Fikriniz için teşekkür ederim. Test benzeri bir şey yapabilir miyiz bu yatağa? Göbekteki bilyeleri dizdiğim yer sorunsuz gözüküyordu. Fakat koni somunun kenarlarında yamukluk vardı. Koni somunundaki bilyeleri dizdiğimiz yerde tek sorun yoktu. Sadece dış kenarları yamuktu. Azıcık düzelttim ve öncekinden iyi hale geldi. Acaba diyorum ondan kaynaklı olabilir mi siz ne dersiniz bu konu hakkında? Elimde kafesli bilye var. Onu deneyeceğim yarına. Bir de videolarda adamlar mili vura vura düzleştiriyordu ya vura vura düzleştirmek mantıklı geliyor :dBence göbek yatağı zarar görmüş. Yeni göbek alarak bu işi düzeltmiştim.
Yeni göbek almadan önce bütün yolları uygulayın. Vura vura düzleştirmeyi deneyin. Benimde yamulmuştu. Üstelik yeni alıp ördüğüm, 200km kullandığım somunlu göbektiFikriniz için teşekkür ederim. Test benzeri bir şey yapabilir miyiz bu yatağa? Göbekteki bilyeleri dizdiğim yer sorunsuz gözüküyordu. Fakat koni somunun kenarlarında yamukluk vardı. Koni somunundaki bilyeleri dizdiğimiz yerde tek sorun yoktu. Sadece dış kenarları yamuktu. Azıcık düzelttim ve öncekinden iyi hale geldi. Acaba diyorum ondan kaynaklı olabilir mi siz ne dersiniz bu konu hakkında? Elimde kafesli bilye var. Onu deneyeceğim yarına. Bir de videolarda adamlar mili vura vura düzleştiriyordu ya vura vura düzleştirmek mantıklı geliyor :d
1 - Konik somunun dışındaki toz kapağı yamulmuş ve bir bölgede çanağa (çanak = göbeğe monteli duran bilyelerin gezindiği tas) sürtüyor olabilir.Göbekteki bilyeleri dizdiğim yer sorunsuz gözüküyordu. Fakat koni somunun kenarlarında yamukluk vardı. Koni somunundaki bilyeleri dizdiğimiz yerde tek sorun yoktu. Sadece dış kenarları yamuktu. Azıcık düzelttim ve öncekinden iyi hale geldi. Acaba diyorum ondan kaynaklı olabilir mi siz ne dersiniz bu konu hakkında?
Mili elle düzeltmektense, tekeri bisiklete monte ederken mili sehimini terse verecek şekilde konumlandırmak daha ideal bir çözüm sağlar.Bir de videolarda adamlar mili vura vura düzleştiriyordu ya vura vura düzleştirmek mantıklı geliyor :d
Tam tersi. QR milllerin içi boş olduğu için hızlı yamulurlar ve bu yamulma özellikle vidalı rublede büyük sorunlara yol açar. İçi dolu mil en iyisidir.Bu somun göbekler böyle maalesef yolcu işi oluyorlar. Eger sonuç almazsanız yeni göbeği qr olan tipten öneririm.

Resimdeki aşınmalar neden olmuş olabilir acaba nasıl çözeceğiz ustam?2 - Çanakları temizledikten sonra parmak ucu kontrolü yaptın mı? Zedelenmiş bölge var mıydı?
Fully bisikletlerde thru axle var. Downhill yapıyorlar dayanıyor. Qr ve kaset ruble daha akıcı geliyor bana, Vidalı ve somunlu göbeğe kıyasen. Ama farklı açıdan bakarsak 3000w motor gücüne sahip 80 km hıza çıkabilen bisiklet motorunda vidali ve somunlu göbek kullanıyorlar. Evet o inanılmaz torka dayanabilecek kapasitesi var demek ki.1 - Konik somunun dışındaki toz kapağı yamulmuş ve bir bölgede çanağa (çanak = göbeğe monteli duran bilyelerin gezindiği tas) sürtüyor olabilir.
2 - Çanakları temizledikten sonra parmak ucu kontrolü yaptın mı? Zedelenmiş bölge var mıydı?
Mili elle düzeltmektense, tekeri bisiklete monte ederken mili sehimini terse verecek şekilde konumlandırmak daha ideal bir çözüm sağlar.
Tam tersi. QR milllerin içi boş olduğu için hızlı yamulurlar ve bu yamulma özellikle vidalı rublede büyük sorunlara yol açar. İçi dolu mil en iyisidir.

Ben Thru-Axle dayanıklı olmaz demedim. QR dayanıklı olmaz dedim.Fully bisikletlerde thru axle var. Downhill yapıyorlar dayanıyor.
Doğru yoldasın. Sadece çanak değiştirmek yeterli. Çanakları harici ekipman olmadan presleyebilmen için bi yol düşüneyim ben. Sen çanakları sipariş et. Onlar gelene kadar ben bi yol bulurum.Biraz araştırdım. Bazı göbeklerde yataklar çıkabiliyormuş ve sanırım benim çanak çıkmalı tiplerden. Sadece göbek yatağını değiştirebilirim! Göbeğimi seviyorum çanağı değiştirmek daha makul gelecektir gibi geldi ama önce size sormak daha iyi olur. Sanırım dizme değil de rulmanlı tipe geçmek istiyorum.
Acaba diyorum ben şu önceki gittiğim bisikletçiye gitsem, eski çanağı götürsem, hem ölçüsünü garanti almış olurum hem de kargoyu beklemiş olmam. Ama ustam şimdi koni somunları da sıkıntılı. Onu da değiştirmem gerekiyor. Herhangi bir koni somunu sorun olur mu? Mil azıcık yamuk diye yeni mil de mi alsam? El ile baktığım zaman milde bir sorun göremiyorum. Ne zaman tekere taksam, o sırada anlıyorum yamukluğu. Rulmanlı tip sonraki bisikletime kaldı dizme bilye ile devam şimdilik.Ben Thru-Axle dayanıklı olmaz demedim. QR dayanıklı olmaz dedim.
Doğru yoldasın. Sadece çanak değiştirmek yeterli. Çanakları harici ekipman olmadan presleyebilmen için bi yol düşüneyim ben. Sen çanakları sipariş et. Onlar gelene kadar ben bi yol bulurum.
(link)