Scudo Sports

Arka göbek sorunsalı

Tepki
66
İsim
Oğuz
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Atala
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Bisikletimin orjinalinde rulmanli gobek vardi.Aldiktan iki ay sonra rulmanli gobegi yamulttum bisikletcim biyali gobek ile degistirdi her hafta bilyali gobegi yamultuyordum tekrardan rulmanliya gectim bu sefer rulmanli gobegi ortadan ikiye kirdim sizce hangi gobek sistemini yada hangi markayi kullanmaliyim artik biktim bu arka gobek olayindan Simdiden onerileriniz icin tskler :)20160128_141629.jpg

Scudo
Fotoğraftan pek birşey anlaşılmıyor. Vites sisteminiz nasıl? Kaç vitesli? Forumda göbekler üzerine arama yaptınız mı? :) Şimdilik sorularım bunlar :)

@Alizee
Haberim bile olmuyor ayaga kalkip yokus cikmaya basladigimda lastik kadroya surttugunde anliyorum

aynı sorun bende de vardı bisikletim kron xc 250 araştırma yaptığımda tüm xc 250 de aynı sorun varmış .sonra bisikletçi abi mandallı sistemi somunlu sisteme çevirdi artık kafam rahat.

:) Valla ilginç bu kadar senedir (1998'den beri) tepe tepe arazide bisiklete biner dağ taş demeden her yere girip çıkıyorum henüz ne göbek dağıttım ne de kırdım. Zamanı gelince rulmanı değiştiririm, ya da göbeğe bakım yapar devam ederim kullanmaya. 1,90 boy 95 kiloyum bu arada.

Sizin başka sorununuz var bence hocam. Böye zırt pırt göbek dağılmaz - kırılmaz.

300-400'e düzgün göbekli bir jant seti alın. O jantta bir sıkıntı var galiba.

Rublen kaçlı

Eger rublen kasetse tel sayısına fren türüne ve vites sayısına uygun bir shimano göbek alabilirsin .

Ruble 7 li 36 telli v fren ama kaset olup olmadigini bilmiyorum
@YEA

@ocnby gobegi degistirmisken kaset tipi alsan daha iyi olur. Rublen uyumlu degilse onu da kasete degistirebilirsin.

eğer rublen sağdaki gibiyse kasettir. soldaki gibiyse vidalı dır. senin rublen fotoğraftan anlaşıldığı kadarıyla vidalı ruble. sana uygun olarak 40 tl ye shımano göbek alabilirsin kaliteye ve markaya göre 30 ile 50 tl arasında da 7 li kaset ruble alırsın

Dosyalar

• freewheel-vs-k7sm.jpg
    freewheel-vs-k7sm.jpg
    52,4 KB · Okunma: 24
@YEA Bi ek bilgi vermek istiyorum, kaset ve vidalı ayrı şeyler değil her ikiside kaset...Biri freewheel kaset (vidalı dediğiniz) diğeri freehub kaset ( kaset dediğiniz)...Maalesef bisiklet ustaları tarafından kaset ve vidalı diye ayrılıyorlar fakat aslında her ikiside kaset...

@Anonim freewheel'in Türkcesi vidali. Peki freehub'in Turkcesi ne?

sorun ustada bence. işinin ehli olmadığından biryerde hata yapıyordur. onun için göbek sürekli bozuluyo. mt15 göbekli bisikleti 4senedir nerdeyse hergün kullanıyorum. daha hiç bakımda yapmadım. sadece arka tekerde biraz boşluk var onun dışında bir sorunu yok. aslında boşluğunu alabilirim ama anahtarları yok.

Geri