Scudo Sports

arka gobek icindeki mil yamuk mu?

edwardth

Üye
Tepki
0
Merhaba, yeni kaskimi aldiktan ve bisikletimin dış lastiklerini degistirdikten hemen sonra buyuk bir heyecan ve hevelse söyle bir dolasayim dedim. ama fark ettim ki bisikletimin arka tekeri hafif yalpaliyor. aslinda jant tellerinden mi gobekten mi oldugunu once anlamadim. ama tekeri yerinden soktugumde arka gobek icindeki milin tam ortada durmadigini fark ettim. acaba bundan dolayi mi yalpaliyor?

Eger oyleyse gobegin degismesi mi gerekiyor? Sanirim bana yine masraf cikti :(

Scudo
Akordunu yaptırMAN gerekiyor sadece.

(O milin taşıyıcı bir görevi olduğunu sanmıyordun değil mi?)

Vallahi saniyordum :D Peki milin yamuk olmasi ne gibi sakincalar dogurabilir?

Hafif bir yamukluk varsa önemli değil.

O mile sadece çekme yününde bir kuvvet biniyor. Mil sabit duruyor, göbek dönüyor. Bu sırada mil içten göbeğe sürtmemeli. Bu sürtünme göbeğe zarar verir ve gidişini de olumsuz etkiler.

Milin görevi, göbeği maşada sabit tutmaktır, bu nedenle kırılırsa çok tehlikeli olabilir. Hafif bir yamukluksa, takıldığındaki gerginlik ile de düzelebilir.
Yeni bir mil (quick release gergisi) de alabilirsin. Pahalı değildir.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
Cok tesekkur ederim ancak benim kast ettigim mil o degil sanirim. Daha dogrusu ben hata yapip yanlis bir sozcuk kullandim, acemiligime verin. Quick release mil su elle rahat kaldirabilmek icin kulagi olan mil degil mi? Evet o da gobegin icinden geciyor ama gobegin ortasinda o kulakli milin gectigi ici bos bir silindir var yani sizin de dediginiz gibi quick release mil sabit dururken dönen silindir. iste ben onun yamuk oldugundan supheleniyorum.

@edwardth

Evet, o gerçekten de bisikleti taşır ve yamuk olmamalı tabii ki.

Kontrol etmek için tekerleği söküp el ile göbeği çevirin. Düzgün dönmeli.

Göbek yatağının üzerinde olduğu o içi boş mil de satılıyor. Bisikletçide görmüştüm ama daha önce ihtiyacım olmadı.

Ayrıca, bence bu mil yamulduysa, göbeğinize de zarar vermiştir. Milin yamulması göbeğin kalitesinin yetersiz olduğunu da gösteriyor bir taraftan...

Geri