıkarmışlar.Arka fren sola,ön fren sağa takılmış,arka teker,üzerindeki ok yönünde değil ters takılmış,vites ve fren telleri pasaklı kızların saç örgüleri gibi birbirinin üzerine düzensizce sarılmış vs.Daha dikkatli olabilirlerdi diye düşünüyorum. Yeni bisiklet konusunda hala düşünüyorum.trek 71fx ve Kron CT 1000 için bir fiyat bildirirseniz sevinirim.Gerçi dövizdeki dalgalanmadan sonra biraz zararım olacak ama ne yapalım. Evet,benim de artık bir Trek 7200'üm var.teşekkürler Gürsel Bey.:)
 

ozgen92

Üye
Kayıt
3 Nisan 2013
Mesaj
5
Tepki
1
Yaş
32
Şehir
izmir
Bisiklet
Salcano
arkadaşlar merhaba. Salcano astro bisikletimin arka göbeğinden hızımı biraz yukseltince uğultu gibi bi ses geliyor sizce sorun ne olabilir? yardım edebileceak kimse var mı?
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@ozgen92 Göbekte sıkıntı olabilir. Bilyalarda sorun çıkıyor genelde. Bu tip işlerden anlayan bir tanıdığınıza veya iyi bir bisiklet tamircisine göstermenizi öneririm.
 

Strelok

Aktif Üye
Kayıt
17 Temmuz 2015
Mesaj
193
Tepki
258
Yaş
33
Şehir
İstanbul/Esenyurt
İsim
Tuncay
Bisiklet
Bianchi
Bende de aynı ses vardı
Geriye doğru çevirmek istediğimde, ruble serbest dönmüyordu.
Seyir halindeyken pedal çevirmeyi kesince 1-2 tur pedal boşa düşüyor ve zincirde toplanma oluşuyordu.
Bianchi yetkili servise götürdüm freehub dişlilerinin zedelendiğini söylediler.
Umarım sende de aynı şekilde olmamıştır.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@ozgen92
Hemen hemen hepsini aynı buluyorum. Arkadaşlar Seda Bisiklet'i çok öneriyor. Ben gitmedim ama bilindik bir yer. Çankaya Sundu Bisiklet de iyidir. Garantisi varsa ona göre değerlendirin derim tamircileri. Yapacakları şey aynı olacak sonuçta :)
 

SEYYAH OZİ

Daimi Üye
Kayıt
27 Aralık 2015
Mesaj
354
Tepki
654
Yaş
43
Şehir
İstanbul
İsim
Özkan
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar bu zincir toplanmasının ve garip sesin bir nedenide ruble ve jant tellerinin. Arasında bir plastik koruma aparatı var o tam yerine oturmadığı zaman pedal cevirmeyi bırakkınca rubleye sürttüğü için zinciri toplar ve uğultulu bir ses yapabilir onuda kontrol edebilirsiniz teşekrler.....
 

master of sprockets

Daimi Üye
Kayıt
7 Ağustos 2015
Mesaj
281
Tepki
287
Şehir
İstanbul
İsim
Kaan
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Bianchi
Ben arasına WD-40 sıkmıştım düzelmişti. Denenebilir.
 

Cuneyt Erkman

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Temmuz 2012
Mesaj
772
Tepki
702
Şehir
Ege Bölgesi
Bisiklet
Salcano
konu kirliliği olmasın diye buraya soruyorum ugultu bendede oldu wd40 kullandıkran sonra sıvı gres sıktım su an ugultu yok fakat lastik bosta donerkenki gelen dızlamada kesildi ileride rulmandan sorun cıkacagı anlamı cıkarmı bundan?
 

Altın Sikke

Daimi Üye
Kayıt
8 Şubat 2016
Mesaj
252
Tepki
314
Şehir
Antalya
İsim
Doğukan S.
Bisiklet
Kron
Bu bende de var arka göbeği yağlamayı düşünüyorum
 
Kayıt
25 Mayıs 2016
Mesaj
19
Tepki
12
Şehir
Bursa
İsim
..
Bisiklet
Diğer
Bu sorun bende de var, pedala yüklediğimde yokuş çıkarken, depar atmak istediğimde, çatur çutur ses geliyor dişliden ve pedal boşa düşme hissi oluşuyor ,bisikleti kaldırıp arka tekeri çevirdiğimde zor dönüyor. sorunun kaynağı büyük ihtimalle arka göbek ve orta göbekte de, salladığımda hafif boşluk var, belliki cok zorladım bisikleti, bu hafta sonu tamirciye götüreceğim. Bakalım ne diyecek, orta ve arka göbekler değişecek gibi bilenler varsa bunların fiyatı ne kadardır? bisikletçide ,benden ne kadar alır.
 

Mr. Beko

Üye
Kayıt
27 Temmuz 2016
Mesaj
2
Tepki
1
Yaş
23
Şehir
İstanbul
İsim
Berkay D.
Bisiklet
Sedona
Merhabalar;

2015 model sedona 940 mtb kullanıyorum. Bir gün bisiklette tek tekerde giderken ön taraf tam yere inecekken düşük viteste pedala biraz fazla abandım ve arka taraftan çat diye bir ses geldi. Çok nadiren bu tarz sesler geliyordu fakat bu seferki hiç hoş değildi. O gün boyunca arka göbekten pedalı çevirmediğim zaman çok hafif trrrk diye sesler geliyordu. 1-2 gün sonra düzeldi fakat aradan 1 ay geçti, tekrar ve çok şiddetli bir şekilde aynı ses gelmeye başladı. İlk başta arka aktarıcı janta sürtüyor sandım fakat öyle bir durum yok. Pedal boşta iken arka göbekten çok rahatsız edici bir titreşim ve ses geliyor. Bu ses dişlilerden gelen o klasik cırrr sesine benzemiyor öyle sıkıntı bir ses ki özellikle de geceleri sokakta pedalı çevirmeden gidemiyorum çünkü uyuyan insanları uyandırabilecek bir ses ve beni de çok rahatsız ediyor. Bir bisikletten böyle şiddetli ve gürültülü bir ses gelmesi hiç normal değil. Bugün kızıltoprak deltaya lastik almaya gittiğimde gösterdim arka göbek bilyalarında sıkıntı var göbeği değiştirmen gerekebilir dediler. Göbeği değiştirmek istemiyorum şu anda ona verecek param yok. Geçici de olsa bunun nasıl önüne geçebilirim ?