Scudo Sports

Arka Göbek Mili Eğildi

reti

Üye
Tepki
29
Eski Arka göbek anahtarla sıkılabilen türdendi. sökmesi ve bakımı kolay olsun diye mandallı ve rulmanlı göbekle değiştirdim. Ancak çukurlardan, yüksek kaldırımlardan sık sık atladığım için arka göbeğin kasmaya başladığını farkettim. sökünce eğildiğini gördüm. bisikletçi arkadaş boru yardımıyla düzeltti. elle sıkılan göbeklerin içinden mandal mili geçtiği için ortası boş oluyor, dayanıklılık az oluyor bu yüzden fazla atlayıp zıplamayın dedi.
sert kullanıdığım için yeniden eğilmesinden çekiniyorum.
şimdi bana ne öneririsiniz yine içi dolu anahtarla sıkılan mil mi takayım yoksa başka bir çaresi var mı?
benim bisikletin dişli sistemine başak göbek uymadığını söylemişti bisikletçi

Scudo
İçi dolu anahtarla sıkılan mil takılması daha uygun görünüyor.

Bendede el ile sıkılan mil var ama hiç yamulmadı? Göbeklerin kalitesi ile ilgili olabilirmi?

@ihsan onur şener

evet tabii kalitesinden olabilir. bendeki yivli göbek. ağırlığı direk mile bindiriyor. Neyse şimdi içi dolu mille değiştiridim sağlam oldu. yanımda teker sökme anahtarı taşıyacağım artık

Merhabalar Benim de Rulmanlı ve benim mil kırılmış =( hatta kırılınca içinden geçen Quick release çubuğunu da eğmiş.. bu sebeple aktarıcım cantlara sıkıştı ve hem aktarıcım yamuldu hemde aktarıcının kadroya bağlanmasını sağlayan Kadro Kulağı eğildi. Siz tecrübelisiniz acaba bu mili nereden ve nekadara alabilirim? internette bu mil 2 ile 5 tl arasında mevcut bu kadar ucuz mudur? Diğer parçalar için de tavsiyeniz var mıdır? Çünkü en basit görünen Kadro kulağı 25€ ile 16 tl arasında :( öğrenci olduğum için tüm bu parçaları değiştirmem çok güç.. :( tahmini kaça patlar acaba bunlar ve nereden temin edebilirim. Yardımlarınız için şimdiden Çok teşekkür ederim!

Merhaba,

Benim arka göbek milim de eğilme söz konusu. Mili söküp ölçüsülerini aldım.
135mm uzunluk x 10mm kalınlık bu ölçülere göre mil ve fotoğrafta ki vidaları nerende bulabilirim acaba.

Ayrıca vidaların dizilimi doğru mudur sökerken pek dikkat etmemiştim. (bisiklet klasik eski bir modeldir.)

Teşekkürler.

(link)
(link)

135mm' e keserek düşürsem sizce fotoğrafta ki uygun olur mu?
  • Arka mil boyu : 145 mm
  • Arka mil kalınlığı : 9.22mm

(link)

• Beğen
Tepkiler: DOKTORBEY
Arkadaslar, arka tekerimi söktügüm zaman geri takmaya çalışırken cok zorlanıyorum.. Milin bi tarafı girse, diger tarafı dısarıda kalıyor.. Bi şekilde uğrasa uğrasa takıyorum tekerleği. Ama bu kadar zor takılması anormal geliyor bana... Ön tekerde ise hiçbir sorun yok.. Ayrıyetten arka tekeri elimle çevirdiğimde 10 sn civarında duruyor teker.. Ön teker ise akıyor..

Arka göbek mili mi yamulmustur.. Arka göbek rulmanlı.. Tekerleğin yerine zor oturması bu yüzden midir?

@Mosso Relativo Bir fotograf olsa daha iyi anlaşılabilir, tekeri zor takmanızdaki sebep rulmanın sonra takılan somunların eksik veya fazlalığı olabilir, miliniz eğride olabilir, öte yandan zor dönmesi rulmanın dağılmasından olabilir, kapakları açıksa aşırı kirlenmişte olabilir.

@Mosso Relativo hafif hafif olur, cevizi fındığı çekiçle kırarmış gibi posasını çıkarmıyacak şekilde hafif hafif olmalı vuruşlar, milim milim ilerlemeli :harika:

• Beğen
Tepkiler: Mosso Relativo
Merhaba benimde ümit accrue 26 jant 21 vites bisikletim var arka teker S çiziyor ama fazla değil azda değil. Jantın yamuk olduğunu düşünmüyorum tekeri söktüğümde göbek milinin yamuk olduğunu fark ettim. Bisikletçilere götürdüm fakat bilmiyoruz dediler. Arka göbek milinin aynısını nerede bulabilirim lütfen yardımcı olun.

Merhaba benimde ümit accrue 26 jant 21 vites bisikletim var arka teker S çiziyor ama fazla değil azda değil. Jantın yamuk olduğunu düşünmüyorum tekeri söktüğümde göbek milinin yamuk olduğunu fark ettim. Bisikletçilere götürdüm fakat bilmiyoruz dediler. Arka göbek milinin aynısını nerede bulabilirim lütfen yardımcı olun.
Mtb arka göbek mili diye arat her yerde bulursun basit ve ucuz bir parça.

Bu sorun hakkında "bilmiyoruz" şeklinde yorum yapan bisiklet dükkanının ise bir daha önünden bile geçme

Dolu mil kullan bence. O zaman yamulmaz, çoook yavaş yamulur.

• Beğen
Tepkiler: Focuss2017
Geri