Scudo Sports

Arka göbek mil borusu hakkında

Tepki
6
İsim
Ömer Faruk Baş
Bisiklet
Sedona
Değerli bisiklet forum sakinleri, geçen sene bisikletimin arka milini degiştirmiştim malesef kalitesiz ve uyumsuz bir mil olduğu için fazla dayanmadı. Uzun süredir bisikletim kullanılmaz halde kenarda duruyor. Bisikletim 2011 model sedona borla elektrik mavisi. Göbekler joytech. İnternetten shimano mil borusu ve mandalını toplamda 100 tl lik bir fiyata buldum. Mil borusunun uzunluğu 146 mm diyor. Uyumluluğunu nasıl ölçebilirim? Şuanki mil somun vidalı mil. Alacağım mil ise mandallı.. Merak ettiklerimden bir diğeri ise bu ölçünün standart olup olmadığı?

Scudo
Bildiğim kasadarı ile Milin uzunluğu önemli değil, mil demirinin, bilya/rulman ve toz koruyucu kapağının "çapı" önemli, benim jantın bilyaları dağıldığı için, ilk başta internetten somunlu mil sipariş ettim, çapı uymadı küçük geldi, sonra jantsız bir şekilde bisikletçiye gidip aldım taktım oda uymadı, çaplar standart değil yani, bu yüzden bir bisikletçide deneyip almak gerekiyor??

@redcat1.6slx Hocam şuan okuduğum şehir burdurdayım. Bisikletçilerde malesef kaliteli ürün bulunmuyor. Daha öncede burdurda yaptırmıştım(somun vidalı mil) fakat ucuz çin malı birşey olsa gerek ki fazla dayanmadı.

Bende bu sebeple netten alıp adam akıllı birşey taktırayım dedim

@omerfarukbas hocam eski orjinal mili duruyorsa elinizde kumpas varsa ölçerek ona uygun bir şeyler bakabilirsiniz

İki kez mil değiştirmiş birisi olarak birkaç gün önce üçüncüsünü taktım, baktım o da kırılacak gibi duruyor gidip shimano göbek siparişi verdim. Bence siz de değiştirin ve kurtulun bu dertten.

@BisikletSeverÜye Evet tamda şuanda yeni bir shimano göbek alıp taktırmayı düşünüyorum

Peki göbeğin bisikletin jantına ve kadrosuna uygunluğunu nasıl anlayabilirim? Herhangi bir v fren göbek seti jant boyu veya maşa aralığı farketmeksizin uyumlu olabilir mi?

@BisikletSeverÜye Evet tamda şuanda yeni bir shimano göbek alıp taktırmayı düşünüyorum

Peki göbeğin bisikletin jantına ve kadrosuna uygunluğunu nasıl anlayabilirim? Herhangi bir v fren göbek seti jant boyu veya maşa aralığı farketmeksizin uyumlu olabilir mi?
Eğer çok üst düzey veya çok ilginç bir bisiklet değilse muhtemelen arka göbek 135 milimetredir. Göbeğin mil ölçüsü dışında boyutlarını gösteren ölçüleri de bulunur ve bu ölçüler belirli oranlarda değişirse jant tellerini de değiştirmeniz gerekebilir.

Merhabalar dirt jump bisikleti için uygun göbek seçmeye çalışıyorum uygun göbek ve mil nasıl bulunur her göbek her kadroya olurmu?

1000005600.jpg1000005599.jpg

Bu milin ismi nedir ,ne diye aratırsam çıkar.
Qr manladı gibi ama alyanlı.

Sokma mil / thru axle olması lazım.
Yok odediğin bu değil sokma mil 12mm ,15mm ,20 mm olabiliyor bide mil kadroya ve ya maşaya direk vidalanıyo.
Benim atiğim qr mandalı yerine alyan konulmus tek farkı o1000005607.jpg

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Geri